GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Bayındır rengarenk
/images/100/0x0/55eaab87f018fbb8f88f350a

İzmir’in verimli Küçük Menderes Ovası’nda, bu hafta sonunda baharın tüm renklerini bir arada görebileceğiniz bir festival var. Bayındır İlçesi, geleneksel Çiçek Festivali’nde doğaseverlerle çiçek üreticilerini buluşturuyor. İlçedeki 8 bin dönümlük alanda, 250 işletme, 600 farklı türde yılda toplam 100 milyon çiçek üretiyor. 13 yıldır baharı festivalle karşılayan ilçede bu yıl da 22 - 25 Nisan arasında festival kapsamında konserler düzenlenecek, çiçek şovları yapılacak.

Muğla’nın uçurtma festivali 23 Nisan’da

Gelecek hafta sonunda yolunuz Muğla’ya düşerse, Uçurtma Festivali’ni kaçırmayın. Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu ve Datça Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel festivale bu yıl çeşitli illerden 500 uçurtmacının katılması bekleniyor. Ayrıca 30 iddialı uçurtmacı ödül için yarışacak. En güzel uçurtma tasarımı ve en yükseğe çıkan uçurtma kategorilerinde yarışmacılara ödül verilecek. Festival Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu’nun bahçesinde saat 14.00’te başlayacak, 17.00’ye kadar sürecek.

Royal suit’te üç gece kal, iki gece öde

Antalya Belek’teki Susesi De Luxe Resort SPA Hotel, toplam uzunluğu bir kilometreyi bulan havuzlarla çevrili. Sahili Mavi Bayrak’lı. Calisse SPA’sı 4500 metrekarelik alanı kaplıyor. Herşey dahil sistemiyle çalışan otelde Çin, Meksika, İtalyan ve Türk mutfaklarına ayrılmış birer restoran bulunuyor. Susesi 500 odalı. 400 metrekare genişliğindeki çift yatak odalı 15 royal suit’inin, banyoları jakuzili, terası özel yüzme havuzlu. Balayı çiftlerinin ilgi gösterdiği suitlerin gecelik ücreti 2 bin TL. Susesi, nisanın son iki haftasında baharı Antalya’da karşılamak isteyen çiftlere özel bir indirim paketi hazırladı. Üç gece konaklayan, iki gece ödeyecek. (www.susesihotel.com)

Kendinizi yenileyin

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan’da nehrin hemen kenarında kurulu bulunan BC SPA Hotel’in kral dairesi, balayı suiti ve standart odaları var. Toplam 22 odalı otelin 2 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan SPA merkezi, eğitimlerini uzak doğuda yapmış uzman bir kadroya sahip. Merkezde, yüzme havuzu, özel masaj odaları, çiftlere özel masaj odası ve sauna, hamam ve spor salonu bulunuyor. Doğal aromatik esanslar ve yağlarla yapılan diriltici masajların yanı sıra tedavi amaçlı masajın da özel programlarla uygulandığı merkezde, zengin bir vitamin bar ve restoran da bulunuyor. Standart odada iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 125 TL. (www.bcspahotel.com)

Şarap tanrısı Dionysos ile tanışın

Kayra Wine Center, Vinotolia Atelier işbirliği ile düzenleyeceği şarap gezilerine Yunan mitolojisinde şarap tanrısı olarak kabul edilen Dionysos’un Anadolu’daki izini sürerek başlıyor. Son yıllarda dikkat çekici bir bağcılık bölgesi haline gelen Denizli’nin Güney ilçesinden başlayacak olan iki günlük tur programı, 25 yıllık profesyonel rehber, şarap uzmanı ve şarap tarihi araştırmacısı Murat Yankı’nın eşliğinde gerçekleşecek. Gezilecek yerler arasında Selçuk, Sığacık, Urla da var. İlk tur 30 Nisan’da. Fiyatı 585 TL. (www.kayrawinecenter.com)

