GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Congham’ın şampiyonları cumartesi yarışacak

İngiltere’nin doğusundaki Norfolk kentine bağlı, yeşillikler içindeki sahil kasabası Congham her yıl temmuzun ikinci haftasında sıradışı bir yarışa ev sahipliği yapıyor: Dünya Salyangoz Şampiyonası. Bu yıl 16 Temmuz’da Congham Kriket Kulübü’nde düzenlenecek yarış saat 14.00’te başlayacak. Her yıl ülkenin dört bir yanından özel yetiştirilmiş 300 civarında salyangoz yarışa katılacak. 33 santimetrelik parkurda yapılan ilk elemeleri kazanan 10 salyangoz finalde yarışacak. Finali kazanan Dünyanın En Hızlı Salyangozu unvanını alacak.

Şehre yakın gürültüden uzak

Polonezköy’deki Polka Country Hotel, 15 odalı. 12 ay açık mekanda kahvaltı yapmanın ayrı bir keyfi oluyor. Köy kahvaltısı, iki çeşit peynir, hakiki bal, ev yapımı bahçe reçelleri, omlet ceşitleri, organik domates, salatalık ve özel polka poaçası ile limitsiz çay - kahve servisinden oluşuyor. Otelin A’la Carte mönüsünde dünya mutfağından seçenekler servis ediliyor. Polka usulü sarma bonfile ve tatlılardan tiramisu, kestaneli pasta iddialı lezzetlerden. 2 kişilik standart oda kahvaltı dahil hafta içi 185, hafta sonu 210 TL. (www.polkahotel.com)

Doğayla iç içe huzurlu bir tatil için

Sazlı Sardunya, Assos Çanakkale’de, Midilli ve Ayvalık’ın tam karşısında, 14 odalı bahçeli, denize mesafesi 1.5 metre olan bir otel. 12 ay açık mekan, sakin, doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. İskelesinde ay ışığında şarabınızı yudumlayabilir, bahçesinde kitabınızı okuyup dinlenebilir, kahvenizi içip sohbet edebilirsiniz. Mekanda iki kişi standart odada yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 280 TL. (www.sardunyamotel.com)

Ege mutfağını keşfedin

My Stone Home, Çeşme-Ilıca’da. Otelde Ege mutfağının doğal lezzetlerini tadabilir, sabah kahvaltılarında ev yapımı reçellerle köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Beş çayında özel pasta ve kurabiyeler ikram ediliyor. Otel, Yıldızburnu Koyu’nda, denize 10 dakika yürüyüş mesafesinde, Alaçatı’ya ve Çeşme merkeze de otomobille 10 dakika mesafede. Temmuzda çift kişi konaklamanın fiyatı kahvaltı ve 5 çayı dahil 280 TL. (www.mystonehomehotel.com)

65 Euro’ya Marsilya

Air France 2 Ekim’den itibaren İstanbul - Marsilya uçuşlarına başlıyor. Fransa’nın ikinci en büyük şehri Marsilya’ya gerçekleştirilecek uçuşlar İstanbul - Paris hattı ile birlikte Air France’ın İstanbul çıkışlı ikinci direkt uçuş hattı olacak. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Marsilya Havalimanı’na salı, cuma, cumartesi ve pazar günü olmak üzere haftada 4 uçuş gerçekleştirecek olan Air France, bu yeni rotasıyla Güney Fransa’nın en büyük şehrini ve Cote d’Azur’un kalbini İstanbul’la birleştiriyor. Tek yön bilet fiyatları 65 Euro’dan başlıyor. (www.airfrance.com.tr)

Misafirperver çaydanlık

Çaynig (çaydanlık), Çamlıhemşin’in Konaklar Mahallesi’nde yerel tatlar sunan bir kafe. Yörede en çok bilinen; köy peyniri, tereyağı ve kaymaktan yapılan muhlamanın yanı sıra karalâhana çorbası ve sarmasından, bir çeşit krep olan pilinaya, içine şekerde kavrulmuş mısır unu helvası konulan Hemşin ketesinden, fasulye turşusuna, mısır ekmeğinden, şekerli makarna ve tel şehriye tatlısına kadar Çamlıhemşin mutfağının tüm bileşenleri Çaynig mutfağında yer alıyor. Mekanda aynı zamanda yörede yetişen böğürtlen, ahududu, dağ çileği meyvelerinden yapılan reçelleri, Fırtına Vadisi’nin en özel yerlerinde üretilen şifalı balları da bulabilirsiniz. ( www.caynig.com)

Gökçeada’ya uçakla gidebilirsiniz

Borajet’in Anadolujet ortaklığı ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Çanakkale’nin ilçesi Gökçeada’ya karşılıklı seferler başladı. Uçuşlar her perşembe İstanbul Sabiha Gökçen-Gökçeada 08.15, Gökçeada-İstabul Sabiha Gökçen 09.55 ve her cumartesi günü İstanbul Sabiha Gökçen-Gökçeada 15.30, Gökçeada-İstanbul Sabiha Gökçen 17.10 saatlerinde gerçekleşecek. Talebe göre seferlerin artması planlanıyor. Bilet fiyatları kişi başı 94 TL’den başlıyor. (A.A.)

Dünyanın dört bir yanına 6 taksitle uçak bileti

www.milta.com’dan dünyanın dört bir yanına online uçak bileti aldığınızda 6 taksitle ödeme yapabiliyorsunuz. Axcess, Card Finans, Bonus, World ve Fortis kartları geçerli.

Doğu Karadeniz’in yaylalarını gezdiniz mi

Antonina Turizm, 27 Ağustos - 3 Eylül arasında, 7 gece 8 Gün boyunca Trabzon’dan Artvin’e Doğu Karadeniz’in Yaylaları Doğa ve Kültür Turu düzenliyor. Trabzon, Rize, Artvin, Hapo’daki doğal ve kültürel değerler gezilecek yerler arasında.
Çift kişilik odada kişi başı fiyat 1.550 TL. (www.antoninaturizm.com)
False