GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Şefler peynirden heykeller yapacak

Amerika’nın süt ürünleri merkezi Wisconsin’deki Little Chute köyü bu hafta sonunda Geleneksel Büyük Peynir Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 3 Haziran’da Doyle Park’ta başlayacak festival kapsamında birbirinden eğlenceli yarışmalar, tadımlar yapılıyor. Bunlardan biri de aşçıların katıldığı peynir oyma yarışması. 20 kiloluk çedar tekerleklerini oyup çiftlik, inek dahil binbir şekle sokan maharetli yarışmacılardan başarılı olanlarına esprili ödüller verilecek. (www.littlechutewi.org)

İngiltere’nin sokaklarını çıplak bisikletçiler şenlendirecek

Ulaşımda gittikçe artan otomobil bağımlılığını, bisikletlilere kentlerde yeterince imkan tanınmamasını, saygısız sürücüleri protesto eden çıplak bisikletliler önümüzdeki hafta dünyanın dört bir yanındaki 50 şehirde sokaklara çıkacak. Dünya Çıplak Bisiklet Sürme Günü’nün en renkli etkinliklerinin yine İngiltere’de düzenlenmesi bekleniyor. 10 şehirdeki bisiklet gösterisi şimdiden programlandı. Çıplaklar 3 Haziran’da Manchester, 4 Haziran’da York, 10 Haziran’da Southhampton, Portsmouth, 11 Haziran’da Londra, 11 Haziran’da Exeter, Edinburgh, Cardiff, 13 Haziran’da Brighton, 19 Haziran’da Bristol sokaklarında olacak. (www.worldnakedbikeride.org)
 
Hititlerin izinde şarap yolculuğu

Kayra Wine Center, şarap gezilerine 3 bin yıl önce Anadolu’nun en önemli şarap medeniyeti olan Hitit Uygarlığı’nın izlerini sürerek devam ediyor. Ankara’dan başlayıp Tokat’ta bitecek tura katılacaklar Hititler dönemindeki şarapların izlerini sürmekle kalmayacak; Kalecik Karası ve Narince gibi Türkiye’nin soylu üzümlerinin yetişme alanlarına gidecek, bilgi alacak, şarapları yerel lezzetlerle tanıma fırsatı bulacak. Vinotolia Atelier işbirliğiyle düzenlenecek tur 3 Haziran’da yapılacak ve üç gün sürecek. Tura şarap uzmanı Murat Yankı rehberlik yapacak. Ulaşım, konaklama, yemek, müze girişleri ve tadımlar dahil kişi başı gezi ücreti 865 TL. (www.kayrawinecenter.com)

Uzakdoğu’nun gizemli dünyasını keşfedin

VIP Turizm, 3 Kasım’da Güneydoğu Asya’nın en uzun ırmağı Mekong’da özel bir nehir turu düzenliyor. 15 günlük gezi Vietnam’da Ho Chi Minh, My Tho, Vinh Trang, Thoi Son Island, Cai Be, Vinh Long, Sa Dec; Kamboçya’da Chau Doc, Phnom Penh, Kampong Tralach, Chnok Tru Floating Village, Siem Reap; Tayland’da Bangkok’u keşfetme imkanı sağlıyor. 15 Temmuz’a kadar yapılan rezervasyonlarda 125 Euro erken rezervasyon indirimi yapılıyor. Turun indirimli ücreti 2 kişilik kabinde kişi başı 2 bin 877 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)


Boğalar temmuzda San Fermin sokaklarında koşacak

Hey Travel Trends, İspanya’ya Pamplona kentinde temmuzun ilk haftası düzenlenen ve 8 gün süren San Fermin Boğa Festivali’ni de kapsayan özel bir tur düzenliyor. Madrid’ten başlayan ve 7 gün 6 gece sürecek olan seyahatte Segovia, Burgos, Bilbao şehirlerini görmek mümkün olacak. 2 Temmuz’da başlayan turun kişi başı fiyatı bin 495 Euro. (www.heytraveltrends.com)

11 günlük Kafkasya keşfi

Antonina Turizm, “Karadeniz’den Hazar Denizi’ne Kafkasya” adıyla Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan’a kültür turu düzenliyor. Bakü, Erivan, Tiflis, Batum gezilecek yerler arasında. 5-16 Temmuz arasında 11 gün 12 gece sürecek turun lideri sanat tarihçisi Atilla Tuna. Turun fiyatı iki kişilik odada kişi başı 2 bin 450 Euro. (www.antoninaturizm.com)

Beyazıt’ta çilek aşkı

İstanbul Beyazıt’taki Antik Hotel’in 1500 yıllık tarihi Antik Cisterna ve deniz manzaralı Marmarion Restaurant’ında, 1 - 15 Haziran arasında, Çilek Aşkı Günleri var. Öğle ya da akşam yemeğinde tadabileceğiniz lezzetler arasında çilekli taze bezelye çorbası, çilekli enginar, çilek soslu dana bonfile, çilek soslu çipura, çilek soslu tavuk külbastı, çilek soslu salata, çilekli antik tatlısı veya çikolata bomb yer alıyor. Çilek Aşkı Günleri mönüsü kişi başı 75 TL. (www.antikhotel.com)


Kıbrıs’ta konforlu tatil

Merit Crystal Cove Hotel & Casino, Girne şehir merkezine 10, Ercan Havalimanı’na 38 kilometre uzaklıktaki Zefiros Koyu’nda. 286 deluxe odası, tamamı deniz manzaralı 3 kral dairesi, 45 suit ve 238 standart odası var. Kum plajı, iskelesinin yanı sıra Hasır Ocakbaşı Restaurant ile Beach Bar ve cafe’si bulunuyor. 2 kişi standart odada konaklamanın fiyatı perşembe, cuma, cumartesi günleri 540, diğer günler 400 TL. Otel her şey dahil sistemiyle hizmet veriyor, bu fiyata sabah, öğle ve akşam açık büfe yemekleri dahil. (www.merithotels.com)

Erken rezervasyon indiriminde son gün

Vetam Turizm’in erken rezervasyon indirimleri bugün sona eriyor. Tur paketlerinde yüzden 30 indirim ve 12 taksitle ödeme seçeneği bulunuyor. Bu paketlere ulaşım da dahil. Akdeniz ve Ege sahillerindeki oteller seçenekler arasında. (www.vetamturizm.com.tr)

False