19 Mayıs’ta yüzde 50 indirimli Kavala, Selanik turu

Özel indirimli turizm fırsatları kulübü Piriveta.com, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, üyelerine bir fırsat sunuyor. Megalo Tour’dan 19 Mayıs’a özel Selanik, Kavala ve Halkidiki turu fırsatı 800 TL yerine yüzde 50 indirimle 399 TL’ye satılıyor. 18-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan tur kapsamında Selanik’te, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev de görülüyor. Tur programında Selanik’te kahvaltılı, Halkidiki’de yarım pansiyon toplam 4 gün 3 gece konaklama, panoramik Selanik ve Kavala şehir turları ile özel eğlenceler yer alıyor. www.piriveta.com

Dansçılar Gloria’da yarışacak

International Open-Antalya Dans Yarışması, 23 - 24 Nisan’da Uluslararası Dans Spor Federasyonu desteği ile Gloria Hotels & Resorts’da gerçekleştirilecek. Yarışma, Latin ve standart branşlarında, minikler, yıldızlar, gençler ile yetişkinler yaş kategorilerinde düzenlenecek. Türkiye’den ve dünyadan, IDSF dans şampiyonu çiftlerin katılacağı yarışma boyunca Gloria Hotels & Resorts misafirleri gösterileri izleme imkanı bulacak.

Pegasus’un Sivas uçuşları başlıyor

Pegasus Hava Yolları, tarifeli seferlerine bir yenisini daha Sivas uçuşları ile ekledi. 1 Mayıs’ta başlayacak Sivas uçuşlarının biletleri vergiler dahil 69.99 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu. Pazartesi, çarşamba, pazar günleri İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan sabah 06:20’de, salı ve perşembe günleri ise saat 20:00’de hareket edecek Pegasus uçakları, Sivas Havalimanı’ndan da pazartesi, çarşamba, pazar günleri sabah saat 08.00’de, salı ve perşembe günleri de 21.40’ta İstanbul’a hareket edecek. (www.flypgs.com)

THY haftada iki gün Erbil’e uçuyor

THY’nin İstanbul-Erbil seferleri başladı. Seferler haftada 2 frekans olarak planlandı. Planlanan uçuş programına göre Türk Hava Yolları, İstanbul’dan Erbil’e salı ve cumartesi, Erbil’den İstanbul’a çarşamba ve pazar günleri sefer gerçekleştirecek. THY yolcuları, Bağdat’tan sonra Irak’ta ikinci uçuş noktası olan Erbil’e direkt ulaşma imkanı bulacak. THY’nin ilk seferi ile 39 business, 78 ekonomi yolcusu olmak üzere toplam 117 yolcu Erbil’e gitti. (A.A)

Mavi Fener’e uğradınız

Mavi Fener Restoran adını Türkiye’nin en eski deniz fenerinden aldı. Asos’a giderken Ayvacık Bektaş Köyü yakınlarında, Sivrice Koyu’ndaki Sivrice Feneri’nde geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başladı. Türkiye’nin en yaşlı kadın fenercilerinden 84 yaşındaki Adile Erdoğan’a ait mekanı bugünkü durumuna getiren üç isim; Deniz Meral Özen kardeşler ve Sibel Kocataş. Sanat yönetmeni Özen kardeşler ile yönetmen Sibel Kocataş, şehir hayatından sıkılıp, sakin bir yaşamı seçtikleri yörede dostları için hazırladıkları lezzetleri, mekanda misafirleriyle paylaşıyorlar. Doğadan topladıkları taze otlarla yaptıkları mezeler, zeytinyağlılar, günlük balıklarla pişirilen farklı lezzetler, sacda sebzeli et yemeği, sabah kahvaltısı ve akşamüzeri beş çayının yanında poğaçalar, börekler, kekler, açmalar bulabiliyorsunuz. (0286 723 45 26)
False