GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Göreme House, Göreme’nin içinde 3 katlı bir otel. Zamanında burada üç aile bir arada yaşıyormuş.

Antika otelde Kapadokya keyfi
97 yılında restorasyon yapılarak 11 odalı bir otele dönüştürülmüş. Odalarının hepsi ortasında bir karadut ağacı olan güzel bir bahçeye bakıyor. Otelin alt kısmında üzeri küçük minderler ve sehpahalarla kaplı revaklar yer alıyor. Odalar da eskicilerden toplanmış ahşap mobilyalar, yatak arkalıklarıyla döşenmiş. Terastan Kapadokya manzarası görülüyor. Otel müşterilerine özel balon paketleri de sunuyor. (0384 271 20 60)

Konakta nostaljik Safranbolu tatili
Değirmenci Konak Safranbolu’da yer alıyor. Restore edilmeden önce 150 yıllık bir Rum eviymiş. Konaktaki dev şömine iki kişi gelse bile yakılıyor. Konaktaki kırmızı kadife kaplı uzun kanepeler, yerden aydınlatmalı koridarlar, modern banyolar modernlikle nostaljiyi bir arada yaşatıyor. Konaktaki yemekler de doğal. Cevizler günlük kırılıyor. Reçelleri kendi yetiştirdikleri meyvelerden yapıyorlar. Peynirler pişmiş sütten özel olarak yaptırılıyor. (0370 725 50 45)

Yılanı tutan ödülü alır
ABD’nin yılan meraklıları, her yıl paskalyadan sonraki ilk hafta sonunda, Oklahoma eyaletindeki 990 nüfuslu Waynoka’da bir araya geliyor. Küçük Sahra Ulusal Parkı’nın bitişiğindeki köyde Çıngıraklı Yılan Avı Yarışması düzenleniyor. Eğer yılanlardan kormuyorsanız üç gün boyunca doyasıya eğleniyorsunuz. Çeşitli topluluklar sokaklarda konser veriyor, cumartesi günü köyün barında ücretsiz salamlı kurufasulye servisi yapılıyor. Üç gün boyunca yakalanan yılanlar, pazar günü köy meydanında teker teker ölçülüyor, tartılıyor. En büyük ve en çok yılanı yakalayana ödül veriliyor. Bu sayede Waynoka en azından birkaç aylığına çıngıraklı yılandan uzak bir yaz geçiriyor. Bu yıl yarışma 9 - 11 Nisan’da.(www.waynokasnakehunt.org)

Bisikletlerini kutsayacaklar
Bu hafta sonunda yolunuz New York’a düşerse ve doğa sporlarıyla ilgileniyorsanız St. John the Divine Katedrali’ndeki “Bisiklet Kutsama” törenini kaçırmayın. Törenin düzenlendiği katedral New York’ta yaz ve kış gündönümü, Halloween, noel, paskalya gibi dönemlerde en renkli etkinliklere sahne olan dini merkez. Cumartesi sabahı düzenlenecek sıra dışı tören, New Yorklu bisiklet tutkunları tarafından 1999’dan bu yana her yıl düzenleniyor. Amacı kent sokaklarını bisikletliler için güvenli hale getirmek. Törene çocuklar, yetişkinler, sporcular, bisikletli kuryeler, farklı ülkelerden gelen konuk bisikletçiler katılıyor. Saat 9.30’da başlayan kutsama ayininde bir önceki yıl, kentin sokaklarında bisiklete binerken ölenler de anılıyor. (www.theblessingofthebikes.com)

Kekova’ya yelken açın
23 Nisan’daki üç günlük tatilinizde Muğla’da baharı karşılayabilir, Likya medeniyetinin izlerini sürebilirsiniz. Etstur’un düzenlediği kültür gezisi için grup 22 Nisan akşamı İstanbul’dan yola çıkacak. Grup ertesi sabah Dalyan’da tekne turu yapacak. Daha sonra Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, 12 Adalar tekne turlarıyla gezilecek. Bu turda doğaseverler caretta carettalar’ı gözlemleyebilir, arkeoloji meraklıları Likya’nın kral mezarlarını keşfedebilir. Üç gece otel konaklamalı turun kişi başı fiyatı 271 TL’den başlıyor. (www.etstur.com)

