GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

200 yıllık tarih

Dünyadaki en seçkin mekanlarını bünyesine ekleyen Relais & Chateaux üyesi olan, Datça’daki Mehmet Ali Ağa Konağı, 200 yıllık bir tarihe sahip. Yöre halkı tarafından "Kocaev" olarak adlandırılıyor. Konağın süit olarak hizmet veren Başodası yeni evli çiftlerin balaylarını geçirmek için tercih ettikleri bir mekan. Konağın klasik çizgideki beş odasının dışında, görkemine ve yörenin dokusuna uygun yapılan ek binalarda modern çizgilerin hakim olduğu 13 oda daha bulunuyor. Konak bahçesinde tamamen organik olarak yetiştirilen sebzelerle yapılan yemeklerle sofrasını donatan Elaki Restaurant’ta Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini sunuyor. (252 712 92 57)

Munzur Festivali sekiz yaşında

Tunceli Belediyesi’nde bu yıl 8’incisi düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 31 Temmuz’da başlıyor. 3 Ağustos’a kadar sürecek festivalde büyük konserlerden çok sanatsal yönü ağır basan dinletiler verilecek. Festivalin konuk listesinde bu yıl akademisyen ve sivil toplum yöneticileri de oldukça fazla. Prof. Dr. Mithat Sancar, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Cemalettin Küçük, Hasankeyfi Yaşatma Girişimi’nden temsilcilerin de çağrıldığı festivalde, çok sayıda aydın, sanatçı ve yazar, Munzur’daki baraj sorunundan, Hasankeyf’e ve Türkiye gündemine dair düzenlenecek panel ve konferanslarda çözüm önerilerinde bulunacak. Festivalde, modern dans gösterileri, tiyatro ve şiir dinletileri de yeralacak. Festivalin Munzurk Çayı ve Munzur Dağı ile Milli Park sıfatı taşıyan muhteşem bir coğrafyada gerçekleşiyor olması, şehirlerden gelen binlerce konuk için soluk alma fırsatı yaratıyor.

Sabaha kadar eğlence

Pronto Tour, yaz boyunca İspanya’nın dünyaca ünlü adası Palme De Mallorca’ya her cumartesi, yedi gün yedi gece sürecek özel turlarına başladı. Kumsalları, denizi ve sahil boyunca uzanan mağaralarıyla İspanya’nın ünlü Balerik adaları arasından en büyüğü olan Palma de Mallorca sabaha kadar süren gece hayatı ve birbirinden ilginç Mallorca sokaklarıyla dikkat çekiyor. Pronto Tour, yarım pansiyon konaklama kapsamında Atlas Jet Havayolları işbirliğiyle 929 YTL’den başlayan fiyat ve farklı taksit imkanları sunuyor. www.prontotour.com.tr

Arınmak isteyenlere yoga tatili

Alanya’daki Siddashram Yoga Center, "Yogi Adnan" adıyla tanınan Adnan Çabuk tarafından 1997’de kuruldu. Deniz seviyesinden 700 metre yüksekte ve Alanya’ya 30 kilometre mesafede. Yoga Ashram merkezi, şehir yaşamının baskısından kurtulup canlanmak, enerji toplamak ve zihinsel toksinlerden arınmak isteyenlere hitap ediyor. Ashram, çam ve sandal ağaçlarının, yabani bitkilerin, kekik, adaçayı, papatya gibi otların arasında, şehrin kirliliğinden ve gürültüsünden uzak, yedi dönümlük bir arazide yer alıyor. Arınma tatili mekana geldiğiniz ilk andan itibaren başlıyor. Program dahilinde farklı aktivitelerle arındırma teknikleri öğretiliyor. Yoga tatillerinde sabahları erkenden kalkılıp akşamları erken yatılıyor. Sağlıklı ev yemekleri programa dahil. Ayrıca civardaki köye uzanan patikalarda ve Dim çayına doğru yürüyüşler gerçekleştirilip trekking de yapılıyor. Nehirde yüzülüyor. (www.siddashramyogacenter.com)

Türk mutfağı sevenlere

Bodrum Safir Otel, Milas havaalanına 45, Bodruma 8 kilometre uzaklıkta, Bitez beldesinin merkezinde bulunuyor. Otel 40 oda ve 80 yatak kapasiteli. Yemekler ağırlıklı Türk Mutfağı’ndan oluşuyor. Eğlenmek isteyenler için yüzme havuzu ve havuz barın dışında bilardo, masa tenisi, dart, satranç aktiviteleri ve internet var. Çocuk bakımı servisi, açık otopark, kuru temizleme, çamaşır ve ütü, uyandırma servisi hizmetleri de mevcut. (safir@florahotels.com)

Çamların içinde tatil

Sarıgerme antik çağlarda Psilis adıyla anılan 12 kilometre uzunluğunda bir plaja sahip gelişmekte olan bir turizm merkezi. Dalaman Havaalanı’na 11 kilometre uzaklıkta, Dalaman ve Ortaca arasında. Turkuaz Butik Hotel ise Sarıgerme köyü merkezinde, çamların içinde, deniz manzaralı bir yamaçta. Osmanlı-Türk mimari tarzıyla dekore edilmiş. 16 odanın tamamı klimalı, uydu sistemli, televizyonlu. Odalarının çoğunda ücretsiz, kablosuz internet yayını var. Kahvaltıda sizi deniz manzarası eşliğinde ev reçelleri, peynirler, bahçeden zeytin ve zeytinyağı, biber ve poğaçalarla dolu bir kahvaltı bekliyor. (252 286 86 08)
False