GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Şeb-i Arus başlıyor

Mevlana’nın ölümünün 738’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus etkinlikleri çarşamba günü Konya’da başlıyor. Saat 13.00’teki “Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü” açılacak etkinlik kapsamında 17 Aralık’a kadar her gün Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde saat 14.00 ve 20.00’de sema ayinleri düzenlenecek. Ahmet Özhan’ın solistliğinde İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu bu etkinliklerde dini eserleri seslendirecek. Akademisyenler sempozyumlarda Mevlana’nın felsefesini ve eserlerini değerlendirecek. Mesnevi okumaları yapılacak, tiyatro oyunları sergilenecek. Etkinlikler 17 Aralık’ta saat 19.00’da başlayacak ayini şerifle sona erecek. Detaylı programı Konya Kültür Müdürlüğü’nün web sayfasından edinebilirsiniz. (www.konyakultur.gov.tr)

Chicago’da hayalet turu

Korku filmlerine meraklıysanız, yolunuz ABD’nin Chicago kentine düşerse Richard Crowe’la tanışmanızda fayda var. Kendisini profesyonel hayalet avcısı ilan eden Crowe, her cuma, cumartesi gecesi saat 19.00-23.00 arasında otobüsüyle “Doğaüstü Chicago” turu düzenliyor. Tur kapsamında hayalet öykülerine konu olan mezarlıkları, barları, cinayet ve afet mekanlarını gezdiriyor. Tur ücreti 44 dolar. (www.ghosttours.com)

Hafta sonu konuklarına ücretsiz şehir turu

Hilton Garden Inn Mardin, Mardin Havaalanı’na yaklaşık 17, şehir merkezine ise 4 km uzaklıkta. 24 saat açık fitness merkezi, kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, jakuzi, sauna, buhar banyosu ve yağmur duşları var. Ayrıca 24 saat açık iş merkezi de, baskı ve fotokopi, hızlı internet bağlantısı gibi iş yaşamının ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler sağlıyor. Otel, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan tarihi Mardin kentini, antik yapılarını keşfetmek için cazip bir konaklama seçeneği. Otelde cumartesi pazar, iki kişi, iki gün konaklayanlara yarım günlük şehir turu hediye ediliyor. İki kişilik konaklamanın bir gecelik fiyatı, kahvaltı dahil 172 TL. (http://hiltongardeninn.hilton.com)

Boğaz’ın kıyısında tatil keyfi

A’jia Hotel, İstanbul Kanlıca’da bulunuyor. Geleneksel Osmanlı konağı olan otel, İstanbul Boğazı’nın Anadolu kıyısında yer alıyor. 12 ay açık otelin 16 odası var. Zengin mönüsüyle de cazip bir adres. İki kişi standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 324 Euro. (www.ajiahotel.com)

Kazdağı eteklerinde huzur bulun

Olive Odore, Kazdağı eteklerinde, Ege denizi kıyısında, Küçükkuyu beldesinde yer alıyor. Kendine ait kumsalı bulunan zeytin ağaçları arasındaki otelin, 30 standart, 6 şömineli suit odası var. Çocuk, kapalı ve açık dinlenme havuzları, jakuzi ve saunası var. Ayrıca hava limanı karşılama, masaj ve kuaför hizmeti bulunuyor. Kazdağı, Assos ve çevre beldelere, tarih, doğa ve zeytin-zeytinyağ kültür turları da düzenleyen otel meraklılarına av organizasyonu ve tekne gezileri seçenekleri de sunuyor. İki kişilik tek gece standart odada yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 220 TL. (http://oliveodore.com/tr)

Deniz Müzesi’ni gezin

Yaklaşık bir buçuk ay önce açılan Bodrum Deniz Müzesi’nde model tekneler, süngerler, deniz kabukları, Halikarnas Balıkçısı olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı köşesi gibi bölümler bulunuyor. Kabaağaçlı’nın köşesinde ise kitapları, kullandığı teknenin modeli, hayatının anlatıldığı pano ve fotoğrafları yer alıyor. Müzenin hediyelik ürün köşesinde bulunan, içinde dondurulmuş deniz atlarının bulunduğu anahtarlıklar, deniz kabukları ile yapılmış hediyelik kutular, abajurlar ve gece lambaları da ilgi çekiyor. (www.bodrum-museum.com)

Yılbaşını Riga’da kutlayın

Mora Travel,Letonya’nın başkenti Riga’ya 30 Aralık-2 Ocak arasında yılbaşı turu düzenliyor. Tura katılanlar, Riga’nın mimarisini karlarla kaplı Arnavut kaldırımı sokaklarını, ünlü gece klüplerini keşfedecek. Avrupa’nın önemli geleneklerinden biri olan Noel ağacı süslemesinin ilk kez gerçekleştiği Riga’da, buna ithafen yapılacak kutlamalara katılacaklar. Fiyatı 449 Euro. (www.moretravel.com.tr)
False