GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Kaş 7 sanatla renklenecek barışseverler Meis’e yüzecek

Antalya’nın Kaş ilçesi yaz sezonunu tüm sanat dallarından iyi örnekleri bir araya getiren üç günlük festivalle açıyor. 15 Haziran’da başlayacak festivalde söyleşi, sergi, konser, film gösterimleriyle Akdeniz’in barış denizi olması arzusu bir kez daha vurgulanacak. Festival kapsamında Kaş ve Meis’in yüzücüleri deniz ortasında buluşacak. 15 Haziran’da Fethiye Bandosu’nun eşliğinde festival yürüyüşüyle başlayacak etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı konser ve pandomim gösterilerine sahne olacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi, Antik Tiyatro’da Orhan Pamuk’un metinleri üzerine Beyhan Murphy’nin koreografisini hazırladığı, müziklerini Mercan Dede’nin yaptığı Güldestan’ı sahneleyecek. Ersin Demirer’in Likya belgeseli gösterilecek. Mare Ansanble, Bass Burak toplulukları klasik müzik dinletisi gerçekleştirecek. Yat Limanı’nda Onur Akın ve Hüsnü Arkan sahneye çıkacak. Yazar Murathan Mungan ve Sabit Sümer, Kaş Genç Spor Çay Bahçesi’nde söyleşi yapacak. Çerçiler Salonu ve Antik Tiyatro’da tiyatroda oyunlar sahnelenecek. İlçede fotoğraf, heykel, resim sergileri açılacak. Ayrıca en güzel begonvilli ev seçilecek. (www.kas.bel.tr)

Haziranda 160 dolara Batı Sibirya’ya

İmparatorluk Rusyası’nda Batı Sibirya’nın merkeziydi Omsk. Bölge valisi, piskoposu bu şehirden yönetirdi Sibirya’daki kentleri. Güzel binalarıyla dikkat çeken şehir 1917 Ekim Devrimi’nde gözden düştü. Yerini Novosibirsk’e devretti. Fakat yine de güzelliğini korudu. Dostoyevski’nin sürgün yeri olan şehir bugün başta Dostoyevski Edebiyat Müzesi olmak üzere beş müzeye sahip. Tiyatrosu, operası olan bir kültür şehri. Trans Sibirya demiryolunun kuzey ve güney hatları da Omsk’da birleşiyor. Pegasus Havayolları 21 Haziran’dan itibaren Omsk’a haftanın üç akşamı İstanbul Sabiha Gökçen’den direkt uçacak. Biletler 159.99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. (www.flypgs.com)

En uzun günde Baltık başkentleri

Rena Travel, Costa Luminosa gemisiyle 16 Haziran’da sekiz günlük Baltık başkentleri turu yapılıyor. Programda kuzeyin Prag’ı sayılan Tallinn, görkemli saraylarıyla ön plana çıkan St. Petersburg, Beyaz Güzel olarak adlandırılan Helsinki, yemyeşil Stockholm ve tasarım şehri Kopenhag var. Tur tarihi yılın en uzun günü 21 Nisan haftasına denk geldiği için gezi beyaz geceler atmosferinde gerçekleşecek. Turun rehberliğini ise Saffet Emre Tonguç yapacak. Balkonlu kabinlerin kişi başı fiyatı 2149 Euro. (0312 231 20 45)

Dedeman’da şarap günleri

Bu hafta boyunca Dedeman’ın Türkiye’deki tüm otellerinde şarap günleri düzenleniyor. Mania Gurme’yle birlikte hazırlanan etkinlik kapsamında, akşam yemeklerinde her otel için farklı bir akşam yemeği mönüsü oluşturuldu. Bu mönüler Zonin, Univitis, Val d’Orbieu, Espiritu de Chile, Cordier gibi ünlü markalarla eşleştirildi. Dedeman Hotels & Resorts International’ın “Keşfedecek çok lezzet, çok Dedeman var” sloganıyla başlattığı kampanya Ankara, İstanbul, Antalya, Kapadokya, Rize, Diyarbakır, Palandöken Ski Lodge, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Zonguldak ve Dedeman Park Denizli otellerinde 10 Haziran’a kadar sürecek. (www.dedeman.com)

Beykoz’da bugün şenlik var

İstanbul Beykoz’da bugün üniversitelilere yönelik Bahar Şenliği düzenleniyor. Çavuşbaşı Arhavi Park’taki bir günlük festivale Pinhani grubu da katılacak ve saat 21.00’de ücretsiz konser verecek. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nca düzenlenen Üçüncü Bahar Şenliği saat 12.00’de başlayacak. Rodeo, gladyatör, çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma gibi eğlenceli yarışmalar, dans gösterisi, flamenko, salsa, ebru üzerine atölye çalışmaları yapılacak. Pinhani’nin yanı sıra Paranormal, Yas, Anıl Enç, Ozan, Emre Çabuş gün boyunca konserler verecek. Şenlik boyunca Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’ndan şenlik alanına ring servis düzenlenecek. (www.beykoz.edu.tr)

Samatya’da zil ve caz

Samatya, bu hafta üç gün boyunca caz coşkusunu yaşayacak. Turizm Araştırmaları Derneği ile Fatih Belediyesi’nin düzenlediği “Samatya’da Müzik: Zil ve Caz” festivali kapsamında 6 Haziran’da Mercan Dede ve İstanbul Quartet, 7 Haziran’da Erkan Oğur, Telvin Üçlüsü’yle, 8 Haziran’da Şevval Sam konser verecek. Festival İstanbullu zil ustası Zilcinyanların anısına düzenleniyor. Samatya Meydanı’nda gerçekleşecek konserler ücretsiz. Festival kapsamında Samatya Meydanı’ndaki işletmeler de özel menüler hazırlayacak.
 
Gökçeada’da ritm kampı

Darbukacı Mısırlı Ahmet’in İstanbul’da kurduğu Galata Ritimhanesi, 7-21 Temmuz’da Gökçeada’da 5’inci Ritim Kampı’nı gerçekleştirecek. Bu kamp adada kurulacak ve yıl boyunca açık kalacak Ritim Köyü’nün de ilk etkinliği olacak. Buzdolabı, duş ve tuvaletlerin bulunduğu kamp alanı denize 15 dakika yürüyüş mesafesinde. Kampa katılım ücreti her şey dahil günlük 75 TL. 15 günlük dönemin toplam ücreti ise 950 TL. (0212 243 86 02)

Temmuzda üç zirve

Patika Tur, 7 Temmuz’da Süphan, Ağrı ve Nemrut dağlarında zirve yürüyüşlerini içeren dokuz günlük özel bir program hazırladı. İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri Dağcılık Takımı’nda görev yapan Albay Tim Payne’ın liderlik yapacağı tur kapsamında Van Gölü, Nemrut krater gölleri, Aygır Gölü, Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Ahlat, Adilcevaz, İshak Paşa Sarayı da görülecek. Çadır, mat, uyku tulumu, krampon, kask, buz kazması gibi ekipmanları firma ücretsiz olarak karşılıyor. Tur ücreti 1650 TL. (www.patikatour.com)

False