İnkaların ülkesinde 12 gün
Latin Amerika’daki And Dağları’nın doruklarında, dünyadan uzak medeniyet kuran İnkalar’ı keşfetmek istiyorsanız çantanızı hazırlayın. Fest Travel, 19 Nisan’da Peru ve Bolivya’ya 12 günlük bir tur düzenliyor. “İnka Uygarlığı” başlıklı tur Lima’dan başlıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Cusco, Machu Picchu, Tarihi Lima’ya uğruyor. Bu geziye katılanlar And Dağları’nın doruklarındaki kayıp şehirleri, Titicaca Gölü’nün büyülü doğasını, sömürge mimarisinin göz alıcı örnekleriyle süslenen şehirleri görecek. Müzik ve mutfak kültürünü tanıyacak. Turun kişi başı fiyatı 5 bin 200 dolar. (www.festtravel.com)

Baharda sanatla iç içe
Bahçesindeki heykelleri, lobisindeki, odalarındaki resimleriyle sanat galerisini çağrıştıran Casa Dell’Arte, baharda rengarenk bir tatil vaat ediyor. Otel, İngiliz The Times gazetesince “2010’da Gidilebilecek En İyi 100 Tatil Mekanı” arasında gösterilen, Bodrum’un Torba Koyu’nda. 12 süit odası burçlardan esinlenerek isimlendirilmiş. 12 yaş altı çocukların kabul edilmediği Casa Dell’Arte Residence hem balayı çiftleri hem de baş başa, sakin tatil geçirmek isteyen çiftlere hitap ediyor. İsterseniz sanat atölyesinde baharın ilhamını tuvallere yansıtabilir veya çeşitli sanat aktivitelerinde sevgilinizle yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Gourmet Restoran’da farklı tatları deneyebilir ya da konuklara açık özel mutfağında sevgilinize romantik bir akşam yemeğini kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. (www.casadellartebodrum.com)

Akıllı otel Kefaluka
Turgutreis’teki Kefaluka Resort, deniz kıyısındaki 50 dönüm alana kurulu. Bodrum merkezine 25 kilometre uzaklıkta. Residance’ları, SPA’sı, çocuklara yönelik etkinlik merkezleriyle farklı beğenilere, gereksinimlere sahip tatilcileri ağırlayan otel, bu yıl odalarına akıllı TV’ler yerleştirdi. Ses ve görüntü taşıyan fiber optik ağa bağlanan ekranlar tatilcilere binbir seçenek sunuyor. Bu ekranlar sayesinde TV’de izlediğiniz bir programı durdurup, denize gidebileceksiniz. Dönüşte kaldığınız yerden seyretmeye devam edeceksiniz. Sadece müzik programı izlemek isteyenler akıllı teknoloji sayesinde TV’yi programlayabilecek. Aynı ekrandan oteldeki etkinlikleri takip etmek, özel mesajları almak da mümkün. (www.kefaluka.com)

Üç gece kal, iki gece öde
Çeşme Ilıca’daki Radisson Blu Resort, “Yaza Merhaba” kampanyası başlattı. 31 Mayıs’a kadar sürecek kampanyadan yararlanmak için en az üç gece konaklamak gerekiyor. Üç geceden fazla konaklayan müşteriler, bir gece eksik ödeyecek. Fransız şef Julien otelin restoranında konuklara dünya ve Ege mutfağından lezzetler sunuyor. 3 bin 500 metrekarelik SPA’da 21 kişisel bakım odasından uzmanlar eşliğinde yararlanmak mümkün. Kampanya süresince iki kişi yarım pansiyon 398 TL. (www.radissonblu.com)

Baharda Likya yolunu keşfedin
Patika Outdoor 16-24 Nisan tarihleri arasında, Kaş, Kekova, Patara, Fethiye arasında uzanan ünlü Likya Yolu’na tur düzenliyor. Çadır konaklamalı olarak yapılan tur sırasında otantik konaklama tesislerinde de kalınacak. Yürüyüş etaplarının sonunda katılımcılar akvaryumu andıran koylar, antik şehirler, görkemli ormanları da görebilecekler. (0212 244 81 11)

