GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Cep telefonunu en uzağa fırlatan kazanır

Gittikçe yükselen cep telefonu faturanız sizi yıldırdıysa, yurtdışına çıktığınızda operatörünüzün sizden her fırsatta para kesmeye çalıştığını düşünüyorsanız, telefonunuzu pencereden fırlatma aşamasına geldiyseniz dişinizi sıkın, 12 gün daha sabredin. Size güzel bir haberimiz var:14 Ağustos’ta Londra’daki Battersea Park’ta Cep Telefonu Fırlatma Şampiyonası düzenleniyor. 2004’ten bu yana, Club 8th Day UK tarafından düzenlenen turnuvanın esin kaynağı Finler. İlk telefon fırlatma yarışması 2000 yılında Finlandiya’da düzenledi. Şampiyonanın amacı kullanılmayan, eski cep telefonlarının geri dönüşümle ekonomiye kazandırılmasıydı. Bugün İngiltere’de, 75 milyon eski cep telefonunun evlerde, çekmecelerde atılmayı beklediği tahmin ediliyor. Dünya şampiyonası ise bu telefonları kullanarak eğlenceli bir gün yaratmayı amaçlıyor. Saat 13.00 - 17.00 arasında, parkın spor pistlerinde düzenlenecek yarışmaya katılım ücreti 5 pound. (www.mobilephonethrowing.co.uk)

İddialı sauna müşterileri aranıyor

Saunada uzun süre kalma konusunda tecrübeliyseniz, bu deneyiminizi bir madalyayla taçlandırabilirsiniz. Finlandiya’nın Heinola kentinde 5-7 Ağustos’ta Dünya Sauna Şampiyonası düzenleniyor. Hareketsiz oturup, sadece beklemenin karşılığında madalya kazanılan dünyadaki tek şampiyona bu. Yarışmacılar sıcaklığı 110 dereceye ulaşan odaya giriyor, yıkılmadan en uzun süre oturan ödül kazanıyor. 1999’daki ilk şampiyonaya sadece Finler katılmıştı. Bugün Almanya, Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden aday madalya için Heinola’ya koşuyor. Giriş ücreti 15 Euro. Ambulans hizmeti ücretsiz. (www.saunaheinola.com)

Gece Kuşları Örkestrası 7 Ağustos’ta Side’de

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Side Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Night Birds Show Orkestrası 7 Ağustos’ta tarihi limanda konser verecek. Konser saat 21.30’da başlıyor. Mor ve Ötesi, Tania Maria, Leipzig Quartet gibi önemli solist ve toplulukların yer aldığı festival 29 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramı’na özel Gala Konser’le sona erecek. Bu konserde, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Koro ve Solistleri saat 21.30’da Antik Tiyatro’da sahne alacak. Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan festivaldeki tüm etkinlikler ücretsiz izlenebiliyor.

Fırsat tatili

Odeon Tours, Kıbrıs’taki Dedeman Olive Tree’ye düzenlediği turlarda 6 Ağustos’a kadar indirim yaptı. Standart odada yarım pansiyon konaklamanın fiyatı tek kişi için 68.62 TL. Yerinizi online rezervasyonla ayırtabilirsiniz. (www.odeontours.com.tr)

Akvaryum Koyu’nda denize girin

Akvaryum Otel, Bozcaada şehir merkezinden 7 kilometre uzaklıkta, adanın güneydoğusundaki Akvaryum Koyu’nda. 15 odası da manzaralı, banyolu, teraslı. Elektriğini güneşten elde ediyor. Çeşitli konulardaki atölye çalışmaları için olanak sağlıyor. Fiyatlar oda tipine göre, çift kişi oda kahvaltı 220 - 450 TL arasında. (www.akvaryumbozcaada.com)

Online fırsatları

ETS tur, internet sitesinde online fırsatları başlığı altında belirli dönemlere özel avantajlı tatil fiyatları veriyor. Sezon başı ortası ya da sonu fark etmeksizin bazı otellerin belirlemiş olduğu tarih aralıkları arasında çok daha uygun fiyatlarla konaklamak mümkün. Bunun için yapmanız gereken şey belirli aralıklarla sitedeki Günün Online Fırsatları bölümünü incelemek. (www.etstur.com)

