GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Kervansaray Çanakkale, Çanakkale’nin eski çarşısı içinde, 1903 yılından kalma, kırmızı tuğladan bir eski zaman konağı.

Eski çarşıda nostalji rüzgarı

Kervansaray Çanakkale, Çanakkale’nin eski çarşısı içinde, 1903 yılından kalma, kırmızı tuğladan bir eski zaman konağı. Yapı 2005’te restore edildi. İçi tarihi dokuya uygun döşendi. Tavan yüksekliği yaklaşık 4 metre. Konak, ağır kumaşlardan perdeler, yatak örtüleri, ahşap yer döşemeleri, antika görümlü abajurlar, zarif mobilyalarıyla dikkat çekiyor. Büyük odalarında çağdaş konforlar da sağlanmış. Arkasında şadırvanlı bir bahçe var. Çift kişi, oda ve açık büfe sabah kahvaltısı 130 TL. (0286 217 81 92)

Hızlı kayan aşçı madalyayı kazanır

Gastronomi yarışmalarında en yaratıcı, en leziz tabağı hazırlayan aşçı yarışmayı kazanır. Fakat Avusturya’nın Ischgl köyünde bu yıl ikinci kez düzenlenecek festivalde aşçılar lezzet yerine, sportif yetenekleriyle değerlendirilecek. 2. Gastronomi Dünyası Ski Şampiyonası, bu yıl 21 - 22 Nisan’da Paznaun Kayak Merkezi’nde düzenleniyor. Şampiyonada fantezi kostümlerle slalom düzenlenecek, barmenler artistik gösteri dalında yarışacak, tematik yemek akşamlarında şova yönelik yemek pişirme gösterileriyle birlikte tadım yapılacak. İddialı kayakçıların slalom yarışları ise 21 Nisan’da iki ayrı kategoride yapılacak. İlk kategoride şefler, restoran ve otel personeli yarışacak. İkinci grupta ise şarap tadımcıları, garsonlar, barmenler, bağcılar yer alacak. (www.ski-worldcup-gastronomy.com)

Lapacılar Güney Carolina’ya

Mısırın gevreğini, ekmeğini, patlamışını biliriz fakat lapası Türklerin damak tadına pek uymaz. Oysa ABD’nin mısır deposu Güney Carolina eyaletinde mısır lapası kahvaltıdan akşam yemeğine sofraların demirbaşıdır. Tatlının, tuzlunun yanında yenir. Charleston kentine 83 kilometre uzaklıktaki St. George kasabası mısır lapası tutkusunu yıllar önce bir festivale dönüştürmüş. Fikir Piggly Wiggly Supermarketi’nin yöneticisi Bill Hunter’dan çıkmış. Hiçbir kasabada böylesine çok mısır lapası tüketilmediğini gören Hunter, 1985’te Dünya Lapa Festivali’ni başlatmış. Her yıl 16-18 Nisan’da, iki bin nüfuslu kasabaya yaklaşık 45 bin kişi toplanıyor bu festivali izlemek için. Konserler veriliyor, dans ve mısır koçanı ayıklama yarışması yapılıyor. En çok ilgi çeken mısır lapası yeme yarışması. Bir meydana yerleştirilen küvete atlayan yarışmacılar, mümkün olduğunca çok lapayı yutmaya çalışıyor. İnişte tartılıyor. Belirli bir miktarın üstünde lapa yiyen yetişkinlere 250 dolar, çocuklara 150 dolar ödül veriliyor. (www.worldgritsfestival.com)

Caretta Caretta’larla baharı karşılayın

Dünyada nesli tükenmekte olan ve Akdeniz’de özellikle Dalyan kanalları ve İztuzu Plajı’nda yaşayan Caretta Caretta’ların üreme dönemi nisanda başlıyor. Dalyan Hotel Palmyra, müşterilerini güneş enerjisiyle çalışan, çevre dostu teknelerle Caretta’ların doğal ortamında tura çıkarıyor. Bu turda kaplumbağaların buluşması gözlemlenebiliyor. 20 özel odasıyla butik hizmet veren Dalyan Hotel Palmyra, isteyen misafirlerine Caretta Caretta besleme, çamur banyoları, Kaunos antik şehri turları, sualtı dalış, planör ve rafting gibi aktiviteleri yapma imkanı sağlıyor. (0252 284 20 96)

23 Nisan fırsatları

Etstur, bu yıl haftasonu ile birleşen 23 Nisan tatili için özel yurtdışı turları düzenliyor. Yurt dışı gezi seçenekleri arasında Prag, Yunanistan, Roma, Barselona, Paris ve Tunus var. Üç gecelik Prag turunun fiyatı 299 Euro’dan, 4 gecelik Yunanistan turunun fiyatı 299 Euro’dan, 3 gecelik Paris Disneyland turu kişi başı 699 Euro’dan, 3 gecelik Roma turu 399 Euro’dan, 3 gecelik Barselona turu 499 Euro’dan, 3 gecelik Tunus turu rehberlik hizmeti dahil 349 Euro’dan, 7 gece sürecek olan Sri Lanka turu 999 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. (www.etstur.com)

Uçuşlarda indirim

KLM havayolları şirketi “Mutlu Günler” kampanyası kapsamında İstanbul - New York biletlerinin fiyatını 30 Nisan’a kadar 465 Euro’ya indirdi. Biletler 12 Nisan - 30 Haziran 2010 ve 15 Ağustos 2010 - 31 Mart 2011 arasında geçerli. Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates ise İstanbul’dan Güney Afrika ve Çin’e yaptığı uçuşlarda özel fiyat alternatifleri sunuyor. 30 Nisan tarihine kadar satın alınan ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak bileti fiyatı Pekin, Guangzhou ve Şangay’a 471 Euro’dan başlıyor. Hong Kong’a uçuş ise 523 Euro’dan başlıyor. Biletler 31 Mayıs’a kadar geçerli olacak.

23 Nisan’da Kapadokya gezisi

Geziciyak turizm 22-25 Nisan arasında Kapadokya’ya tur düzenliyor. Gezilecek yerler; Panorama Tepesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Karanlık Kilise, Avanos, Kızılvadi, Avanos Çanak Çömlek Atölyesi, Aşk Vadisi, Zelve Açıkhava Müzesi, Paşabağ, Çavuşin, Nichoporus Phokos Kilisesi, Saruhan Kervansarayı, Sinasos, Dervent Vadisi, Ürgüp, Uçhisar Kalesi, Gülşehir, Hacıbektaş, Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Narlıgöl Krater Gölü, Tuz Gölü. Konaklama Göreme şehir merkezine 750 metre uzaklıktaki Çiner Otel’de yapılacak. Turun nakit ödeme fiyatı 341 TL. (www.geziciyak.com)
 

False