GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

x Files hayranları Glastonbury’de toplanıyor

Evrende dünya dışında hayatın bulunduğuna, dünyanın uzaylılar tarafından ziyaret edildiğine inanıyorsanız, esrarengiz olayların sırrını çözmek isteyenlerle buluşmak isterseniz gelecek hafta İngiltere’de tam size göre bir toplantı var. Dünyanın dört bir yanından ünlü TV dizisi X Files’ın hayranları üç günlüğüne Glastonbury’de bir araya geliyor. Düzenlenen sempozyumda uzaylıların varlıklarına kanıt teşkil eden esrarengiz işaretler tartışılıyor. Glastonbury’deki ana tartışma konularından biri Avrupa’da hasat zamanı ekin tarlalarında ortaya çıkan dev işaretler. Bu işaretlerin anlamları, oluşma biçimleri derinlemesine tartışılıyor. İngiltere’nin bu alandaki en büyük toplantısı 23 Temmuz’da Glastonbury Belediye Binası’nda başlıyor. (www.glastonburysymposium.co.uk)

Mucitlere gülmek yasak

Amerika’nın tüm Zihni Sinir projeleri bu hafta sonunda Oragon’da düzenlenecek Da Vinci Günleri’nde gözler önüne serilecek. Sanat, bilim, teknoloji ve espri yeteneğini buluşturan üç günlük festival sırasında Corvallis şehri gerçek bir şölen yerine dönüşüyor. Kinetik Heykel Yarışı, insan enerjisiyle çalışan araç rallisi gibi büyük şovların yanı sıra kentin sokaklarında üç gün boyunca genç gruplar konserler veriyor. Genç sinamacıları teşvik edecek gösterimler düzenleniyor. Bu arada bilimadamları ciddi ciddi çevreci yeni teknolojileri tartışıyor. 16 Temmuz’da başlayan festival 18 Temmuz akşamı sona eriyor. (www.davincidays.org)

Erbaa’da festival zamanı

Tokat’ta bu yıl 17.’si düzenlenen Erbaa Etkinlikleri, 16 Temmuz’da başlayacak ve üç gün sürecek. Cuma günü saat 17.00’de kortej yürüyüşüyle açılacak festivalde aynı gün folklor gösterisi yapılacak. Türk Sanat Müziği konseri verilecek. Cumartesi akşamı havai fişek gösterilerinin ardından Demet Akalın sahneye çıkacak. Pazar günü saat 15.00’teki kapanış konserini Davut Güloğlu verecek. Eğlenceler Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk’tan katılacak folklor ekipleriyle daha da renkli olacak. Bu arada gitmişken meşhur Erbaa sarma yaprağından almayı da unutmayın. (Bilgi için telefonl: 0356 715 11 91)

Oksijen deposunda denize sıfır tatil

Beykonağı Apart Otel, havasının temizliğiyle bilinen Altınoluk’un yedi kilometre uzağındaki Fener Mahallesi’nde. Gürültüden uzak, sadece dalga sesleri ile dinleneceğiniz otelin bahçesinden kumsala iniliyor. Hem havuz, hem de deniz keyfinin yaşanabildiği otelde mavi bayraklı özel plaj, otopark mevcut. Kumsaldaki restoranda sabahları açık büfe kahvaltı, akşamları ise Latif Usta’nın eşsiz lezzetteki mönüsü var. Çorba, balık, kırmızı et, sebze, tatlı ve meyve sunuluyor. Hepsi deniz ya da havuz manzaralı olan otel odalarında balkon, klima, televizyon, fön, kablosuz internet bağlantısı mevcut. Yarım pansiyon kişi başı konaklama 80 TL. Fiyat ramazanda 60 TL’ye iniyor. (Tel: 0266 388 10 02)

İda Dağları’nda dörtlü macera

Patika Tur, yaz sıcaklarının bastırdığı şu günlerde Kuzey Ege’de serin bir tur düzenliyor. 16 Temmuz’da İstanbul’dan yola çıkacak ekip Assos antik limanında ve Kadırga Koyu’nda kanoya binecek. Kaz Dağları’nın zirvelerinden doğan derelerde kanyon geçişi yapacak. Derelerin doğal havuzlarında yüzecek. Dağ yürüşüşüne çıkacak. Bu arada İda Dağları’nın mitolojik efsanelerle yoğrulmuş tarihi mekânlarını, Türkmen köylerini gezecek. Üç günlük turun ücreti 345 TL. (www.patikatur.com)

