Netanyahu: Suriye’de Hizbullah’ı vurduk

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu:  Suriye’de  Hizbullah’ı vurduk
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 23:19

Suriye ile İsrail arasındaki gerginlik artıyor. İsrail ilk kez Suriye’de düzenlediği bir saldırıyı üstlendi. İsrail ordusundan ilk yapılan açıklamada F-15 savaş uçaklarıyla Suriye içindeki bazı hedeflerin vurulduğu belirtildi. İsrail’in Channel 10 televizyonu, hedefin Lübnan merkezli örgüt Hizbullah’a giden bir silah konvoyu olduğunu yazdı. Basın ayrıca, Suriye’den atılan Rus yapımı S-200 füzelerinden birinin, İsrail’in ABD ile ortak yapımı olan Arrow füze savunma sistemiyle durdurulduğunu ve bunun Arrow’un gerçek bir hedefe karşı kullanıldığı ilk olay olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsrail’in Suriye’de Hizbullah’ı hedef aldığını açıklayarak “Politikamız oldukça istikrarlı. Hizbullah’a gelişkin silahların sevkedilme girişimini tespit ettiğimiz ve bu konuda istihbarata sahip olduğumuz zaman, bunu engellemek üzere harekete geçiyoruz. Bu şekilde hareket ettik ve edeceğiz. ” dedi.

RUSYA İSRAİL’DEN AÇIKLAMA İSTEDİ

Suriye ordusundan yapılan açıklamada ise dört İsrail uçağının Suriye hava sahasını ihlal ettiği, bunlardan birinin uçak savar sistemiyle vurulduğu ve İsrail kontrolündeki bölgeye düşürüldüğü belirtildi. Öte yandan Rusya, İsrail’in Suriye topraklarında saldırı düzenlemesinin ardından konuyu görüşmek üzere İsrail’in Moskova büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!