GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Kinetik sanatçılar Londra’yı renklendirecek

Londra’da her yıl şubatta düzenlenen Kinetica Sanat Fuarı, Kinetik Sanat Müzesi’nce düzenleniyor. Kinetik, elektronik, robot, ses, ışık teknolojini bir araya getiren yeni sanat dalının başarılı örneklerini sanatseverlerlerle buluşturuyor. Kışın en renksiz günlerinde, rengarenk bir atmosfer yaratan bu fuarda ışıktan heykellere, boru dansı yapan robotlara, sesle şaşırtıcı etki yaratan gizemli objelere rastlayacaksınız. Marylebone’daki Ambika P3 salonlarında 9-12 Şubat arasında... (www.kinetica-artfair.com)

Hem deniz hem  dağ havası alın

Çetmihan Hotel, Kazdağları’nın Çanakkale sınırları içinde kalan bölümünde bir butik otel. Ayvacık İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt köyünde. Hem dağ hem deniz havasını bir arada alabileceğiniz bir mekan. 12 ay açık otelin 17 odası var. Edremit Havaalanı’na karayoluyla yarım saat, Bandırma feribotuna ise, 2.5 saat mesafede. Şubat ayında otelde konaklayanlara şömine başında peynir tabağı ve şarap ikram ediliyor. Otelde iki kişi standart odada yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 270 TL. (Tel: 0286 752 61 69)

Şehrin gürültüsünden uzaklaşın

Venn Butik Otel, Samsun’un Atakum beldesinde. Şehrin gürültüsünden uzak, denize sıfır otelde 11 standart, 3 suit oda bulunuyor. İki restoranlı, Venn Club’ta her gün konser var. Çift kişilik standart oda fiyatı kahvaltı dahil 240 TL. (www.vennbutikotel.com)

Rio Karnavalı’na katılın

More Travel, dünyanın en eğlenceli ve renkli festivallerinden Rio Karnavalı için Brezilya’nın Rio kentine tur düzenliyor. Festivali izlemenin yanı sıra şehri gezebilecek, Rio plajlarında denize girebileceksiniz. 17-24 Şubat arasında yapılacak turun fiyatı, 4900 Euro. (www.moretravel.com.tr)

Batı Amerika’yı keşfedin

Setur, 09-18 Mart arasında Batı Amerika’ya 9 gece 10 gün sürecek tur düzenliyor. San Francisco, Las Vegas, Los Angeles gezilecek yerler arasında. Fiyatı 2397 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr)

İki günlük Karadeniz turu

Pronto Tur, 4-5 Şubat tarihleri arasında, 1 gece 2 gün sürecek Batı Karadeniz turu düzenliyor. İstanbul hareketli tur kapsamında Safranbolu, Amasra, Bartın gezilecek. Fiyatı 196 TL. (www.prontotour.com)

Hatay Arkeoloji Müzesi’ni gördünüz mü

Hatay Arkeoloji Müzesi, dünyanın en zengin mozaik koleksiyonlarından birine sahip. Mozaiklerin yanı sıra tarihi ve sanat eserlerine de evsahipliği yapan müzeyi artık bilgisayar başında da gezebilirsiniz. Müze, eserlerini internet sitesinde ayrıntılı olarak tanıtıyor. Yeni açılan sitede çok sayıda mozaik ve heykelin fotoğrafları, ayrıca videolar bulunuyor. (www.hatayarkeolojimuzesi.gov.tr)

Mayaların izinde Meksika

İstanbul’daki İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı’ndaki Fototrek fotoğraf galerisinin şubat ayı konuğu “Mayaların İzinde Meksika” başlıklı fotoğraflarıyla Cem Canbay. Canbay çalışmasında 2009 ve 2011 yıllarında Maya’ların en önemli yerleşim yerlerinin başında gelen Meksika’nın güneydoğusundaki dört eyalet Yucatan, Quintana Roo, Chiapas, Campeche’e gerçekleştirdiği seyahatlerinde keşfettiği Maya kültürünün izlerini yansıtıyor. Sergi, 04 Şubat-02 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

168 Euro’ya Oslo uçuşları

İskandinav Havayolu şirketi SAS, bu yıl yaz döneminde Alanya ve Antalya’dan Oslo’ya direkt uçuşlar düzenleyecek. Fiyatlar Antalya’dan toplamda 179 Euro’dan, Alanya’dan toplamda 168 Euro’dan başlıyor. Oslo-Antalya-Oslo uçuşları 01 Temmuz-12 Ağustos arasında pazar günleri, Oslo-Alanya-Oslo uçuşları 03 Temmuz-16 Ağustos arasında salı ve perşembe günleri yapılacak. (Tel: 0212 334 29 51)

23 Nisan’da Çin

Vip Turizm, 20-30 Nisan arasında Çin’e 10 gece 11 gün sürecek tur düzenliyor. Shanghay, Guilin, Xian, Beijing gezilecek yerler arasında. Fiyatlar yüzde 30 indirimle 1.537 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)

False