Neriman Yaman: Yusuf sadece radikallerin sözünü dinliyordu

Güncelleme Tarihi:

Neriman Yaman: Yusuf sadece radikallerin sözünü dinliyordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 18:38

Oğlu Yusuf’u kendi elleriyle Selefilere kaptıran Neriman Yaman, onun nasıl radikalleştiğini, patlayıcıyı nereden sipariş verdiğini ve bomba yapmayı nasıl öğrendiğini anlattı.

Haberin Devamı

16 yaşındaki oğlu Yusuf’u kendi elleriyle Selefilere teslim eden Neriman Yaman, Almanca yazdığı ‘Mein Sohn, der Salafist’ (Benim Selefi Oğlum) adlı kitabıyla ilgili Berlin’de basın toplantısı düzenledi. Oğlunun 14 yaşında radikalleşmeye başladığını anlatan Neriman Yaman, Yusuf’un hızla kontrolden çıktığını ve artık belli bir süre sonra kendilerini değil, beynini yıkayan radikallerin sözlerini dinlediğini söyledi. Bu süreçte en az 15 camiye giderek yardım istediğini belirten Yaman, şunları söyledi:

DEVLET CAMİLERİ KONTROL ETMELİ

“Bana ne yardım ettiler ne de nerden yardım alabileceğim konusunda bir yol gösterdiler. Oğlum daha sonra 2014’te gençleri radikal örgütlerden kurtarma programına katıldı. Onlar bizimle ilgilendi. Ama bu da yeterli olmadı. ‘Oğlumu alın’ diye yalvardım, ama almadılar. Yusuf, patlayıcı maddeyi Amazon’dan sipariş verdi. Bomba yapmayı YouTube’da video üzerinden öğrendi. Burada bir şeylerin değişmesi lazım. Burada söz konusu olan demokrasi değil. Bir Müslüman olarak bunu söylerken üzülüyorum ama devlet tüm camileri kontrol etmeli. Burada kim, ne vaaz veriyor bakmalı.”

Haberin Devamı

SELEFİYMİŞ AMA TEHLİKELİ DEĞİL

Kitabında, oğlunun nasıl selefi ve terörist olduğunu anlatan Neriman Yaman, Selefilerin Alman lideri Pierre Vogel hakkındaki düşünceleriyle de çelişkiye düştü. Vogel’i Almanca vaaz verdiği için oğluna videolarını dinlemesini tavsiye ettiğini belirten Yaman, “Ben Pierre Vogel’i Almanca vaaz verdiği için Selefi biri olarak tanıdım. Ama radikal biri, tehlikeli biri olarak değil. Bugün de tehlikeli olmadığını düşünüyorum” dedi.

SİH TAPINAĞINI BOMBALAMIŞTI

16 yaşındaki Yusuf annesinin tavsiyesi üzerine Selefilerin Alman lideri Pierre Vogel’in videolarını izledi. Gün geçtikçe radikalleşen Yusuf Yaman, iki arkadaşıyla birlikte Essen’de bir Sih tapınağına bombalı saldırı düzenledi. Şimdi İserlohn cezaevinde yatan Yusuf ve iki arkadaşının davası 7 Aralık’ta başlayacak. Anne Neriman Yaman, oğlunun bu saldırıdan dolayı büyük pişmanlık duyduğunu söyledi. Neriman Yaman’ın ‘Mein Sohn, der Salafist’ adlı kitabı, MVG yayınevi tarafından yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!