Netanyahu'nun yeni sözcüsü: Obama Yahudi düşmanı

Güncelleme Tarihi:

Netanyahunun yeni sözcüsü: Obama Yahudi düşmanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 13:58

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Facebook mesajlarında ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry'ye hakaret ettiği ortaya çıkan yeni iletişim direktörünün atamasını gözden geçireceği bildirildi.

Haberin Devamı

Netanyahunun yeni sözcüsü: Obama Yahudi düşmanı


Ran Baratz, Obama'yı 'Yahudi düşmanı' olmakla suçlamış, Kerry'nin zeka yaşının da 12'den yüksek olmadığını öne sürmüştü.

Gelecek hafta Washington'da temaslarda bulunacak olan Netanyahu, Baratz'ın yorumlarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsrailli yetkililer, Baratz'ın bu ziyarette Netanyahu'ya eşlik etmeyeceğini söylüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Baratz'ın Facebook mesajlarının rahatsız edici ve saldırgan olduğunu belirterek, ''Her ülkenin ama özellikle de en yakın müttefiklerimizin üst düzey ABD'li yetkililer hakkında saygılı bir üslupla gerçekleri söylemesini bekleriz'' diye konuştu.

Kirby, ''Dışişleri Bakanı, Başbakan Netanyahu'yla görüştü ve anladığımız kadarıyla kendisi ABD'den dönüşünde atamayı gözden geçirecek'' dedi.

Netanyahu: Kabul edilemez

Facebook mesajları, Netanyahu'nun felsefe eğitmeni Baratz'ın çarşamba günü iletişim direktörü olarak atanmasının hemen ardından ortaya çıktı.

Baratz'ın Mart ayında, Obama'nın Netanyahu'nun İran'la nükleer anlaşmaya itirazına dönük eleştirilerine 'Batı dünyası ve liberal ülkelerde Yahudi düşmanlığının modern yüzü' olarak nitelediği anlaşılıyor'' sözleriyle tepki gösterdiği anlaşılıyor.

Netanyahunun yeni sözcüsü: Obama Yahudi düşmanı


Baratz, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin için de ''öylesine manasız biri'' ki IŞİD militanlarının bile kendisini rehin almak istemeyecekleri ifadesini kullanmış.

Haberin Devamı

Netanyahu, ''Baratz'ın, İsrail Cumhurbaşkanı ve ABD Başkanı ile İsrail ve ABD'deki bazı kamu görevlileri hakkındaki mesajları yeni okudum. Kesinlikle kabul edilemez bulduğum bu mesajlar hiçbir şekilde benim ya da İsrail hükümetinin pozisyonunu ya da politikalarını yansıtmamaktadır. Dr. Baratz, özür dilemiş ve bu konuya açıklık getirmek üzere benimle görüşmek istemiştir'' dedi. 

Baratz'ın ataması için kabine onayı gerekiyor, bazı bakanların bu atamaya karşı çıktıkları belirtiliyor.

Netanyahunun yeni sözcüsü: Obama Yahudi düşmanı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!