GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Kaz Dağları’nda hafta sonu macerası

Patikatur dinamik tatilden hoşlananlar için bu hafta sonunda iki günlük macera turu hazırladı. Edremit ve Assos’ta deniz kanosu yapılacak, Kaz Dağları’nın saklı şelaleleri keşfedilecek, göletlerde yüzülecek, Gök büğet Kanyonu’ndan geçilecek. Gece Kaz Dağları’ndaki butik otellerde konaklanacak. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği, kumanya, ulaşım ve konaklama dahil 275 TL. (www.patikatour.com)

Safranbolu’da iki gün

Pirpila, 14 Temmuz’da iki günlük Safranbolu turu düzenliyor. Bu gezide UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren tarihi evler, saat kulesi, han ve hamamlar, taş döşeli sokaklar, tarihi çarşı keşfedilecek. Tur ücreti 190 TL. (www.pirpila.com)

Beş günlük Orta Karadeniz keşfi

Antonina Turizm 18 Temmuz’da beş günlük Karadeniz turu düzenliyor. Gezi kapsamında Sinop’un maket gemi atölyeleri, Erfelek Şelaleleri, Boyabat’ın tarihi evleri, Kastamonu’nun konakları, Tosya’nın Dipsiz Göl’ü, Merzifon ve Amasya’nın tarihi yapıları ve kaya mezarları, Tokat’ın Ballıca Mağarası, Ulu Cami’si, Niksar, Ünye ve Samsun’un tarihi yerleri görülecek. Tur ücreti 990 TL. (www.antoninaturizm.com)

Ağustosta vizesiz Adriyatik

Ocean Majesty gemisi 11 Ağustos ve 26 Eylül’de yedi gecelik vizesiz Adriyatik turuna çıkacak. İzmir’den başlayacak yolculukta gemi Yunanistan’ın Corfu Adası, Arnavutluk’un Durres, Hırvatistan’ın Split, Korçula, Dubrovnik ve Kotor limanlarına uğrayacak. Gemide akşam eğlenceler düzenlenecek. Bu gezilerin biletleri 549 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Kahvaltı, öğle, akşam yemekleri, beş çayı ve gece yarısı ikramları fiyata dahil. (www.apextour.com.tr)

Harleyciler Kitzbühel’de buluşuyor

Avusturya Alpleri’ndeki kayak merkezlerinden Kitzbühel yaz aylarında gofçüleri, yürüyüşçüleri, bisikletçileri ve doğaseverleri ağırlıyor. Merkezinde dört, çevresindeki 100 kilometrelik çemberde 30 golf sahası bulunan kasabanın yürüyüş parkurlarının toplam uzunluğu da bin kilometreye yaklaşıyor. Kitzbühel 17 yıldır temmuz ayında üç günlük bir etkinlikte Avrupa’nın Harley Davidson meraklılarını ağırlıyor. Bu yıl Harley Buluşması 20 Temmuz’da başlayacak. Kasaba farklı ülkelerden yaklaşık 700 motosikletçiyi bir araya getirecek. Yılın motosikleti yarışması, motosikletli gösterilerin yanı sıra konserler düzenlenecek. Etkinliklere katılım ücretsiz. (www.kitzbuehel.com)

10’uncu yılını kutluyor

İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen Baltık Festivali bu yıl 10’uncu yaşını özel bir programla kutluyor. Ünlü orkestra şefi Esa-Pekka Salonen sanat yönetmenliğini üstlendiği festival 24 Ağustos’ta Wagner’in Tristian ve İsolde operasıyla açılıyor. Konser formatında icra edilecek eserde Fin Radyo Senfoni Orkestrası’nı Salonen yönetecek. Ertesi gün düzenlenecek yaşgünü konserinde yine Salonen yönetimindeki orkestra İsveçli besteci Anders Hillborg’un “Sirenler” adlı eserinin dünya prömiyerini yapacak. 26 ve 27 Ağustos’ta Valery Gergiev yönetimindeki meşhur Mariinsky Tiyatrosu Orkestrası, Rodion Sjtjedrin’in “Küçük Kambur At” operasını yorumlayacak. 1 Eylül’e kadar düzenlenecek konserlerde aralarında Kristjan Jarvi, Daniel Harding’in de bulunduğu şefler dünya prömiyerleri gerçekleştirecek. (www.balticseafestival.com)

