GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Mango Kralı caddede

Amerika’nın Florida kentinde aralık ayının son pazarında Mango Kralı Yürüyüşü düzenleniyor. Şehrin tüm muzipleri bir araya gelip, en tuhaf kıyafetle, en fazla çalım satan yarışmacıyı seçiyor, daha sonra birbirinden tuhaf kıyafet ve enstrümanlarla sokağa dökülüp, eğlenceli bir geçit töreni yapıyor. Yürüyüş, 1982’de Orange Bowl Parede’da komik enstrümanlarıyla katılmalarına izin verilmeyen bir grup şakacı genç tarafından başlatıldı. Beklenenin üstünde ilgi çekince gelenekselleşti. Kazoo, deniz kabuğu gibi ensrümanlarla konser verenler, Senkronize Çantalı Delme Timi’nin özel şovları eşliğinde binbir şakacıdan, binbir tuhaflık seyretmek istiyorsanız 26 Aralık’ta, saat 14.00’te Coconut Grove’da olun. (www.kingmangostrut.org)

Endülüs’ün çılgınlar ayıyla dans ediyor

Cordoba’ya karayoluyla 55 kilometre uzaklıktaki Fuente Carreteros kasabası her yıl 28 Aralık’ta “Çılgınlar ve Ayının Dansı” festivalini gerçekleştiriyor. Amaç yeni yıla şanssızlıklardan arınıp, yeni yıla şanslı girmek. Baile de los Lococ y el Oso’u ortaçağ silahşörleri gibi giyinen altı dansçının aynı anda tetiğine bastığı tabancaların patlaması başlatıyor. Daha sonra ayı kılığında bir oyuncu çıkıyor meydana. Altı dansçı ve köyün halkı hep birlikte caddeler boyunca ayıyı kovalıyor. Bu kovalamaca bir şölene dönüşüyor.

Yunan mutfağını tadın

Alaçatı Sun Butik Otel, 12 ay açık. Otelde kahvaltı için herhangi bir saat sınırlaması yok. Gözleme, Boşnak böreği, Çin böreği, organik zeytinler gibi birçok çeşit var. Ayrıca öğle ve akşam yemekleri için zeytinyağlı sebze ve deniz ürünleri, bir gün önceden sipariş vermek üzere Yunan yemekleri bulabilirsiniz. Otelde çift kişi oda kahvaltı 120 TL. (www.alacatisun.com)

Ayvalık’ta çift kişi 60 TL

Ayvalık’taki Taksiyarhis Pansiyon, kışın da açık. Pansiyonun Ayvalık meydanına uzaklığı yaklaşık 500 metre.
Oda kahvaltı hizmet veriyor. Minderlerle, kilimlerle şark usulü dekorasyonu var. Girerken ayakkabılar çıkartılıyor, tuvaletleri ortak. İki kişi konaklamanın fiyatı 60 TL. Yılbaşında kapalı, yılın ilk gününden itibaren açık. (www.taksiyarhispension.com)

Yılbaşı treni kalkıyor

GeziciYAK, 31 Aralık akşamı saat 20.30’de İstanbul’da başlayıp, 01 Ocak saat 04.25’de İstanbul’da bitecek yılbaşına özel tren turu düzenliyor. Haydarpaşa Garı’nda közde kestane, sıcak şarapla başlayan turda canlı müzik eşliğinde eğlence yapılacak, vagonlarda yeni yıl yemeği servis edilecek. Özel tren Pendik’e kadar gidip, Haydarpaşa’ya dönecek. Turun fiyatı kişi başı 265 TL. (www.geziciyak.com)

Latmos Dağları’ndan Şirince’ye yılbaşı turu

Patika Outdoor, 30 Aralık Perşembe - 2 Ocak Pazar günü arasında, Latmos Dağları’nın eteklerinden İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince köyüne kadar uzanan bir tur düzenliyor. Yılbaşına Bafa Gölü’nün kıyısındaki salaş meyhanelerde ve kamp ateşinin başında girilecek. Herakleia, Yediler Manastırı, Beş Parmak Dağları, Milas, Labranda, ev yapımı şaraplarıyla ünlü Şirince tur programına dahil. Olivia Natura Otel ya da Bafa Gölü kıyısındaki butik otellerde konaklanacak. Otel konaklaması, transfer, açık büfe sabah kahvaltıları, akşam yemeklerinin ücrete dahil olduğu turun bedeli 395 TL. (www.patikatour.com)

Oryantal ve orkestra eşliğinde eğlence

Antalya Kemer’deki Palmet Resort, Akdeniz ve Toroslar manzaralı. Geniş balkonları manzarayı seyretmeye olanak sağlıyor. Odalarda merkezi klima sistemi, LCD interaktif TV, kablosuz internet bağlantısı var. Otelin SPA’sında Türk banyosu, sauna, deniz suyu havuzu, jakuzisi bulunuyor. Masaj, terapi ve cilt bakımı yapılıyor. Yılbaşı özel programında zengin mönü ve şampanya eşliğinde canlı orkestra dinletisi ve oryantal şov gösterisi düzenlenecek. Çocuklar ise ayrı salonda, animatörlerle çizgi film izleyecek, palyaço ve Noel babayla oynayacak. Ertesi gün saat 14.30’a kadar brunch ve 16.00’ya kadar odayı kullanabilme imkanı veriliyor. Her şey dahil çift kişi, iki gün 380 TL. 7 yaş üstündeki çocuklar 70 TLr.(www.palmethotel.com)

