GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Floransa’ya gidin

Fest Travel, 28-30 Nisan arasında, Maggio Fiorentino Tiyatrosu turu düzenliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki iki yer, Eski Floransa ve Piazza Del Duomo; Ferzan Özpetek’in Tiyatro Del Maggio’da sahneleyeceği Aida Operası, caddeleri ve sokaklarıyla Floransa, Ortaçağ’da Rönesans’a geçişin yaşandığı mekanlar, kilise ve saraylar gezilecek yerler arasında. Tur fiyatı 1350 Euro’dan başlıyor. (www.festtravel.com)

Kaz Dağları manzasında konaklayın

Kazdağı Yeşilyurt’taki Taş Teras Otel, 12 ay açık, 6 oda ve özel taş evden oluşuyor. Yarım pansiyon hizmet veriyor. Deniz manzaralı, şömineli, teraslı odaları var. İki kişi standart odada konaklamanın fiyatı kişi başı 160-175 TL arasında değişiyor. (www.tasteras.com, Tel:0286 752 66 66)

Uçarken televizyon izleyin

Atlasjet, NTV ile yaptığı işbirliğiyle yolcularına özel bir program hazırladı. Yeni yılla birlikte hayata geçen “NTV Uçak” adlı program ile yolcular uçaktan gündemi takip edebiliyor. NTV Uçak’ta, gündem yaratan isimlerle sohbetler, Türkiye’nin tatil rehberi, ünlü markaların yeni sezon kreasyonlarıyla dünyanın en son moda trendleri, müzik, spor ve kültür-sanat haberleri var. Programı yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında tüm yolcular izleyebilecek.

Kebap cennetine gurme turu

Bukla, lezzet avcıları için 23 Nisan’da Adana ve Gaziantep’e iki günlük gurme turu düzenliyor. Tura katılacaklar İmam Çağdaş, Mehmet Usta, Hasan Kolcuoğlu gibi bölgenin seçtin restoranlarına uğrayacak, yerel mutfak hakkında bilgi alacak, bölge lezzetlerini tadacak. Turun fiyatı 255 TL. (www.bukla.com)

Trang’ın sualtı nikah şöleni

Sıradışı bir nikah isteyen çiftler 11-13 Şubat’ta, güney Tayland’ın Trang bölgesindeki Pak Meng sahilinde buluşuyor. Yurtdışından gelen çiftlere de açık bu özel Tay etkinliğinde, yüzlerce çift aynı anda suyun altında dünya evine girecek. Katılmak için dalgıç lisansına ihtiyacınız yok. Sadece geleneksel el örgüsü Tay nikah kostümlerini giymeniz gerekiyor. Törenden sonra, genç çiftler balayı odalarına mutlu evliliği olan yaşlı çiftler tarafından götürülüyor. Yerel yönetim, turizm bakanlığı ve ticaret odasının işbirliğiyle hazırlanan Trang Sualtı Nikah Töreni bu yıl 15’inci kez düzenleniyor. (www.underwaterwedding.com)

Sömestr tatilinde çocuklarınızı akvaryuma götürün

Bayrampaşa’daki Forum İstanbul’da bulunan dev akvaryum Turkuazoo’da sömestr tatili boyunca çocuklar için korsan şovları ve denizkızı gösterileri var. Denizkızı gösterilerini İngiltere’nin senkronize yüzme milli takımı sporcularından oluşan ödüllü Aquabatix Grubu 10-13 Şubat arasında yapacak. Akvaryumda dalgıç şovları, balık besleme seansları, çocuklar için yüz boyama aktiviteleri de yapılacak. Turkuazoo sömestrde hafta içi saat 10.00-18.00 arası, haftasonu ise 10.00-20.00 arası ziyarete açık. Biletleri öğrenciler için 19 TL, yetişkinler için 26 TL, 2 çocuklu bir aile için aile paketi fiyatıyla 79 TL. www.turkuazoo.com

Kutup Bölgesi’ni keşfedin

Yüksek Mimar M. Melih Güneş, Bering Boğazı civarı, Çukotka’nın başkenti Anadır ve yakınlarından, kendi çektiği fotoğrafları ve topladığı nesneleri Beyoğlu’ndaki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde sergiliyor. Güneş’in Rusya’nın kuzeyinde, kutup bölgesindeki proje yöneticiliği döneminde çektiği fotoğraflarda tundraların, çadırlarında yaşayan geyik çobanlarının, Eskimo, Çukça, Nenetsler gibi toplulukların izleri var. 5 Şubat’a kadar gezilebilecek sergide yörenin sanatçılarının balina kemikleri, geyik boynuzu, mors ve mamut dişlerinden yaptığı eserler de yer alıyor. (www.mimarist.org)

Erken rezervasyon indirimi için bugün son gün

LykiaWorld Antalya ve LykiaWorld Ölüdeniz, bugün akşam 6’ya kadar peşin ve taksitli ödeme yaparak rezarvasyon yaptıranlara yüzde 35 indirim sağlıyor. Nisan-Kasım arası yaz tatili için yapılacak tatil, kişi başı günlük tam pansiyon 190 TL’den fiyatlarla satılıyor. (Tel: 0212 241 81 92, 0312 427 71 82)
False