Neşeli Nisan

Güncelleme Tarihi:

Neşeli Nisan
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2013 00:00

Konak Belediyesi nisan ayını yine dopdolu etkinliklerle karşılıyor.

Haberin Devamı

4 nisan Perşembe günü; “Dario Moreno'nun 92. doğum yıldönümü kutlanacak. Etkinlik kapsamında; Akdeniz müzik ödülleri töreninin yanı sıra Dario Moreno şarkılarından derlenen konserler gerçekleştirilecek.

5 nisan Cuma günü 11'incisi düzenlenen İzmir Öykü Günleri'nin yine özel konukları var. Etkinliğin onur konuğu Selim İleri'nin kitaplarından derlenen öykülerin yer alacağı söyleşiler, film ve dans gösterimleri bir hayli ilgi çekecek. Öykü günlerinin konukları arasında Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Nermin Bezmen, Hüseyin Peker, Buket Aşçı, Esra Yalazan, Sibel Oral, Mavisel Yener, Ahmet Büke, Fergun Özelli, Behçet Çelik, Birgül Oğuz, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Hasan Özkılıç, Kerem Işık, Asuman Susam, Akif Kurtuluş, Pakrat Estukyan, Hakan Günday, Şeyhmus Diken, Ayhan Bozkurt, Yelda Sorguç, Gülşah Elikbank, Yiğit Değer Bengi, Doğu Yücel, ve Hakan Bıçakçı gibi önemli isimler yer alıyor. Öykü günleri Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

10 Nisan'da Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde Uğur Mumcu'nun yazdığı “Sakıncasız” isimli oyun Ankara Meydan Sahnesi tarafından oynanacak. Dünyaca ünlü ressamımız Reyhan Abacıoğlu resim sergisi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde İzmirli sanat severler ile buluşacak. Sergi 15 Nisan ? 06 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.
Geleneksel Uluslararası Sokak Oyunları Festivali'nin beşincisi 22 Nisan pazartesi günü Gündoğdu Meydanı'nda saat 12.00'de başlayacak. İzmirliler için okuyan yazarlardan Gülten Dayıoğlu bu kez çocuklar için öyküler okuyacak. 24 Nisan günü Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'ndaki etkinlik saat 18.00'de başlayacak.

Usta'ya Saygı'nın bu ayki konuğu duayen gazeteci Haluk Cansın. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda dostları, sevenleri ve meslektaşları ile 25 Nisan'da buluşacak olan Haluk Cansın, geçmişe yönelik önemli konuları gündeme getirecek.

Haberin Devamı

Nisan ayının son haftası çocuklara ayrıldı. 25 Nisan Perşembe günü “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliği” tüm İzmirli çocukları kucaklayacak. Gün boyunca; Resim Çocuk Kursiyerleri Sergisi, Çocuk Korosu Konseri, Bale ve Çocuk Dans Gösterisi etkinliğe renk katacak. Bayram, Konak Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi önünde düzenlenecek.

Nisan ayının son günlerinde Metin Uca sevenleriyle bir araya gelecek. Güzelyalı Kültür Sanat Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde İzmirliler ile buluşacak olan Metin Uca “Tek Kişilik Gösterisi” ‘Hakuna Matata' ile kahkaha tufanı yaratacak. 26 Nisan Cuma günü ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliğin başlama saati: 20.00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!