Witcham’ın bezelye vurma şampiyonası 14 Temmuz’da

Londra’nın kuzeyinde, Elm kenti yakınlarındaki Witcham köyü her yıl temmuzun ikinci cumartesinde İngiliz mizahının sergilendiği tuhaf bir atıcılık yarışmasına sahne oluyor. Yarışmacılar kamışlarda bezelye taneleri kullanarak, 3.5 metre uzaklıktaki 3.5 santimetre çapındaki hedefi vurmaya çalışıyor. En fazla beş atış yapabiliyor. 1971’de tarihi köy binasının bakımı için para toplarken, köy öğretmeninin aklına gelmiş bu şampiyonayı düzenlemek. Zamanla gelişip uluslararası etkinliğe dönüşmüş. Bugün Avrupa, hatta Amerika’dan yarışmacılar katılıyor. Yarışma diğer etkinliklerle de zenginleştirilip köy festivali olarak kutlanıyor. Katılmayı düşünüyorsanız, aklınızda olsun: Lazerli kamışlar serbest! (www.witcham.org.uk)
 
Kestane ve çam ağaçlarıyla çevrili

İsmail Gökhan Çuhacı, altı yılda tek başına Rize Çamlıhemşin’in Çinçiva köyü sırtlarında Zizna isimli bir konaklama mekânı yaptı. Çamlıhemşin ilçe merkezinden 5 kilometrelik bir yolla gidilen Zizna’da bungalovlarda konaklamak, Zilkale ve Kaçkarlar’ın manzarasını izlemek mümkün. Ayrıca Çinçiva köyündeki konaklar ziyaret edilebilir. İki kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 160 TL. Pansiyon kestane ve çam ağaçlarıyla çevrili. (Tel:0464 653 31 55)

Kaçkar Doğa İnsan ve Sanat Kampı başlıyor

“Kaçkar Doğa İnsan ve Sanat Kampı”nın onuncusu 21-25 Ağustos’ta gerçekleşecek. Programda tiyatrodan fotoğraf sergisine, edebiyattan yaratıcı dramaya birçok başlık bulunuyor. Etkinlik Çamlıhemşin ilçesinde, 2 bin 300 metredeki Kotençur Ana Kampı’nda gerçekleşecek. Yöre coğrafyasını tanıtıcı yürüyüşlerle 10-14 yaş öğrencilerine yönelik doğada yaşam ve ekoloji eğitimleri düzenlenecek. Katılımcılar kampın son gününde ise 1850 rakımlı Amlakit Yaylası’na, geleneksel Vartavor Şenlikleri’ne gidecek. Birçok etkinliğin yer aldığı kamp yörenin güzellikleriyle sanatı birleştirmeyi amaçlıyor. Fiyatı 700 TL. (www.turkutour.com)

THY, Fildişi Sahili ve Ulan Batur seferlerine başladı

THY, Fildişi Sahili’ne ilk seferini Akra aktarmalı olarak Abidjan’a gerçekleştirdi. Seferler, İstanbul-Akra-Abidjan-İstanbul olmak üzere, salı, perşembe, cuma ve pazar günleri karşılıklı olarak yapılacak. İstanbul’dan Abidjan’a vergiler dahil 484 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat edilebilecek. Öte yandan THY’nin Moğolistan’da uçtuğu ilk nokta olan Ulan Batur’a ilk seferi de gerçekleştirildi. Seferler, Bişkek aktarmalı olarak, İstanbul’dan pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, Ulan Batur’dan ise salı, perşembe ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı yapılacak. Ulan Batur biletleri tüm vergiler dahil 568 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışta. (www.turkishairlines.com)