Antalya’da doğa yürüyüşü
Türkiye’nin keşif ve coğrafya dergisi Atlas, okurlarıyla birlikte yürümeyi sürdürüyor. Atlas-Columbia Doğa Yürüyüşü, bu kez Antalya’da düzenleniyor. Yürüyüş 17 Nisan’da, Uçan 1 - Uçan 2 parkurunda yapılacak. Etkinliğe Antalya ve civarında ikamet eden okurlar katılıyor; bunun dışında kendi olanaklarıyla Antalya’ya gelenler de yürüyüşte bulunabiliyor. Serik ilçesine bağlı Kozan ve Akçapınar köyleri arasındaki Uçan 1-Uçan 2 parkuru şelaleler, ormanlar, antik kalıntılarla süslü. Atlas’tan Yıldırım Güngör’ün organize ettiği doğa yürüyüşüne, İsmail Ülker ve Serap Akyol’un önderliğinde bir grup rehberlik ediyor. Yürüyüşe katılmak isteyenlerin atlasyuruyus@doganburda.com adresine kendilerini tanıtan kısa bir mesaj atması gerekiyor. Detaylar 15 Nisan 2010 tarihinde tüm katılımcıların maillerine gönderilecek. Daha önce Kartepe’ye düzenlenen Atlas-Columbia Doğa Yürüyüşleri önümüzdeki aylarda da devam edecek.

10 kişiye birer haftalık Bali tatili
Maximiles kredi kartı kullananlar 16 Mayıs’a kadar yapacakları her 50 TL’lik alışveriş için bir çekiliş hakkı kazanacak. 27 Mayıs’ta Milli Piyango İdaresi’nce düzenlenecek çekiliş sonucunda 10 kişiye bir haftalık Bali tatili hediye edilecek. 100 kişi ise yurtdışı ya da yurtiçinde istedikleri herhangi bir şehre 31 Aralık’a kadar geçerli olmak üzere çift kişilik ekonomi sınıfı bilet alacak.

Temiz deniz panayırı
11 Nisan’da, Deniz Temiz Turmepa Derneği yararına Kalamış Marinası’nda bir panayır düzenleniyor. Saat 11.00’de başlayacak panayırda artık kullanmadığınız veya ihtiyacınıza cevap vermediği için bir üst modelini almak zorunda kaldığınız, giyimden kitaba, elektronik aletlerden şişme bota kadar her çeşit ikinci el denizcilik ürünlerinizin satışını yapabilir, elde ettiğiniz gelirle kendinize yeni ürünler satın alabilirsiniz. Rezarvasyon: 0216 517 32 42

59 Euro’ya Londra
Pegasus, 2010 - 2011 dış hatlar kış tarifesini sürpriz fiyatlarla açtı.30 Ekim 2010 - 31 Mart 2011 arasında geçerli olan kış tarifesinde, kış tatilini önceden planlayanlara her şey dahil 59.99 Euro’dan başlayan fiyatlarla Avrupa’nın önemli merkezlerine uçma fırsatı sunuluyor. İndirimli biletle uçulabilecek şehirler arasında Amsterdam, Atina, Berlin, Brüksel, Basel, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhag, Köln, Krasnodar, Londra, Münih, Paris, Stuttgart ve Zürih yer alıyor. (www.flypgs.com).

360 derece boğaz manzarasında yemek
Kızkulesi’nde her akşam saat 20.15 ve 00.30 arasında canlı müzik eşliğinde Türk ve dünya mutfağından örnekler sunuluyor. Başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan mönüden yararlanmak isterseniz kişi başı 75 TL. Mekan ayrıca yaz sezonunda 280 kişi kapasiteli dış alanı ile nikah ve düğün davetleri için alternatif oluşturuyor. (www.kizkulesi.com.tr)

Nereye gitmeli

Şirketlerin kurumsal seyahat ihtiyaçlarını karşılayabilmek için 2002’de hizmet vermeye başlayan, bugün yaklaşık 2 bin şirkete hizmet veren BookinTurkey Kurumsal Rezervasyon Sistemi 500 bin’inci rezervasyona ulaştı. 500 bin’inci rezervasyonu gerçekleştiren AYGAZ A.Ş.’ye bu rezervasyonu ücretsiz olarak hediye edildi. BookinTurkey 2002 sonrasında beş kez “Türkiye’nin En İyi Turizm Portalı”, dört kez “En İyi Turizm/Seyahat Sitesi” seçilmişti.

        
 
 
 

False