Müze mağazalarını gezin

Türkiye’nin tanıtımına ve turizminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Bilkent Kültür Girişimi (BKG), kültür mirasları ve tarihi sembollerden ilham alarak mücevher koleksiyonu oluşturdu. BKG Tasarım Ekibi’nin 30’a yakın özel takısı, Müze Mağazaları’nda satışa sunuluyor. Koleksiyonda Kaşıkçı Elması’ndan esinlenilerek tasarlanan broş, Hıristiyanlığın ve Müslümanlığın motifleriyle bezenmiş yüzük gibi pek çok ürün var. Mücevherler dört temadan oluşuyor: Efes Serisi, Konya Serisi, Ayasofya Serisi ve Topkapı Sarayı Serisi. Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi’ndeki müze mağazalarından veya www.bkg.com.tr adresinden ulaşabilir.

Su İçin(de) Allianoi sergisini gezin

Allianoi Girişim Grubu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin açtığı “Su İçin(de) Allianoi” sergisi
13 Ocak’a kadar sürecek. İzmir Bergama’da antik bir sağlık merkezi olan Allianoi, Yortanlı Barajı’nın tehdidi altında. Sergi resim, fotoğraf, grafik, seramik ve karikatür alanındaki eserlerle bu kültür mirasını tanıtmayı ve korunması yönünde duyarlılık yaratmayı amaçlıyor. Sergi Mimarlar Odası’nın Karaköy Kemankeş Caddesi’ndeki ofisinde gezilebilecek. (www.allianoi.org)

Kapadokya’da doğa turizmi

Göreme’de, Açık Hava Müzesi yolu üzerinde bulunan Kapadokya Tourist Hotel’in, yöre manzarasına hakim bir konumu var. Özel mimarisi dikkat çeken otelin mutfağında yerel lezzetler bulunuyor. Otelde Türk hamamı, çocuk havuzu, bahçe içinde büyük havuz, şarap evi de var. İki kişilik standart odada konaklamanın fiyatı yarım pansiyon 200 TL. Yılbaşında bu fiyat 250-300 TL arasında olacak. (www.touristhotel.com.tr)

Slovenya’da kayak keyfi

Avrupa’nın yıldızı giderek yükselen kış turizmi merkezlerinden Slovenya, Alp Dağları’nın eteklerinde çok sayıda kayak parkuruna ev sahipliği yapıyor. Cafe Tur, Slovenya’ya 8 günlük, 769 Euro’ya kayak turları düzenliyor. 6 günlük ski pass ücreti yetişkinler için 140 Euro, 4-14 yaş için 91 Euro. (www.cafetur.com)

Yılbaşına Mardin’de girin

Yeni yıla farklı bir ortamda girmek isteyenlerin tercih ettiği adreslerden biri Mardin. Folklorik Turizm Seyahat Acentası, 31 Aralık 2010 - 02 Ocak 2011 tarihinde Mardin, Midyat, Savur, Hasankeyf’i kapsayan bir tur düzenliyor. Buluşma yeri Diyarbakır Havaalanı olan turun fiyatı 460 TL. (www.folklorik.com)

İNDİRİMLİ BİLETLER BEKLEYEN FIRSATLAR

* Atlasjet’in Sadakat Programı hizmeti olan Jetmil Elite Kart, üyelerine, ekonomi sınıfı biletlerini Business Class’a yükseltme fırsatı sunuluyor. Ön koltuklarda oturma önceliği, 10 kilogram ek bagaj imkanı, yedek rezervasyondan gerçek rezervasyona geçişte öncelik, Elit Hat yer bulma özelliği gibi pek çok ayrıcalığa sahip olan Jetmil Elite üyeleri, artık İstanbul-Bodrum ve Bodrum-İstanbul uçuşlarında ekonomi sınıfı biletlerini Business Class’a yükseltebilme hakkına da sahip. Jetmil Elite üyeleri check-in işlemlerini yaptırdıktan sonra, Business Class’ta yer olması durumunda, uçuşa 30 dakika kala satış ofisine 30 TL ödeyerek mevcut koltuklarını Business Class’a yükseltebiliyor. (Tel: 444 3 387)
* American Airlines, Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne hesaplı uçak yolculuğu için fırsatlar sunuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’den New York’a gidiş dönüş uçak bileti, havaalanı vergileri hariç 229 Euro. Chicago’ya gidiş dönüş uçuş ise yine havaalanı vergileri hariç 340 Euro. (www.aa.com)
* Bora Jet, 22 Kasım 2010 - 26 Mart 2011 arasında yurtiçinde tek yön 55 TL’lik promosyon uçuşları düzenliyor. Sömestr tatili ve yılbaşında da geçerli promosyon, sınırlı sayıda koltukta uygulanacak. (www.borajet.com.tr)
* Air France, “Flaş Fiyatlar” uygulamasıyla her ay dünyanın farklı yerlerine uygun fiyatlı uçuşlar düzenliyor. Listede Madrid, Valencia, New York, Boston, San Francisco, Tokyo, Singapur, Johannesburg gibi birçok merkez bulunuyor. Kampanyadan yararlanmak için o ayın flaş fiyatlarını takip etmek yeterli. Fiyatlar gidiş-dönüş herşey dahil 171 Euro’dan başlıyor.
(www.airfrance.com.tr)
False