Emirates, Erbil’e uçuyor

Emirates, 1 Ağustos’tan itibaren Erbil’e uçacak. Emirates’in Dubai’deki merkezi ile Erbil arasındaki yeni servisi, haftada dört uçuşla başlayacak ve 1 Eylül’den itibaren her gün sefer düzenlenecek. İstanbul çıkışlı uçuşlarda fiyatlar ekonomi sınıfında 549 Euro, business sınıfında 1895 Euro’dan başlayacak. (www.emirates.com)
 
Marmaris’te küçük bir Amazon

Gökova Körfezi’nin Bördübet Koyu’nda, yeşil bir orman içerisinde dere ile denizin kesiştiği noktada yer alan Golden Key Bördübet, kuş cıvıltıları eşliğinde, kaplumbağaları izleyerek, balıkların, ördeklerin, kuğuların dünyasını keşfetmek isteyenlere hitap ediyor. Marmaris’e 20 kilometre uzaklıktaki otel aynı zamanda “Avrupa’nın En Gözde 100 Oteli” listesinde Türkiye’den seçilen 6 otelden biri. Otel size Türkiye’de yeni tanınan bir su sporu olan SUP (Stand Up the Paddle) yapabilme imkanı da sunuyor. 16 deluxe oda, 13 family suit, 5 African suit, 2 junior oda, 1 gözlem evi, 1 köşe evi, 1 bahçe evi, 1 orman evi ve 1 kayıkhane olmak üzere toplamda 41 odası bulunuyor. Yöre halkı geçimini arıcılık ve balıkçılıkla sağlıyor, bu yüzden otel doğal yollarla beslenmek isteyenlerin sofrasına en kaliteli balları getiriyor. İsteyenler, yanaşan balıkçı teknelerindeki canlı balıklar arasından seçim yapabiliyor ya da çevre köylerinden gelen tereyağı, zeytin, yumurta ve peynir çeşitlerinin tadına bakıp, otelin organik bahçesinden toplanan taze domates ve biberle birlikte ev yapımı turunç ve reçellerle kahvaltı edebiliyor. İki kişi standart odada yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 210 Euro. (www.bordubet.com.tr)

Türkbükü’nde caz  rüzgarı esecek

Alaçatı Caz Rüzgarı, geçen yıllardan farklı olarak bu yıl ilk defa Türkbükü’nde de eş zamanlı olarak esecek. Bodrum-Türkbükü, Hebil Koyu, Chalet Azur Sitesi, Bu’ra İskele’de gerçekleşecek olan festival, 13 ve 14 Temmuz’da Valeria Proano&Neşet Ruacan Quartet konseri ile başlayacak. Festival kapsamında 6 Eylül tarihine kadar Ayhan Sicimoğlu, Sibel Tüzün, Meltem Ege&Önder Focan, Kerem Görsev, Kağan Yıldız, Ferit Odman, Ayşe Gencer & İmer Demirer, Melis Sökmen, Elif Çağlar, Mine Çağlayan, Selen Beytekin, Sibel Köse, Allstars Jazz Band, Engin Recepoğulları, Ayhan Öztoplu, Erdal Akyol gibi ünlü isimler sahne alacak. (www.turkbukujazzruzgari.com)

Nefes terapisi gezisine katılın

Nilgül Tavsel ve ekibi Sogno Tour işbirliğiyle, 5-12 Ağustos tarihleri arasında Macahel’e nefes terapisi gezisi düzenliyor. Macahel Artvin ili Borçka ilçesine bağlı tüm doğal güzelliklerini korumuş 6 köyden (Camili-Düzenli-Efeler-Kayalar-Maral-Uğur) oluşan yörenin adı. Bu geziyle doğanın kucağında transformal nefes seansları, neşe nefesi çalışması, Tibet’in gençlik pınarı hareketleri ile kendinizi yenilerken Anadolu’nun saklı cennetlerini keşfedebileceksiniz. Her şey dahil turun fiyatı kişi başı 3.150 TL. (www.transformalnefes.net)

False