Netanyahu'dan Filistin'i kızdıracak açıklama...

Güncelleme Tarihi:

Netanyahudan Filistini kızdıracak açıklama...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 19:10

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararı sonrası gerilim tırmanıyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısında tansiyonu daha da yükseltecek açıklamalar yaptı, Filistinlileri Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmeye çağırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ortak basın toplantısında konuşan Netanyahu, "Filistinliler ne kadar erken Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanırsa barış o kadar erken gelir" dedi.

 MACRON: KARARI ONAYLAMIYORUZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise açıklamasında, İsrail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözüm gerektiğini vurguladı. Macron İsrail Başbakanı'na, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını onaylamadığını ilettiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı diğer yandan İsrail'in güvenliğine yönelik her türlü tehdidi kınadığını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "1947'den itibaren zaten Filistin hep işgale uğramıştır. İsrail bir işgalci devlettir, İsrail bir terör devletidir" demişti.

İsrail'in 14 yaşında bir çocuğu gözaltına almasına tepki gösteren Erdoğan, "14 yaşındaki çocuğu 20'ye yakın İsrailli alçak terörist ne hale getirmişler. Bu ne vicdansızlıktır, bu ne kahpeliktir. Müslüman sıfatı taşıyıp da hala zalimlerin yanında yer alanların olması bizi çok üzüyor. Biz doğrunun, iyinin rızasına uygun olanın peşinde koşacağız" diye konuşmuştu. 

'ERDOĞAN'DAN DERS ALMAYACAĞIM'

Netanyahu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yanıt verdi, tepki çekecek açıklamalar yaptı.

Netanyahu "Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran'ın uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmasına yardım eden, Gazze dahil masum insanları öldüren teröristlere destek veren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!