GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Venedik 10 gün rengarenk

Avrupa’nın en renkli açıkhava sanat etkinliği, geçen cumartesi “Hayat bir tiyatro, şimdi maskeleri takma zamanı” sloganıyla İtalya’nın Venedik kentinde başladı. 21 Şubat’a kadar kentin kanalları, meydanları, dar sokakları, tarihi binaları, tiyatro ve konser salonları yüzlerce sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tiyatro grupları meydanlarda gösteriler yapacak, konserler verilecek, gündüz çocuklar için bienal, gece kulüplerde burlesk gösterileri düzenlenecek. Her sabah saat 11.00’de San Marco Meydanı’nda Alberto Toso Fei’nin “Venedik’te Hayat Yaşayan bir Tiyatrodur” başlıklı eseri Yürüyen Tiyatro ekibince sahnelenecek. Aynı saatte 2012’nin en iyi maskeli kostümü yarışmasına katılacakların geçit töreni başlayacak. Geçit saat 16.00’da aynı meydanda tekrarlanacak. Venedik Karnavalı, kentin ihtişamlı geçmişini yeniden gündeme getirmek amacıyla 1970’lerde devlet tarafından başlatıldı. Her yıl yaklaşık 3 milyon kişi etkinlikleri izlemek üzere kente gidiyor. Paskalya’ya 40 gün kala başlayan karnaval kutsal salı sona eriyor. Son gün modacılardan oluşan bir jüri karnavalın en güzel kostümlü maskesini seçiyor. (www.carnevale.venezia.it)

Sevgililer Günü’ne özel paket

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Konvoy Hotel & The Country Club, Sevgililer Günü için özel bir paket hazırladı. 14 Şubat’ta sevgilinizle şömine karşısında baş başa yemek yemek istiyorsanız, özel mönünün ücreti iki kişi için 240 TL. Eğer yemeğin yanı sıra iki kişi, bir gece konaklamak istiyorsanız, odada şarap ve meyve ikramının yanı sıra yine odada sabah kahvaltısının olduğu paketten faydalanabilirsiniz. Fiyatı 420 TL. Bu arada tesiste sevgilinize binicilik eğitimi de hediye edebilirsiniz. (www.konvoycountryclub.com)

99 Euro’ya Halkidiki

Kappatur, Selanik’in güneydoğusundaki, doğal güzellikleriyle ünlü Halkidiki Yarımadası’na mayısta uygun fiyatlarla dört günlük turlar başlatıyor. 13-16 Mayıs’taki 3 gece 4 günlük ilk turun fiyatı 99 Euro. Lüks otobüslerle düzenlenecek turlar 30 Kasım’a kadar her pazar ve çarşamba günleri başlıyor. Alternatif olarak Selanik’ten havayoluyla ulaşım imkanı sunuluyor. Turlar deniz sezonunu erken açmak isteyenlere de fırsat sunuyor. Halkidiki sahillerinde mayıs ayında deniz suyu sıcaklığı 20 dereceye ulaşıyor... (www.halkidikituru.com)

Eski Diyarbakır’ı keşfedin

“Eski Diyarbakır’da Kültürel Çeşitlilik” adlı fotoğraf sergisi 20’nci yüzyıl başına ait 200’den fazla fotoğrafı içeriyor. Diyarbakır’ın geçmişindeki çok kültürlü yapısını anlatan sergi, ayrıca şehrin kaybolan halklarının hikâyesini anlatıyor.
Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak hazırlanan sergi, 10 Mart’a kadar İstanbul Tophane’deki Tütün Deposu’nda... Pazar-pazartesi hariç her gün 11.00-19.00 arasında açık. (Tel: 0 212 292 39 56)

Şehrin gürültüsünden uzaklaşın

Mudanya’daki La Fontaine otel, 21 odalı. 12 ay hizmet veren otel şehir stresinde uzakta, sakin, lüksten ziyade konforlu bir tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. İki kişi konaklamanın fiyatı açık büfe kahvaltı dahil 120 TL. (Tel: 0224 543 10 41)

