GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

250 yıllık zeytin bahçesinin içinde

Jade-Residence, Dalaman havalimanına 62 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Butik otelde ikisi çatı katında olmak üzere toplam 10 oda var. Deniz kenarındaki restoran alakart mönü hizmeti veriyor. Ayrıca gezmek ve dinlenmek isteyenler için 250 yıllık bir zeytin bahçesi, yüzme havuzu, aperatif bar, deniz ürünleri ve teras restoranı mevcut. Telefon: (252) 617 06 90.

Kuşkonmaz ve çileğe doyacaksınız

Polat Renaissance İstanbul Hotel, "Kuşkonmaz ve Çilek Festivali" ile baharın gelişini kutluyor. Mayıs ayı boyunca sürecek festivalde çileğin ve kuşkonmazın en güzel örneklerinin tadına bakabilirsiniz. Kremalı taze kuşkonmaz çorbası, hollandez soslu kuşkonmaz, ızgara karides ve kremalı havyar soslu kuşkonmaz gibi özel seçenekler var. Çileğin çeşitli lezzetleri arasında da gratine çilek, çikolata üzerine çilek kulesi, grand marnier likörlü ve vanilyalı dondurmalı çilek mevcut. Ayrıca Bar Noblesse’de çilekli kokteyller ve frozenlar, Polat Patisserie’de ise çilekli milkshake ve smoothie’ler bulunuyor. Bilgi için: (212) 414 18 00

Aileler için süit

Antalya Lara Plajı’nda bulunan Concorde De Luxe Resort&Spa Hotel, Family De Luxe Suite odalarıyla misafirlerine güzel haftasonları sunmayı amaçlıyor. Family De Luxe Suite’lerde ara kapı ile ayrılan bir yatak odası, oturma odası ve kayar kapılarla ayrılmış bir çocuk yatak odası var. Geniş balkonları deniz manzarasıyla göze çarpıyor. Süit dekorasyonuyla insana evindeymiş hissi veriyor. Bilgi için: (242) 352 26 26.

Toros eteklerinde kamp

Aqua Kamp’ın 8-17 yaş grubundaki çocuklar ve gençler için düzenlediği yaz kamplarının ilk dönemi 1 Temmuz’dan itibaren başlıyor. Çocuklar katıldıkları 15 günlük kamp döneminde kendi yaşıtlarıyla kamp yapacak, ayakları üzerinde durmayı öğrenecek, paylaşma bilincini edinecek. Katılımcılar Toros dağlarının eteklerindeki Antalya Kemer’deki Aqua Kamp’a ait tesislerde konaklıyor. Sıcak sulu odalarda 2-3 kişi konaklayacaklar. Kamp süresi boyunca tesiste 24 saat doktor ve hemşire bulunuyor. Ayrıca kampçılar Koç Alliance sigorta tarafından güvence altına alınıyor. Kamp süresince, Antalya ve çevresinde bulunan Manavgat ve Düden şelalesi, Perge, Antalya kale içi, Antalya Müzesi gibi bölgenin kültürel ve doğal zenginliklerini görecekler. Aynı yaş grubundakiler kampın 3-4 gecesini orman içinde hazırlanan güvenli bir alanda çadırda konaklayarak geçirecek. Üç dönemden oluşan kampın birinci dönemi 1-15 Temmuz (15 gün), ikinci dönemi 16-30 Temmuz (15 gün), üçüncü dönemi 1-15 Ağustos’ta. Dönem fiyatı peşin ödemede 1.550 YTL. Tel: (216) 338 79 19.

Şarabın kalbine yolculuk

Rioja, İspanya’nın küçük yerleşim yerlerinden biri. Burası önemli bir şarap bölgesi. Marques Hotel de üzüm bağlarının ortasında bulunuyor. Otelin üst katlarından üzüm bağları, San Andres Kilisesi ve çevredeki yerleşim yerleri görülebiliyor. Giriş sizi doğruca üzüm bağlarının yanında bulunan resepsiyona ve bara yönlendiriyor. Teras ise küçük bir havuza ve ziyaretçilerin üzüm bağlarını gezmeleri için düzenlenen üstü örtülü bir yola bağlanıyor. Birbirine asma köprüyle bağlanan iki binadan oluşan otelde 43 lüks oda var. Ayrıca gurme restoranı, şarap tatma odası, kapalı havuz, buhar odası, jakuzi ve şarap kaplıcası mevcut. Bilgi için: www.julesverne.com.tr
False