Netanyahu: "İsrail, Yahudileri korumak için kuruldu"

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu: İsrail, Yahudileri korumak için kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 18:12

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa'nın Toulouse kentinde öldürülen 4 kurbanın ailelerine yaptığı taziye ziyaretinde, İsrail devletinin Yahudileri korumak için kurulduğunu söyledi.

Başbakan Netanyahu, öldürülen Yahudilerin ailelerine yaptığı taziye ziyaretinde, "İşte İsrail devleti Yahudiler öldürüldüğü için kuruldu" dedi.

Netanyahu, Toulouse'da iki çocuğu ile öldürülen Yahudi ilahiyatçı Jonathan Sandler ile çocukları için Kudüs'ün Beyt Halevi semtinde Sandler'ın Fransa'ya gitmeden önce görev yaptığı "yeşiva"da (dini okul) düzenlenen törende konuşma yaptı.

Netanyahu, "Bu katiller için her yerde, Yahudilerin ve Yahudi çocuklarının bulunduğu bir santimetrekare işgal edilmiş topraktır. Onlar için Yahudilerin bu dünyada yerleri yoktur. Bu katiller yapabilselerdi tüm Yahudileri öldürürlerdi" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıda eşi ve 4 ile 5 yaşındaki iki çocuğunu kaybeden Eva Sandler ile bir araya geldikten sonra, saldırıda hayatını kaybedenlerden 7 yaşındaki Myriam Monsenego'nun ailesini de evinde ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!