Kış ortasında deniz keyfi yapın

Kış ortasında güneş, deniz, kum ve alışveriş keyfi isteyenler için, Air Arabia, Birleşik Arap Emirlikleri’ne vize dahil gidiş dönüş 267 TL’ye promosyonlu bilet satıyor. Bu ücret 30 Nisan tarihine kadar geçerli. Sharjah Uluslararası Havalimanı’ndan Dubai ve Abu Dabi’ye ücretli servis hizmeti de bulunuyor. (Tel: 0212 241 51 84)

23 Nisan’a özel Londra turu

Setur 20-23 Nisan tarihlerinda Londra’ya 3 gece dört gün sürecek tur düzenliyor. Windsor Kalesi, Oxford Üniversitesi, Stradford şehri, British Museum gezilecek yerler arasında. Fiyatlar 847 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr)

İki denizde 10 günlük gurme turu

Beş yıldızlı MSC Poesia gemisi, damak tadına düşkün gezginler için 26 Nisan’da İtalya’nın Cenova kentinden hareket edip, dokuz gecelik özel bir gurme turu gerçekleştirecek. Gemide ve uğrayacağı limanlarda farklı ülkelerin mutfaklarını tanıyabileceğiniz bu tur boyunca İspanya’da Malaga, Cadiz, Vigo, Portekiz’de Lizbon, Almanya’da Kiel’i görebileceksiniz. Gezinin ücreti, seçeceğiniz kamaraya göre, Etstur’da kişi başı 699 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

Afrika’da bahar keşifleri

Mart sonunda, Afrika’nın güneybatı sahillerinden başlayıp Namibya, Botswana, Zimbabwe’yi keşfedeceğiniz 12 günlük bir serüvene ne dersiniz? Koptur’un 29 Mart - 11 Nisan arasındaki turunda, en berrak göründüğü dönemde ünlü Victoria Şelaleri’ni, dünyanın en yüksek kum tepelerinin bulunduğu Namib Çölü’nü göreceksiniz. Ciplerle milli parklarda safariye çıkacak, kıtanın aslanları, filleriyle karşılaşacaksınız. 2007’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren altı bin yıllık esrarengiz kaya resimlerini, şamanistik ritüelleri tanıyacaksınız. Ulaşım, yemekler, konaklama dahil kişi başı 4375 Euro. (www.dunyaninrenkleri.com)

Milano’da müzikli hafta sonu

Martın üçüncü hafta sonunu İtalya’da sanat eserleriyle başbaşa geçirmek isterseniz Fest Travel’ın “La Scala ve Milano” turuna gözatmanızda yarar var. 23 Mart’taki iki günlük tura katılanlar Leonardo da Vinci’nin meşhur “Son Akşam Yemeği” tablosunu görecek. Avrupa’nın en ünlü opera sahnelerinden La Scala’da Figaro’nun Düğünü’nü izleyecek. Milano’nun ünlü meydanlarını, yapılarını tanıyacak. Fiyatı 1650 Euro. (www.festtravel.com)

Ilgaz’da kış masalı

Kış gelip Ilgaz Milli Parkı’ndaki köknar ormanları beyaza bürününce ortaya masalımsı tablolar çıkar. Kuşların sustuğu, sadece rüzgarın konuştuğu bu günler dağ yürüyüşünü sevenlere, fotoğrafçılara unutulmayacak fırsatlar sunar. Doğa sporları üzerine uzmanlaşan tur firmalarından Patika, 10 Mart’ta Kastamonu’daki Ilgaz Dağları ve Safranbolu’ya iki günlük gezi düzenliyor. Rehberli kar yürüyüşlerinin yapılacağı gezide, Safranbolu’nun tarihi konakları, çarşısı da gezilecek. Tur ücreti 245 TL. (www.patikatour.com)

Uludağ’da yüzde 25 indirim

Mikatur, hafta içinde Uludağ’da ucuz kayak tatili yapmak isteyenlere yüzde 25 indirimli konaklama seçeneği sunuyor. Birinci bölgedeki Genç Yazıcı otelinde her şey dahil konaklama ücreti bu haftadan itibaren 134.90 lira. Hafta sonunda fiyat 219 liraya yükseliyor. (www.tatilbudur.com)
False