GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Bari’nin Noel Baba günü

“Mucizeler yaratan” Aziz Nikola, namı diğer Noel Baba 343 yılında ölmüş ve Antalya’nın Demre ilçesinde bugün adını taşıyan kiliseye gömülmüştü. 1087’de mezarı açıldı, kemikleri Bari’ye kaçırıldı. Şehrin azizi ilan edildi. Daha sonra kemiklerinin bir kısmı Venedik’teki San Nicolo al Lido Kilisesi’ne nakledilse de, ismi İtalya’da hep Bari ile anıldı. Barililer her yıl 7 Mayıs’ta Aziz Nikola’nın kemiklerinin şehirlerine getirilmesini kutlamak için üç günlük festival düzenliyor. Özellikle 8 Mayıs’ta denizde düzenlenen Festa a Mare, yani tekneli kortej görülmeye değer. Aziz Nikola’nın kemikleri özel bir teknede taşınıyor, bunu süslenmiş diğer tekneler izliyor. Jetler gösteri uçuşu yapıyor. Bu arada evlenmek isteyen kızlar dilekte bulunuyor. Ayrıca Aziz Nikola’nın kemiklerinden çıktığı iddia edilen sıvı sulandırılarak, şifa arayanlara dağıtılıyor. Üç gün boyunca geceleri meydanlarda ateşler yakılıyor, konserler veriliyor.

Çiftlik yaşantısını keşfedin, peynir yapmayı öğrenin

Tamzara Tur, pazar gününü doğada geçirmek, peynir yapımını öğrenmek isteyenler için 13 Mayıs’ta İznik yakınlarındaki Kırıntı köyüne günübirlik gezi düzenliyor. Samanlı Dağları’nın doğasında kısa yürüyüşler yapılacak, ziyaret edilecek çiftlikte sepet peyniri, Abaza peyniri, isli peynir, Çerkez peyniri hakkında bilgi verilecek. Katılımcılar kendi peynirlerini yapacak. İznik Gölü’nün manzarası, asırlık zeytin ağaçları, dev gövdeli sarıçam ormanları görülecek, çiftlik yaşantısı yakından tanınacak. Turun kişi başı ücreti 90 TL. (www.tamzaratur.com)

Kaiti Garbi’yle Yunan Adaları

Etstur, vizesiz Yunan adaları turlarına iki ünlü Yunan pop yıldızını kattı. Kati Garbi, İzmir’den, angela Dimitriou ise İstanbul’dan hareket eden turlarda bir gece sahneye çıkacak. Kaiti Garbi’nin ilk konseri 1 Haziran’daki üç günlük seferde. Angela Dimitriou ise 25 Ağustos’taki 5 günlük turda başlayacak konserlerine. İzmir çıkışlı turların fiyatı 209, İstanbul çıkışlı turların 619 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

İskoçya’da beş gece

Pronto Tur, temmuz ayında İskoçya turlarına başlıyor. Beş gece, altı günlük turlarda Edinburg, Glasgow, Inverness şehirleri gezilecek, canavarıyla meşhur Loch Ness gölü, Urphart Kalesi, Fort William görülecek. Tur fiyatı 759 Euro. (www.prontotour.com)   

Dinyeper Nehri’nden Ukrayna keşfi

Dinyeper Princess gemisi 7 Haziran gecesi Kiev’den hareket edip, Dinyeper Nehri’nde 10 günlük bir sefere çıkacak. Sırasıyla Zaparojye, Herson, Sivastopol, Vilkovo’ya uğrayacak. Seferi Odessa’da sona erecek. Beyaz gecelerin başladığı döneme rastlayan turun fiyatı Apex’de 1490 Euro’dan başlıyor. Fiyata uçak bileti, tam pansiyon konaklama dahil. (www.apextour.com.tr)

Siz tatil alın anneniz de gelsin

Mika Tur, Anneler Günü için özel bir paket hazırladı. Annenizle tatile çıkıyorsunuz, annenizin tatilini Mika Tur sizin yerinize annenize hediye ediyor. Mika Tur’un tatil portalı www.tatilbudur.com sitesine girerek “Anneler Günü Özel” otellerinden tatil alan herkes, bu fırsattan faydalanabiliyor. Taksit imkanlarının yanı sıra birçok sürpriz de paketin sunduğu avantajlar arasında.