Vizesiz Kuzey Afrika

Hey Travel, Kazablanka, Rabat, Meknes, Fes ve Marakeş’e vizesiz tur düzenliyor. 4 Eylül’de İstanbul’dan hareketle başlayacak tur 8 gün, 7 gece sürecek. Tur ücreti yetişkinler için 1195-2401 TL. Tur Kazablanka’da 5 yıldızlı Sheraton’da, Marakeş’te 5 yıldızlı Kenzi Farah’ta, Fes’de 4 yıldızlı Superior Royal Mirage’da konaklıyor. Tura katılmak için seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekiyor. (www.heytraveltrends.com)

İskoçya ve İrlanda’ya kültür turu

Fest Travel, 5-16 Ağustos’ta İrlanda ve İskoçya’ya kültür turu düzenliyor. Gezi Dublin’den başlıyor. Daha sonra Killarney, Galway, Belfast, Glasgow, Inverness’e uğranıyor. Edinburg’dan Türkiye’ye dönülüyor. Gezide UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Giant’s Causeway ve Edinburgh da yer alıyor. Loch Lomond, Loch Ness Canavarı’nın bölgesi, koylar, deniz kıyıları, ilginç jeolojik oluşumlar, kaleler, şatolar, pub’lar görülecek yerler arasında. İrlanda ve İskoçya halklarının mirası, James Joyce, J. Swift, O. Wilde, G.B. Shaw, W.B. Yeats, S. Beckett, W. Scott’un dünyaları da keşfedilecek. Gezinin fiyatı 2900 Euro. (www.festtravel.com)

Nuh’un Gemisi Bozcaada’da

İlk çevre sergisini İstanbul Habitat etkinlikleri çerçevesinde açan fotoğraf sanatçısı H. Kemal Çağın, 2001’de İstanbul Kadıköy’de kurduğu Bitkievi-Flora House ile birlikte 67. sergisini Bozcaada’daki Çapraz Tatil Köyü’nde açıyor. Çağın bugüne kadar çevre fotoğraf sergileri, tarih fotoğraf sergileri, flora resim sergileri ve şiirlerle birlikte sergiler açtı.
Çapraz Tatil Köyü’nde sanatseverlere sunacağı sergi fauna resimleri başlığı altında Nuh’un Gemisi sergisi. 9-13 Ağustos arasındaki sergide 60 resim yer alıyor. (Tel: 0 286 697 02 88)

19 euro’ya Stuttgart’a uçun

Almanya’nın Stuttgart kentinde 5-8 Ağustos arasında Yaz Festivali yapılacak. Theater Gölü çevresinde kurulan beyaz festival çadırları ve zengin ışık dekorasyonu ile dikkat çeken festivaldeki müzik ve eğlence programları üç bölümden oluşuyor. Komik kabare müziklerinden, “Groovy” parti müziklerine, Güney Amerika ritimlerine kadar uzanıyor. Festival süresince birbirinden farklı yiyecekler ve içkiler tadabiliyorsunuz. Germanwings, festival süresince 19 euro’dan başlayan fiyatlarıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Stuttgart’a direkt uçuş imkanı sağlıyor. Fiyatlara tüm vergi ve kesintiler dahil, mevsimlere ve güne göre değişiklik yok.

Sanat galerisi gibi otel

Bitez’in Gündönümü mevkiindeki Doria Hotel Bodrum, lobisinden odalarına kadar pek çok sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Bodrum’un tanınmış ressamlarından Ali Atmaca’nın eserleri, Tuğrul Selçuk’un heykelleri, Banu Taylan’ın yağlı boya tabloları bunlardan bazıları. Otelin 5 süit, 5 junior süitin dahil olduğu; her birinde balkon veya teras bulunan toplam 92 odası var. İki açık ve bir kapalı yüzme havuzunda serinleyebiliyor, Türk hamamı, saunasında toksinlerinizden arınabiliyor; SPA’sında Uzakdoğu’ya özgü masajlar yaptırabiliyorsunuz. Standart odada iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 480 TL. (www.doriahotelbodrum.com)

İstanbul’a yakın tatil yeri arıyorsanız

Legend Hotel Riva, özellikle İstanbul’a yakın yerlerde tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. Bütün odaları Karadeniz’e açılan otelin 87 superior, 28 bağlantılı odası, 14 villa, 9 dublex, 14 suit, 5 garden suit, 2 king suit ve 28 bungalow’ı bulunuyor. Deniz manzaralı restoranları ve 3 koyu bulunan otelde farklı kişi kapasitesine sahip 9 toplantı salonu da yer alıyor. Standart odada hafta içi kahvaltı dahil 2 kişilik konaklamanın fiyatı hafta içi 70, hafta sonu 79 Euro(www.legendhotelriva.com)
False