GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Fransa’nın şen balıkçıları

Fransa’nın kuzeyinde kışın soğuk günleri Dunkerque Karnavalı’yla renklendiriliyor. Şubat ortasından 26 Mart’a kadar süren karnaval boyunca her hafta sonu Dunkerque’nin sokaklarında geçit yapılıyor. Yüzlerce yıl öncesine giden bu gelenek, balıkçıların Kuzey Denizi’nin soğuk sularında av sezonunu açmasını kutlamaya yönelik. Her hafta sonu balıkçı ekibi olarak anılan bir grup rengarenk giysilerle sokaklara çıkıyor, müzik eşliğinde şehri şenlendiriyor. Erkekler kadın giysileriyle katılıyor bu karnavala. Son haftada ise şehrin simgelerinden Reuze Papa adlı dev heykel çıkıyor sokağa. Ardından şehrin bandosu ve kıyafet balosunu andıran bir kalabalık yürüyor. Şehir meydanında mezgit balığı fırlatma yarışması yapılıyor. Dunkerque Kursaal’da altı haftalık balo sezonunun en renkli balosu düzenleniyor.

Avrupa uçuşlarında yeni uygulama

KLM havayolu şirketi 27 Mart tarihinden itibaren, Europe Business Class uygulamasını başlatıyor. Avrupa uçuşlarında konfor ve lüks sağlıyor. Ayrıcalıkların arasında premium check-in, güvenlik kontrolünden hızlı geçiş, KLM VIP bekleme salonlarına giriş, ekstra bagaj hakkı, öncelikli biniş, iniş ve bagaj teslimi var. Ayrıca zenginleştirilmiş yemek ikramı servisi bulunuyor. (www.klm.com)

Pera Palas’ta Zülfü Livaneli’yle sohbet edin

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Pera Palace Hotel’in, Doğan Kitap işbirliğiyle düzenlediği kültür-sanat etkinliklerinin mart ayı sanatçısı Zülfü Livaneli. Livaneli, 17 Mart perşembe akşamı 17.00-19.00 saatleri arasında, Orient Bar’da Doğan Kitap’tan yeni çıkan romanı Serenad’ın ekseninde okurlarıyla sohbet edecek. Edebiyatseverler, 0 212 377 40 50 numaralı telefondan yer ayırtarak bu etkinliğe ücretsiz olarak katılabilirler. Pera Palace Hotel’in ‘Perşembe Buluşmaları’nın detayları, otelin www.perapalace.com adresli web sitesindeki ‘İstanbul’u Keşfedin-Etkinlikler’ bölümünden takip edilebilir.

Bodrum’da şifa bulun

Retreat tatil, seyahatlerinde yenilenmek, ruhsal olarak şifa bulmak isteyenlerin tercih ettiği bir dinlence yöntemi.
Batı’da özellikle Amerika’da ilgi gören bu tip tatiller için genellikle Uzakdoğu’ya gitmek tercih ediliyor. Meditasyon ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ezgi Sorman retreat tatillerini Body and Mind Events Turkey oluşumu beraberliğiyle Türkiye’de uyguluyor. Düzenlediği ve eğitimini üstlendiği retreat tatillerin bazen dağlarda yolculuk, bazen sahillerde konaklama, bazen de deniz aşırı seyahatler olabileceğini belirtiyor. İlki 21-23 Nisan tarihleri arasında yapılacak retreat tatil ‘Bodrum’da evrenin 7 altın yasası ile mutluluğa yolculuk’ başlığını taşıyor. Katılım için www.ezgisorman.com ya da www.bodyandmindeventsturkey.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

İda Dağları’nda baharı karşılayın

Patika Tour, 19-20 mart tarihleri arasında, İda Dağları’na tur düzenliyor. Programı cemre inancından yola çıkılarak baharı keşfetme temasında hazırlanan turda doğa yürüyüşleri yapılacak. Yoga, farkındalık meditasyonları ve doğadaki değişimlerin insan zihnindeki yansımaları üzerine çalışan psikolog Beril Yardımcı eşliğinde etkinlikler gerçekleştirilecek. Afrodit Tatil Köyü, İda dağındaki pınarlar, ormanlar, kanyon duvarları, Tahtakuşlar köyü, Assos antik şehri görülecek yerler arasında. Tur bedeli 245 TL. (www.patikatour.com)

Özel yataklı tren ile Balkan turu

Ray Tur, 8-22 Nisan tarihleri arasında özel yataklı tren ile Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan’a tur düzenliyor. Drama, Kavala, Selanik, Manastır, Ohrid, Üsküp, Kalkandelen, Belgrad, Saraybosna, Mostar, Blagaj Tekkesi, Poçitel, Dubrovnik görülecek yerler arasında. Turun iki kişilik odada kişi başı ücreti 5.225 TL. Tek kişi ücret ise 5.995 TL. (www.raytur.com.tr)

Trenle Eskişehir’i keşfedin

Cafe Tur, yurtiçi kültür turları kapsamında nisan ayı sonuna kadar her cumartesi hareketle, 1 gece konaklamalı 2 gün süren ‘Trenle Eskişehir Turu’ düzenliyor. İstanbul’dan Haydarpaşa Tren Garı’nda Eskişehir Ekspresi’nin hareketiyle başlayan tur, yaklaşık 4 saatlik tren yolculuğunun ardından Eskişehir’de devam ediyor. Eskişehir’i gezmeye Korsan Gemisi, Bilim ve Kültür Parkı turu ile başlanıyor. Yeni opera binası, havacılık müzesi, Şahin Tepesi’ndeki Şelale Park’tan sonra devrim arabası gezisi, Anadolu Üniversitesi kampusu ve Haller Gençlik Merkezi gezileri yapılıyor. Cumhuriyet Müzesi gezisiyle başlayan ikinci gün, Odunpazarı ilçesinde devam ediyor. Beyler Sokağı, Hafız Ahmet Konağı, Lületaşı Müzesi ve Atlı Han El Sanatları Çarşısı gezilerinin ardından Eskişehir’e dönülüp, Porsuk nehrinde tekne turu yapılıyor. Tur, başladığı yerde, Haydarpaşa Tren Garı’nda son buluyor. Fiyatı kişi başı 159 TL. (www.cafetur.com)

Ot Festivali’ne katılın

Çeşme Alaçatı Belediyesi 2-3 Nisan tarihlerinde Ot Festivali düzenliyor. Festival, 2 Nisan Cumartesi günü akşamı kortej yürüyüşüyle başlayacak. 3 Nisan Pazar günü sabahı saat 10’da ot yarışması ile devam edecek. Pazar günü saat 11’de ise yemek yarışması var. Festival süresince çevre ve doğa temalı çocuk etkinlikleri ile müzik dinletileri yapılacak. Alaçatı’da profesyonel aşçılar tarafından hazırlanan ot yemekleri tadılabilecek. Ayrıca Alaçatı Ot Festivali’nin öyküsü, fotoğrafları ve festivalde yarışan yemeklerin tariflerinin yer aldığı “Alaçatı’nın Yarışan Yemekleri” kitabı da festival süresince dağıtılacak.

504 Euro’ya Adriyatik turu

VİP Turizm, 13 Nisan’da Ege ve Adriyatik şehirlerine, Magnifica ile kruvaziyer turu düzenliyor. İstanbul, Venedik, Bari, Katakolon, İzmir gezilecek şehirler arasında. 8 günlük turun fiyatı 504 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)

False