Yüzen sanat galerisi

Sanat oteli Casa Dell’Arte’nin yaratıcısı Büyükkuşoğlu Ailesi’nin son projesi Casa Dell’Arte tekneleri oldu. İster Ege kıyılarında büyülü ve turkuvaz bir yolculuk, ister Yunan Adaları’na doğru tarihi bir yolculuk ya da rotasını kendi belirleyeceğiniz bir seyahat olsun, Casa Dell’Arte I teknesi sanatla içiçe bir tatil sunuyor. 28 metrelik, 5 kamaralı, üç “double” ve iki adet de “twin yataklı” olmak üzere toplamda 10 yolcunun kalabildiği teknedeki tüm kamaralarda, duşa kabinli banyo, geniş dolap, görsel eğlence sistemleri ve I-pod port bulunuyor. (Tel: 0252 367 18 48)

Ağustosta 12 Adalar

Fest Travel, Türkiye’deki tur organizasyonlarında çok nadiren yer alan altı küçük Güney Ege adasına bir haftalık keşif gezisi düzenliyor. Kuzey Dodokanes başlıklı tur kapsamında Arki, Lipsi, Kilimli, Patmos, Leros ve İstanköy gezilecek. Arzu Toraman liderliğindeki grup 7 Ağustos’ta bir Bodrum guletiyle yola çıkacak. Yüzyıllar içinde Venedik’ten Osmanlı’ya pek çok uygarlığın izini taşıyan adaların UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren tarihi yapılarını görecek, ıssız koylarda Ege’nin sularıyla buluşacak, adalarda yürüyüşler yapacak, popüler turizm rotaları dışındaki bölgelerini keşfedecek. (www.festtravel.com)

Bayramda karma Hindistan

GeziciYak, Şeker Bayramı’nda 13 günlük özel bir Hindistan turu hazırladı. Kuzey ve güneyin önemli şehirlerini içeren tur, Delhi, Jaypur, Agra, Varanasi, Bombay ve Goa’ya uğradıktan sonra Mumbai’de sona eriyor. 08-21 Eylül’deki tur için son rezervasyon tarihi 15 Ağustos. Aynı güzergahta 12-25 Kasım arasında bir tur daha düzenlenecek. Bunun için de son rezervasyon tarihi 26 Eylül. Kişi başına tur ücreti nakit ödemede 1890 Euro. (www.geziciyak.com)

Çılgın eğlencenin zirvesine tırmanın

İspanya’da, Valencia kentinin 80 kilometre açığındaki İbiza Adası, Akdeniz’de çılgın yaz eğlencelerinin merkezi. Gece yaşamıyla 1990’da Guinness Rekorlar kitabına girdi. Yaz boyunca dünyanın en iddialı DJ’lerini ağırlayan ada aynı zamanda göz kamaştıran bir doğaya sahip. Zeytin, badem ve incir ağaçları, tuz gölleri, çam ormanları, tarihi yapılar, deniz seviyesinden 400 metre yükseklikteki Es Vedra Kayası görülmeye değer. VIP Turizm, 14 ve 28 Temmuz’da İbiza’ya beş günlük turlar düzenliyor. Otel seçeneklerine göre değişen tur fiyatları 697 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)

Göksu’da pazar keyfi

Hafta sonu İstanbul’da kaldıysanız, güne dere kıyısında kahvaltıyla başlamak isterseniz Anadolu Hisarı’ndaki Göksu Marine’e uğrayabilirsiniz. Pazar günleri, bahçesindeki üzüm salkımlarıyla bezeli çardağında zengin bir branch mönüsü sunuluyor. Kişi başına ücret 40 TL. Göksu Marine, yaz boyunca kır düğünlerine de ev sahipliği yapıyor. Düğün yapan çiftlere, gelin arabası ya da özel süslenmiş gelin teknesi hazırlanıyor. (www.goksu-marine.com)

Bayram turlarına erken rezervasyon indirimi

Hey Travel, şeker bayramında düzenleyeceği turlarda erken rezarvasyon indirimi başlattı. Biletini 19 Temmuz’a kadar alanlara 150 Euro’ya varan indirimler yapılıyor. Firma, bayram tatilinde ABD’den Tayland’a dünyanın farklı ülkelerinde 14 seyahat seçeneği sunuyor. Yaz sezonu boyunca dört kıtada 35 farklı rotada tur düzenleyen Hey Travel’ın ağustosta öne çıkan turları şunlar: 7 Ağustos çıkışlı 9 günlük “Batı Yakası Hikayesi Amerika Turu”nun fiyatı 1850 Euro’dan, Moskova, Antik Rusya, St. Petersburg, Klin ve Tver turları ile 7 günlük “Beyaz Geceler Turu” 995 Euro’dan, 8 Ağustos çıkışlı 13 günlük Çin turu 1790 Euro’dan başlıyor. (www.heytraveltrends.com)
False