GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Kaçkar Dağları eteklerinde Yayla Festivali

31 Ağustos, 1-2 Eylül tarihlerinde Artvin’in Arhavi ile Rize’nin Fındıklı ilçelerinde, Yolgeçen (Lome) ve Cennet (Ç’ennet’i) köylerinde 7. Yeşil Yayla Kültür, Sanat ve Çevre Festivali düzenlenecek. Festivalin teması geleneksel meyveler.

Gola Derneği; bu seneki festival temasını; yeni saha çalışması; “Doğu Karadeniz Meyve Mirası ve Sürdürülebilir Yaşamın Kayıt Altına Alınması Projesi”ne paralel olarak belirledi. Bölgenin doğal meyve dokusu üzerine çeşitli etkinlikleri içeren festival, Karadeniz Kadın Sahnesi alt başlığı ile her yıl ağırladığı konuklara bu yıl sürpriz bir isim ekliyor. Programında genellikle Kafkas coğrafyasından kadın sanatçılara yer veren festival, bu defa Makedonya’dan bir sanatçıyı da ağırlıyor: Multi-enstrümanist Bajsa Arifovska. Sanatçıya Kardeş Türküler grubunun solistlerinden Fehmiye Çelik ve perküsyon sanatçısı Duygu Aydın eşlik edecek. Ayrıca 3 kadın müzisyen festival için bir araya gelecek; Mine Kalaycı, Güler Topaloğlu ve kemençesiyle İlknur Yakupoğlu. Girit ve dünya müziğinin usta isimlerinden Ross Daly, Kelly Thoma ve Periklis Papapetropoulos triosu, Laz müziğini yerelden evrensele taşıyan Birol Topaloğlu konserlerinin yanı sıra; yerel müzisyenler ve horoncular, atölyeler, görsel sanat projeleri, tematik söyleşiler gibi festivale özgü etkinlikler, Kaçkar dağları eteklerinde katılımcılarını bekliyor. (www.golader.org), (Tel: 0 537 485 23 02)


Hem tatilde hem çalışırken konfor arayanlar için

Divan Bodrum, Göltürkbükü koyunda yer alıyor. Otelin yenilenen iskelesinde denizin veya palmiye ağaçlarının gölgesinde konforlu oturma gruplarıyla çevrili havuzun tadını çıkarabilirsiniz. Mekanda sıcak yaz günlerinde gün boyu hafif ve serinletici içecekler ikram ediliyor. İsterseniz Divan Pastaneleri’nin ürünleri eşliğinde beş çayı keyfi yapabilirsiniz. Otelde yer alan Spa’da, dinlenmek ve kendini yenilemek isteyen konuklara çeşitli masaj ve aromaterapi seçenekleri sunuluyor. Otelin mutfağında ise; Divan Grubu’nun yeni Executive Şefi Giancarlo Gottardo geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yorumluyor. İtalyan şefin spesiyalleri, Sahil Restaurant’ta servis ediliyor. Milas – Bodrum Havaalanı’na yarım saatten az bir mesafede bulunan Divan Bodrum, havaalanı – otel arası ulaşımları sağlıyor. Eğlence hayatının kalbinin attığı Göltürkbükü’nden, Bodrum’un merkezine ise 10 dakikada ulaşılabiliyor. Divan Bodrum’da iki kişi KDV ve kahvaltı dahil konaklamanın gecelik fiyatı yaklaşık 562 Euro.

Divan İstanbul Asia ise Anadolu Yakası’nda, iş oteli tarzında. 25 katlı otelde, 8’i süit olmak üzere toplam 231 oda bulunuyor.

