GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Bozcaadalı hanımların yemeklerinden tadın

Bozcaada’da, 4-5 Haziran tarihlerinde Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Yerel Tatlar Festivali düzenlenecek.
Adanın lezzet ve kültür değerlerinin ön plana çıkarılmasının amaçlandığı festivalde, adalı hanımlar geçmişten günümüze yöresel yemeklerini konukların beğenisine sunacak. 4 Haziran Cumartesi saat 13.00’te misafirleri, Bozcaada Kalesi’nde tüm ada hanımlarının katkısıyla yapılan yöresel yemekler ve ada şarapları karşılayacak. Akşam İçkale’de Tuluyhan Uğurlu konser verecek. Festival, ertesi gün öğle saatlerinde konuklara iskelede, ada gençleri ve balıkçıları tarafından o anda denizden çıkartılan kirpilerin (denizkestanesi) ikram edilmesiyle sonlanacak.

Cunda’da şimdi enginar zamanı

Cunda’daki Nevizade Butik Pansiyon’un bahçesinde karadut, kiraz, nektarin, şeftali, elma, nar, incir ve
ayva ağaçları bulunuyor. Cunda merkezindeki ilkokulun hemen arkasındaki pansiyon denize, sahile, lokantalara ve eğlence merkezlerine 200 metre mesafede. Cunda’da şimdi meşhur Cunda enginarını ve baklasını yeme mevsimi. Nevizade Pansiyon’un mönüsünde envai çeşit ot yemekleri, mezeler ve deniz ürünleri bulunuyor. Çift kişi konaklama kahvaltı dahil 120 - 180 TL arasında değişiyor. (www.nevizadepansiyon.com)

Kendinizi ve çocuğunuzu Kaz Dağları’nda yeniden keşfedin

Buğday Derneği, Çanakkale Kaz Dağları’ndaki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde 1-5 Haziran’da “Çocuğumuzla Birlikte Büyümek” başlıklı atölye ve eğitim çalışması düzenleniyor. Psikolog Nilüfer Devecigil’in rehberliğinde yapılacak bu çalışma sırasında ebeveynler hem çocuklarıyla tatil yapıp hem de ilişkilerinde yaşadıkları sorunlara göz atabilecek. Eğitim programında annenin doğumla yaşadığı duygulardan, çocuğun gelişim döneminde ortaya çıkan ihtiyaçlarına, babanın eşini bir çocukla paylaşmasıyla yaşadığı içsel zorluklara dek birçok konuya değinilecek. Ayrıca küçük gruplarda uygulamalar yapılacak. Çocuk-anne, çocuk-baba ve üçlü gruplar oyun atmosferinde buluşturulacak. Programa katılanlar Küçükkuyu’daki, Dedetepe Çiftliği’nde konaklayacak. Çiftlikte üretilen organik, vejetaryen yiyeceklerle beslenip, doğal yaşamın sunduğu çeşitli aktivitelerde yer alabilecek. Tam pansiyon konaklama dahil 695 TL. (www.camtepe.org)

Safranbolu, Leyla Gencer’i anıyor

Türkiye’nin bugüne kadar yetiştirdiği en ünlü opera yıldızı Leyla Gencer, babasının doğduğu Safranbolu’da sanat günleriyle anılıyor. Üç yıl önce aramızdan ayrılan diva için düzenlenen “Leyla Gencer’i Anma ve Sanat Günleri” 10 Mayıs’ta başladı. Heykeltraş Metin Yurdanur’un yaptığı Gencer büstü, Yörük Köyü’nde açıldı. Gencer’in öğrencileri ve Samsun Devlet Operası konserler verdi, Safranbolu Kent Tarihi Müzesi’nde fotoğraf sergisi açıldı, söyleşiler gerçekleştirildi. Etkinlikler 28 Mayıs’ta Ankara Devlet Operası’nın Kent Tarihi Müzesi’nde sahneleyeceği “Seslerle Anadolu Müzikali”yle sürecek. Sanat günleri 4 Haziran’da piyanist Şirin Akbulut ve Birce Arslan’ın Karabük Üniversitesi’nde vereceği dört el piyano konseriyle sona erecek.

Sarışınlar Festivali’ne katılın

Go Blonde, Letonya’da her sene mayısın son haftasında binlerce sarışını bir ara getiren bir festival. 2009’da, ekonomik krizden bunalan halka moral vermek amacıyla başlatıldı. Festivalin genel amacı Letonya turizmine katkıda bulunmak, en önemli sebebi ise elde edilen gelirlerle engelli çocuklara Riga içinde ve Letonya’nın diğer şehirlerinde özel engelli oyun parkları ve yaşam alanları yapmak. Letonya’nın ulusal havayolu şirketi Airbaltic da buna destek olarak 70 ülkeye direk uçuş yapıyor festival zamanı. Festivalde tüm gün boyunca Letonya’nın birbirinden güzel sarışın kızları, ışıl ışıl parlayan pembe kıyafetleri ile birçok etkinlik yapıyorlar. Katılımcı sarışının doğal veya yapay olmasına önem verilmiyor. Festivalin en ilgi çekici yarışmasında Marilyn Monroe’ya en çok benzeyen sarışın seçiliyor. Festivalde özel kostümler, ayakkabılar, tokalar, peruklar, kupa ve bardaklar gibi hediyelik eşyalar da satarak yardım fonuna ciddi katkılar sağlanıyor. (www.goblonde.lv)

Tatil yaparken kendi teknenizin kaptanı olun

Bodrum Gündoğan’da yelkencilik ile rüzgâr sörfünü sevdirmek amacıyla kurulan Gravity Company’in hayata geçirdiği www.gravityxstore.com sitesi su sporlarına merak salanlara eğitim ve tatil paketleri sunuyor. Sitenin kişi başı 875 TL’ye satışa sunduğu tekne konaklamalı 3 gece 4 günlük yatçılık eğitim programı kendi geminizin kaptanı olarak Ege’nin sularında tatil seçeneği sağlıyor. Program boyunca teknede konaklanacağından katılımcıların geçireceği her saat eğitimin bir parçası oluyor. Eğitim boyunca verilen temel denizcilik bilgileri ile program sonunda bir yelkenli tekne ile istenilen rotada seyir etme becerisi sağlanıyor.
False