Netaş’ın %48’i Çinlilere satıldı

Güncelleme Tarihi:

Netaş’ın %48’i Çinlilere satıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 21:56

YERLİ teknoloji şirketi Netaş’ın yüzde 48 ortağı olan One Equity Partners (OEP) Turkey, hisselerini satmak için görüşmeleri tamamladı.

Haberin Devamı

Çin merkezli teknoloji şirketi ZTE ile anlaşan OEP Turkey, sahip olduğu hisseleri 101.2 milyon dolara sattı. Son dönemlerde 4.5G için yerli baz istasyonu çalışmalarıyla dikkat çeken Netaş, ZTE ile dış pazarlara erişimini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Bundan sonra büyümemizi küresel arenada çok önemli bir yeri olan yeni ortağımız ZTE ile sürdüreceğiz ve Netaş’ı küresel bir teknoloji şirketi olarak konumlayacağız. ZTE ile teknoloji birikimlerimizi karşılıklı paylaşacağız” dedi.

ZTE Yönetim Kurulu Başkan ve CEO’su Zhao Xianming ise şunları söyledi: “Netaş’taki tamir-bakım, müşteri destek ve eğitim merkezi yetkinlikleri, ZTE’nin başta cevap süresi olmak üzere bölgedeki servis düzeyinin artırılmasına yardımcı olacak. ZTE’nin vizyonu, bilgi birikimi ve patent portföyü ile Netaş’ın başta VoIP, IT, GSM-R ve siber güvenlik olmak üzere birçok alandaki uzmanlığı sayesinde, bilişimde daha fazla heyecan verici çözümler sunacağız. ZTE, Netaş’ın Ar-Ge yetkinlikleri ve ürün geliştirme süreçlerininde bilgi birikimi transferi, donanım ve yazılım desteği, test ekipman ve ortamı, komponent tedarikinde hacim indirimleri ve dokümantasyon gibi konularda destek olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!