Netflix, Baidu ile Çin’e adım atıyor

Güncelleme Tarihi:

Netflix, Baidu ile Çin’e adım atıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 08:01

Çevrim içi film ve dizi izleme platformu Netflix, Çinli arama motoru Baidu'nun video portalı iQiyi.com ile anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Baidu'nun video portalı olan iQiyi.com'dan yapılan açıklamada şirketin Netflix ile içerik lisanslama anlaşması imzaladığı belirtildi. iQiyi, Netflix'in bazı içeriklerini lisanslama yolunla Çinli kullanıcıların beğenisine sunacak.

iQiyi.com yaptığı açıklamada Netflix'in 'Black Mirror' ve 'Stranger Things' benzeri popüler dizilerinin artık ABD'de yayınlandığı anda Çin'deki aboneler tarafından izlenebileceği vurgulandı. Anlaşma Netflix'in Nasdaq borsasındaki hisselerinde de yüzde 5.8'lik bir artış yaşanmasına yol açtı.

iQiyi.com'un başkan yardımcısı Yang Xianghua yaptığı açıklamada Baidu ve Netflix'in içerik yaratma ve yüksek kalite içerik geliştirme konsundaki küresel trendi takip edeceğini söyledi ancak içeriklerin Çin sansürüne takılabileceğini ima etti.
Yang "Bu arada iQiyi ve yabancı ortakları arasındaki tüm işbirliğinde mevcut düzenlemelere sıkı şekilde uyacağız" ifadelerini kullandı. Açıklamada ortaklığın 'korsanın' önüne geçmeye de yardım edeceği vurgulandı.

Haberin Devamı

2017'nin ilk çeyreğinde 4.95 milyon yeni abone kazanan Netflix uzun süredir Çin pazarına kalıcı şekilde girmenin yollarını arıyordu. Netflix'in programları Çin'de geniş bir izleyici kitlesi tarafından 'korsan' olarak takip ediliyordu.

Netflix şu anda 190'dan fazla ülkede 98 milyondan fazla üyeye sahip. Netflix, Türkiye pazarına da Eylül 2016'da adım atmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!