Neslihan Karaağaç'ın Apophenia sergisi 15 Nisan'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Neslihan Karaağaçın Apophenia sergisi 15 Nisanda başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 13:57

Artnivo.com project space, Neslihan Karaağaç’ın “Apophenia” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Sanatçının son dönemdeki endüstriyel malzemeler kullanarak ürettiği çalışmalarından oluşan sergi, ismini sanatçının pratiğinde önemli bir yer teşkil eden psikolojideki bir terimden alıyor. İnsanın rastlantısal verilere anlam yükleyerek zihninde desen oluşturma eğilimine verilen bir isim olan Apophenia, kendini ileri düzeyde şizofreni olarak gösteriyor. 

 

Neslihan Karaağaçın Apophenia sergisi 15 Nisanda başlıyor

 

Sanatçının psikoloji eğitiminden beslenen bu soyut çalışmalardaki geçirgen yapı ve bozulmuş doğa sanatçının merak ve üretim heyecanı ile birleşerek bizleri sürpriz sürecin bıraktığı izler ile buluşturuyor. Tıpkı hayatın akışında verilen kararlara zıt veya paralel yaşadığımız sonuçlar gibi, sanatçı üretiminde kullandığı endüstriyel malzemeleri yönlendirici olarak kontrol edip müdahalede bulunsa da, malzemenin doğasının şaşırtıcı değişimleri ile renklerin ve katmanların üst üste binerek oluşturduğu organik şekiller varlık savaşı veriyor. Şeffaflığa yapışırken onu kademe kademe yok eden lekeler, anı katmanları gibi yayılırken, ışıldayan başka bir leke, anında farklı bir betimleme üzerine kurgu oluşturmamızı sağlıyor. 

Haberin Devamı


Neslihan Karaağaç’ın “Apophenia” isimli sergisi 15 Nisan – 7 Mayıs 2016 tarihleri arasında artnivo.com project space'te görülebilir. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!