Latife Hanım Konağı butik otel oldu

Bozcaada’nın merkezindeki Rum Mahallesi’nde bulunan Latife Hanım Konağı, aslına uygun şekilde restore edildi ve butik otel olarak hizmet vermeye başladı. 8 konak, 2 mahsen ve 1 suit olmak üzere toplam 11 odası bulunuyor. Konaklayanlara tüm odalarda kablosuz internet, merkezi klima, minibar, TV konforu tarihsel bir doku içerisinde sağlanıyor. Konağın sadece müşterilerinin yararlandığı özel plajı ve terası var. Çift kişi standart odada konaklamanın gecelik fiyatı kahvaltı dahil 200 TL. (www.latifehanimkonagi.com)

Konaklayana masaj hediye

Sapanca’daki Güral Sapanca Wellness & Convention’da 13 Mayıs’ta konaklayanlara bir aliva aroma terapi masajı ve 14 Mayıs Pazartesi günü kalacak olanlara bir yenileyici peeling bakımı hediye ediliyor. Özel bakımlardan faydalanmak isteyenlere Anneler Günü’ne özel yüzde 15 indirim yapılıyor. Hediyeli anneler günü paketinin gecelik iki kişi için fiyatı 398 TL. (www.guralsapanca.com)

Viyana’da müzikli yaz akşamı

Fest Turizm, 7 Haziran’da Avrupa’nın müzik başkentlerinden Viyana’ya üç günlük bir konser turu düzenliyor. Klasik müzik meraklılarına hitap eden turun programında Viyana Devlet Operası’nda Tosca ve Figaro’nun Düğünü temsilleri, efsanevi Viyana Filarmoni Orkestrası’nın Schönbrunn Sarayı’nda yılda bir kez verdiği yaz konseri bulunuyor. Konserde orkestrayı Gustavo Dudamel yönetecek. Katılımcılar ayrıca şehrin müzik mekanlarını, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Schönburn Sarayı’nı ve kentin tarihi merkezini gezecek. Efes Müzesi’ni, mimari harikalarını, kiliseleri ve ilginç sokaklarını keşfedecek. Tur ücreti 2 bin Euro. (www.festtravel.com)

Çamtepe’de üç günlük Doğa Gözlem Okulu

Buğday Derneği, 18 Mayıs’ta Çanakkale’de “Doğa Gözlem Okulu” düzenliyor. Küçükkuyu Adatepebaşı Köyü yakınlarındaki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki üç günlük eğitim programı üç gün sürecek. Katılımcılar doğayı kendilerine rehber edinerek kuş, bitki, böcek ve gökyüzü gözlemi yapacak, gözlem becerilerini güçlendirecek, doğadan ilham almış şiir ve edebiyat eserlerini dinleyerek kendi doğa güncelerini oluşturacak. Katılım ücreti üç gece tam pansiyon konaklama dahil 520 TL. (www.camtepe.org)

Annelere özel sürprizler

Lykia Group, 20 Mayıs’a kadar LykiaWorld Antalya, LykiaWorld Ölüdeniz ve LykiaLodge Kapadokya otellerinde konaklayacak anneler için sürprizler hazırladı. Anneler, odalarında çiçeklerle karşılanacaklar, ikram edilen özel şaraplardan tadacak. LykiaWorld Ölüdeniz’de annenize özel tatilin kişi başı gecelik fiyatı 250 TL, LykiaWorld Antalya’da 220, LykiaLodge Kapadokya’da ise 90 TL. (www.lykiagroup.com)

False