GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Key West’in korsan festivali

Florida Keys Takım Adaları’nın en güneyindeki Key West bir zamanlar acımasız Karayip korsanlarıyla ünlüydü. Küba’ya 160 kilometre uzaklıktaki Amerikan adası bugün önemli bir turizm merkezi. Fakat geçmiş günler unutulmadı. 1999’dan bu yana her yıl kasımın son, aralık ayının ilk haftasında Cennetin Korsanları Festivali düzenleniyor. 4 Aralık’a kadar sürecek festival kapsamında sokaklarda, meydanlarda partiler yapılıyor, kadırgalarla korsan turlarına çıkılıyor. Batıklara dalış turları yapılıp, gemilerin öyküleri anlatılıyor. Bu arada korsanlık tarihi üzerine seminerler düzenleniyor. (www.piratesinparadise.com)

KLM’de kış indirimi

KLM Havayolları’nda kış indirimi başladı. 31 Mart 2011’e kadar olan biletlerini, 13 Aralık’a kadar alanlara özel fiyatlar uygulanacak. Vergiler dahil Barselona 169, Amsterdam 179, Kopenhag 177, Londra 173, Madrid 179, Milano 180, Roma 179 Euro’dan başlıyor. (www.klm.com)

Size uygun masajı seçin

Antalya’nın merkezinde, Ramada Plaza’nın bünyesindeki City Club SPA&Fitness, günün yorgunluğunu üzerinden atmak ve şehir hayatının stresinden arınmak isteyenlere hitap ediyor. Türk hamamı, buhar odaları, spor, sauna ve terapi odaları bulunuyor.
Merkezde yosun tedavisi, affuzyon duş, ayurveda, Uzakdoğu masajları, volkanik taş masajı gibi birçok seçenek var. Otelde kalan müşteriler genel alanlardan ücretsiz faydalanabiliyor. Kulüp sabah 07.30’dan gece yarısına kadar açık. Masajların fiyatları 45 ila 125 Euro arasında değişiyor. Uzun bakımların fiyatı 105 - 240 Euro arasında. Otelde çift kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 250 TL. (www.ramadaplazaantalya.com)

Mandalina bahçesinde sonbahar tatili

Adahan Hotel, bugünlerde ikinci baharı yaşayan Bodrum’un incisi Yalıkavak’ta. Akdeniz ve Selçuklu kervansaray mimarisine sahip. Mandalina bahçelerinin içindeki otelde yüzme havuzu, hamak bulunuyor. Denize ve ormana yakın, yürüyüş yapmaya müsait. İç dekorasyonunda eski eserler, antik möbleler ve Türkiye’nin ünlü ressamlarının yağlıboya tabloları kullanılmış. Otelin standart odasında iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 95 dolar. Otel kahvaltılarının çeşitliliğiyle ünlü. Her sabah taze ay çöreği, simit, gözleme bulunuyor. (www.adahanotel.com)

Transsibirya turu tanıtılıyor

Antonina Turizm, 17 Temmuz-1 Ağustos arasında 15 gece 16 gün Çin, Moğalistan ve Rusya’ya sanatçı Atilla Tuna eşliğinde trenle kültür turu düzenliyor. İçinde Sibirya manzaraları, havyar, votka, balalayka müziği, Pekin ördeği, Rus çayı, müzik konserleri, folklor gösterileri, tekne gezileri olan, Çin’de Pekin turuyla başlayan Moğolistan’da bozkır yaşamı ve Orhun Anıtları’yla devam eden seyahatte Rusya’da Baykal Gölü, Irkutsk, Novosibirsk ve Çar’ın sürgün yeri Yekaterinburg, Tataristan’ın başkenti Kazan ile Moskova’da Kremlin geziliyor. Turun fiyatları 5400 ile 10 bin Euro arasında değişiyor. Seyahat için kayıtlar 30 Aralık’a kadar yapılacak. Bu Transsibirya seyahatinin yarın akşam 19.00’da İstanbul Beyoğlu’ndaki Rejans’ta tanıtımı var. Bu tanıtıma katılmak için rezervasyon gerekiyor. (Tel: 0 212 292 28 74 75) Sunumun ardından isteyenler Rejans’ta kişi başı fiyatı 75 TL olan özel akşam yemeğine katılabiliyor.

Alaçatı’da huzur bulun

Alaçatı Sardunaki Konak Otel, beldenin kalbi sayılan Kemalpaşa Caddesi’ne 50 metre uzaklıkta. Bu işlek caddenin kendine has telaş ve gürültüsünden uzak. 12 ay hizmete açık, 10 odası var. Şömineleri ve bahçesi de bulunuyor. Çift kişi standart odada konaklamanın fiyatı açık büfe kahvaltı dahil 160 TL. Otelde bazı akşamlar barbekü partileri yapılıyor. Tercihe bağlı öğle ve akşam yemeğinde Ege mutfağından örnekler servis ediliyor. Ayrıca otelde açılan Yoga Academy’nin şubesinde, deneyimli hocalar çimler üzerinde orijinal yoga sistemi uyguluyor. (www.sardunaki.com)

Kamplı macera yürüyüşü yapın

Break Outdoor, 11 Aralık’ta Adapazarı’nın Akyazı İlçesi Sultanpınar Yaylası’nda bir gece iki gün kamplı doğa yürüyüşü düzenliyor. Tur sabah saat 07.30’da İstanbul’dan ayrılacak. Yürüyüş ve kamp bölgesine gelindiğinde malzemeler kuşanılıp, yürüyüşe başlanacak. Akşam üzerine doğru kamp kurulup yemek hazırlıkları başlayacak. İkinci gün sabah erken kalkılıp, kahvaltıdan sonra kamp toplanacak ve aracın beklediği yere doğru yürüyüşe devam edilecek. Turun fiyatı, yemekler hariç 200 TL. (www.breakoutdoor.com)

Cumalıkızık’ı gezin

Nokta Turizm, her hafta sonu Bursa, Mudanya, Cumalıkızık, İznik turu düzenliyor. Birinci gün Abant turu, ikinci gün Cumalıkızık, Saitabat Şelalesi, Mudanya Trilye turu yapılıyor. Üç yıldızlı otellerde konaklamanın peşin fiyatı 159 TL. 4 ve 5 yıldızlı oteller ise 169 ve 179 TL. (www.noktaturizm.com.tr)
False