GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Ören yerlerini keşfedin

Hoyran Wedre Köy Evleri, Toroslar’ın yamacında, denizden 500 metre yüksekte. Kaş’a 30 kilometre mesafedeki, Likya bölgesinin en özellikli köyü Hoyran’da yer alıyor. Otel, şeker bayramında hem dinlenmek hem yürüyüş yaparak, ören yerlerini gezerek yeni yerler keşfetmek isteyenlere hitap ediyor. Köy gibi yaratılan Hoyran Wedre’de gün, kuş, horoz ve keçi sesleri eşliğindeki köy kahvaltısıyla başlıyor. Diğer etkinliklerle devam ediyor. Yemeklerde Akdeniz mutfağının ekolojik yöresel yemekleri sunuluyor. Tatil boyunca yapılan etkinlikler arasında, Likya kültür yürüyüşleri ve gezileri, Antik Simena ve Kekova tekne gezisi ve teknede öğle yemeği, Noel Baba Kilisesi ve Myra antik kenti ziyareti, Hoyran ve çevresi antik kent yürüyüşü ve ziyareti, deniz keyfi ve Demre’nin altın kumsallarında güneşlenme imkanı bulunuyor. www.hoyran.com

Yoga ile enerjinizi yükseltin

Yoga Academy, Şeker Bayramı’nda Gökova Körfezi’nde Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf ile enerjinizi yükselterek kendinizi kış mevsimine hazırlayabileceğiniz bir tur düzenliyor. 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik sırasında, Gökova Ottaman Konak’ta kalınacak. Doğayla baş başa geçecek üç gün boyunca, gerek çimenlerin üzerinde, gerekse düzenlenecek tekne gezisi sırasında yoga yaparak enerjinizi yükseltebileceksiniz.

Deniz manzaralı ferah odalar

Zafer Motel, Bozcaada’nın en eski konaklama tesisi. 1960’lardan bu yana hizmet veriyor. Adanın merkezinde, limanın sol yamacında. Beşi balkonlu, dördü balkonsuz toplam dokuz odası var. Pansiyona dönüştürülen Rum evlerinin dar ve loş odalarının aksine, Zafer Motel’in 30 metrekarelik banyolu odaları aydınlık ve ferah. Kliması, plazma TV’si, mini barı, internet bağlantısı yok. Buna karşılık balkonlarından Çanakkale’ye kadar tüm karşı sahili seyretmek, sıcak günlerde poyraz esintisiyle ferahlamak mümkün. Ekim ayının sonuna kadar açık. (0286 6978130/0532 5759757)

Bayramda toksinlerden kurtulun

Hillside Beach Club, Fethiye’nin çam ormanlarıyla çevrili Kalemya Koyu’nda. Kendine ait mavi bayraklı plajı bulunan mekanda adrenalin ve heyecan tutkunları için; wakeboard, dalış, su kayağı, jetski, katamaran, parasailing, yürüyüş, rafting gibi çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştiriliyor. Çam ormanları arasındaki Sanda Nature SPA, Uzakdoğu ve Akdeniz mimarisini barındıran yapısıyla ön plana çıkıyor. Balili terapistlerin uyguladığı masajlar bedeni dinlendirirken, toksinlerden arındırıp kan dolaşımını hızlandırıyor. Çocuklar için tasarlanan kulübü Kid Side’da çeşitli su kaydırakları, iki ayrı eğlenceli havuzu var. (252 614 83 60)

Bayram yıldızları gün sayıyor

Bayram için yurtiçindeki pek çok otel hazırlıklarını tamamladı. Kimi farklı turlarını, kimi spor merkezlerini ön plana çıkardı. Bazı otellerde her yıl olduğu gibi en ünlü isimleri sahneye çıkarmak için yarıştı. İşte bu otellerden ve sahneye çıkacak şarkıcılardan bazıları; Antalya Belek’teki Calista Otel’de bayramın birinci gecesi DJ Belena’nın "4 Season Party"siyle dört mevsim konsepti işlenecek. Bayramın ikinci gecesi Candan Erçetin sahneye çıkacak. Son gecesi, DJ Benzina ve DJ Elizabeth’in düzenleyeceği İbiza Party gerçekleşecek. İbrahim Tatlıses bayramda Kıbrıs Kaya Artemis Resort’ta olacak. Kıbrıs Jasmine Court Hotel’in yıldızıysa 2 Ekim’de Funda Arar. Bayramın birinci günü Lara’daki Larespark Otel’de Erkan Güleryüz sahneye çıkacak. Sheraton Çeşme’de bayramda gala yemeğinde Ferhat Göçer şarkı söyleyecek. Çeşme Altınyıldız Otel’de bayramın birinci günü Gülay Eralp, üçüncü günü Fedon olacak.

Alman lezzetleri ayağınıza geliyor

Beck’s sponsorluğunda, Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) tarafından düzenlenen "Beck’s ile Dünya Mutfakları", ikinci dönem workshop’ları ekim ayında başlıyor. Üç saat süren kurs boyunca dünya mutfaklarının birbirinden ilginç ve lezzetli yemekleri öğretiliyor. Her yıl Almanya’da ekim ayında gerçekleştirilen Bira Festivali’nin lezzetleri de 23 Ekim’de "Beck’s ile Dünya Mutfakları - October Fest" workshop’unda tadılıyor. Hardallı patates ile Alman usulü soslu sosis, tempura soslu çıtır deniz mahsulleri, sıcak ekşili kırmızı lahana, tereyağ ile baharatlı baby patates dilimleri, Alman usulü milföylü elma parçaları bunlardan sadece bir kaçı. Eğer Beck’s, Dünya Mutfakları - October Fest Workshop’una başvuran ilk altı kişi arasına girerseniz Alman Bira Festivali’ne davetli olarak katılma şansınız da var. Bunun için 10 Ekim’e kadar MSA’nın (212) 352 20 02 numaralı telefonunu aramanız yeterli.
False