GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

İsteyene nar isteyene şarap, süt terapisi

5 yıldızlı Concorde De Luxe Resort, Antalya Lara’da bulunuyor. Adını “Concorde” uçağından alıyor özel tasarımı ve dizaynı ile dikkat çekiyor. 62 bin metrekarelik alana kurulu otel, ultra her şey dahil sistemiyle hizmet veriyor. 323 de luxe, 48 senior de luxe, 19 junior, 6 aile suiti, 4 grand suit, 2 royal suit olmak üzere toplam 402 odası var. Tesiste geniş bir bahçe, tenis kortları, jakuzili havuzlar, su kaydırakları, bowling, bilardo salonu, internet cafe bulunuyor. Havuz eğlenceleri, oyunlar, yarışmalarla dolu animasyon programının yanında, akşamları canlı müzik ve özel gösteriler var. Carpe Diem SPA’da cilt bakımı, masaj ve vücut bakımı yaptırabilirsiniz. 24 ayar altın ile anti-age yüz bakımı, nar terapisi, yosun, süt, şarap ile terapi gibi hizmetler bulabilirsiniz.
Standart odada konaklamanın fiyatı kişi başı gecelik 300 TL.
(www.concordehotel.info)

Van’a 5 yıldızlı otel

Dünyanın önemli uluslararası otel zincirlerinden Luxe Worldwide Hotels’in üyesi 5 yıldızlı Elite World Van Hotel, Van şehir merkezinde hizmete girdi. İstanbul Taksim’de 4 yıldızlı Elite World Prestige ve 5 yıldızlı Elite World İstanbul olmak üzere 2 oteli bulunan grubun 3’ncü oteli için Van’da 35 milyon dolar yatırım yapıldı. Şehir merkezindeki otelde 2 kral dairesi, 3 suit, toplam 230 oda var. Otelde bin 200 kişi kapasiteli 7 toplantı salonu, 450 metrekare büyüklüğünde balo salonu, yerel ve dünya mutfaklarının örneklerin sunulduğu restoranlar, pasta ve kahve mekanlarıyla barlar hizmet veriyor. Ayrıca Bali’den gelen masözlerin çalıştığı SPA da mevcut. Oda kahvaltı konaklamanın geceliği kişi başı 230 ile 250 TL arasında değişiyor. Havaalanından transfer bu fiyata dahil. (Tel: 0 432 484 11 11) (www.eliteworldhotel.com.tr)

Bağbozumu gezisine katılın

Kayra şarap firması, 22, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin en doğusundaki şarap üretim merkezinin de yer aldığı Elazığ’a bağ bozumu gezisi düzenliyor. Öküzgözü ve Boğazkere’nin şaraba dönüştüğü yolculuğa tanıklık edebileceğiniz etkinlikte, tarihi yerlere geziler yapılacak, yerel lezzetler tadılacak. Fiyatı bir gece konaklama, uçak bileti ve yemekler dahil 495 TL. Rezervasyon ve detaylı bilgi için telefon 0 212 252 91 61.

Peru ve Bolivya’nın gizemli tarihini keşfedin

Koptur, 19-30 Ekim tarihleri arasında  11 gece 12 gün, Peru ve Bolivya turu düzenliyor. Kralların Şehri Lima, dünyanın en büyük gökbilimsel takvimi olduğu düşünülen Nazca çizgileri ve arkeolojik hazineleri ile Kolomb öncesi zengin medeniyetler bu gezinin gizemli cazibe noktaları arasında. Ayrıca, İnka İmparatorluğu’nun kuruluş efsanelerine yol açan dünyanın en yüksek gölü Lago Titicaca, kayıp şehir Machu Picchu ve Altiplano yaylası da görülecek doğal güzellikler arasında. Tur kapsamında Cuzco ayrıca Ballestas Adaları’na yapılacak tekne turu ve Nazca çizgileri’nin geometrik motiflerini, insan, kuş, maymun, örümcek, kertenkele şeklindeki figürleri havadan görebilmek için yapılan küçük uçak turları gibi pek çok yerel gezi bulunuyor. Tüm bu geziler ve yemekler tur ücretine dahil. Fiyatı iki kişilik odada kişi başı 3.785 Euro.

Yemek kursuna katılın

Balıkesir’in Edremit’teki Çamlıbel köyünde 21-23 Eylül tarihleri arasında Zeytinbağı sonbahar yemek kursu düzenleniyor. Bu kurs, hafta sonunda büyük şehir yaşamına mola verip kafa dinlemek ve son Eylül denizinden istifade etmek isteyenler için bir fırsat. Balık yasağının bitmesiyle birlikte sofralar zenginleşti. Zeytinbağı mutfağında pişen Ege otları ve deniz ürünleri ağırlıklı yemeklerin yapımına aşina olabilirsiniz. Cumartesi sabahı yöresel peynirler, karaduttan, frenk üzümüne envai çeşit ev reçelleri, köy ekmekleri, soğanlı, otlu pideler, börekler, yumurtalar, omletler, zeytinyağı, ev yapımı meyve suları ile keyifli bir kahvaltıyla kursa giriş yapılacak. Kahvaltıdan sonra öğle üzeri mutfağa girilecek, akşama kadar yemek pişirilecek, pişirilen yemekler tadılacak ve yanında şaraplar yudumlanacak. İki kişilik günlük konaklama fiyatı yarım pansiyon için 290 TL. Kursa katılım bedeli ise kişi başı 85 TL. (www zeytinbagi.com) (Tel: 266 387 37 61 / 62)

False