Neşet Ertaş Haftası düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Neşet Ertaş Haftası düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 15:26

Neşet Ertaş Haftası düzenlenecek

Haberin Devamı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA)- AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, 24 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Türkü pınarı, 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş adına  hafta düzenlenmesi için çalışma başlattı.
Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir'de Neşet Ertaş Haftası düzenlenmesi için girişimleri Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Araştırma Genel Müdürü Okan İbiş ile görüştü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Arslan şunları söyledi:
"Anadolu Abdalları (Neşet Ertaş) haftası anma etkinlikleri düzenlenmesi için ödenek talebi konusunu Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Araştırma Genel Müdürü Okan İbiş ile görüştük. Türküleri ve bozlakları ile kendine has saz çalmasıyla ilimizin yetiştirdiği ve ülkemize mal olan, hayattayken Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanterinde alınan Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın kültürel mirasının korunması ve nesilden nesile aktarılmasının sağlanması amacıyla anma günü etkinleri düzenlenmesi için ödenek talebi konusunu ele aldık.  Kırşehir’de düzenlenmesi planlanan etkinliklere ülkemizin önde gelen ve Neşet Ertaş ile anısı olan sanatçıların davet edilmesi planlanıyor. Kırşehir Belediyesi, Kırşehir İl Özel İdaresi, Kırşehirliler Federasyonu, Abdallar Derneği ve Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenmesi düşünülen etkinliklerde, Halk Müziği dalında başarılı sanatçılara altın saz ödülü verilmesi planlanmaktadır. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri Günü yapılması konusunu görüştük. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri Günü yapılması konusunu Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Araştırma Genel Müdürü Okan İbiş ile görüştük. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Ödülleri günü programı kapsamında kültür-sanat ödülleri, edebiyatçı, geleneksel ve görsel vefa ödülleri verilmesi düşünülmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!