Otel Marmara Denizi ve Prens Adaları manzarasına sahip. Turkuaz Bar & Restaurant’ta Türk ve Dünya mutfağından seçenekler servis ediliyor. Nerolie Spa&Fitness’ta uzman terapistler hizmet veriyor. İki kişi konaklamanın gecelik fiyatı KDV dahil, kahvaltı hariç yaklaşık 185 Euro. Bu fiyat hafta sonuna özel indirimle yaklaşık 123 Euro oluyor. (www.divan.com.tr)

 
THY’nin Yanbu seferleri başladı

Türk Hava Yolları, Suudi Arabistan’ın Yanbu kentine sefer başlattı. Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde, Medine ve Dammam kentlerinden sonra Yanbu’ya ilk uçuş gerçekleşti. Yanbu’ya salı, perşembe ve cumartesi günleri yapılacak seferler Airbus A320 ve Boeing 737 uçakları ile gerçekleşecek. Yanbu biletleri açılışa özel, her şey dahil, gidiş-dönüş 416 Euro’dan satışa sunuldu. (AA)

Şeker Bayramı’nda Amsterdam

Mika Tur 18-21 Ağustos tarihleri arasında Amsterdam’a tur düzenliyor. 3 gecelik Şeker Bayramı turunun fiyatı 699 Euro’dan başlıyor. (www.tatilbudur.com)


Cennet koyları keşfedin

Setur’un mavi turları arasında, 27-30 Haziran tarihleri arasında Cennet Koylar / Marmaris-Fethiye turu var. Turun fiyatı iki kişilik odada kişi başı 183 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr)


Dragos’tan Aydos’a  arkeoloji kazıları gezisi

Fest Travel kültür turları kapsamında, İstanbul sınırlarında yer alan Dragos’tan Aydos’a arkeoloji kazıları gezisi düzenliyor. Gezi sırasında son yıllarda kazı çalışmalarının başladığı Dragos tepesi yakınlarındaki Erken Bizans Dönemi Saray kompleksi yapıları görülecek (hamam, kilise kalıntıları); antik çağ ve sonrasında stratejik bir nokta olan Aydos Kalesi’nin arkeoloji kazıları izlenebilecek. Fiyatı 115 TL. Bugün ödeme için son gün. (www.festtravel.com)

Boğalardan kaçın

İspanya’nın Pamplona kenti dünyanın en renkli ve popüler festivallerinden biri olan San Fermin Festivali’ne hazırlanıyor. Her yıl 06-14 Temmuz arasında, düzenlenen bu renkli festival Pamplona’nın kutsal koruyucu azizi olan San Fermin ismine adanmış. Festival sırasında boğalar sokaklarda serbestçe koşuyor, halkın arasından geçiyor. Heyecan yaşamak isteyen katılımcılar ise koşturuyor, kızdırdıkları boğalardan kaçıyor. Prontotour 09 Temmuz tarihinde İspanya’nın Pamplona kentine bu festival için 4 günlük tur düzenliyor. Fiyatı 549 Euro. (www.prontotour.com)

Fotoğraf turları da düzenliyor balığa da çıkartıyor

Kuyulu Bahçe Konukevi, Ayvalık’ta 5 odalı eski bir Rum evi. Adı bahçesindeki kuyudan geliyor. Sahibi Ayvalık aşığı moda fotoğrafçısı ve yemek yazarı Artür Büyüktaşçıyan. “Deniz, kum, güneş tatiline yeni bir anlam katmak isteyenleri bekliyoruz” diyor. Dileyen konuklarını balığa da çıkartıyor, foto safariye de. Daha sonra tutulan balıklar özel tariflerle hep birlikte pişirip sofralar kuruluyor. Salatalar ve zeytinyağlılar Ayvalık’ın meşhur otlarıyla hazırlanıyor. Burada konaklamanın bedeli kişi başı 65 TL.

Oksijen deposunda denize sıfır tatil

Oksijen bakımından dünyanın en iyi ikinci bölgesi olarak gösterilen Altınoluk’un yedi kilometre ilerisindeki Fener Mahallesi’nde bulunan Beykonağı Otel, sakin bir tatil geçirmek isteyenler için ideal. Ana yoldan iki kilometre içerideki denize sıfır konumuyla dikkat çeken otelin sadece otel müşterilerine özel plajı, rahat etmenizi sağlıyor. Kişi başı konaklama fiyatının 100-130 lira arasında değiştiği Beykonağı Otel’de ücrete açık büfe sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de dahil. Hepsi deniz ya da havuz manzaralı olan otel odalarında balkon, klima, televizyon, fön ve kablosuz internet bağlantısı bulunuyor. (Tel: 266) 388 10 02).

False