GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Doğa yürüyüşünde acil durum eğitimi

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK), Ankara çevresindeki ormanlarda günübirlik ve iki günlük doğa yürüyüşleri gerçekleştiriyor. Bu etkinlikler doğayı daha yakından tanımanızı, yürüyüş arkadaşınızla iletişim kurup zorluklara birlikte nasıl göğüs gereceğinizi göstermeyi hedefliyor. Sağlık sorunu olmayan her yaştan katılımcıya açık olan yürüyüşlerden biri 18 Ekim’de gerçekleşecek. Gökhan Koçak rehberliğindeki Çubuk Karagöl doğa yürüyüşüne katılacaklar, saat 08.00’de Mithat Paşa Caddesi ile Yüksel Caddesi köşesinde buluşacak.

Uçuşta üç yeni hat

Türk Hava Yolları, geçen haftadan itibaren Antalya’dan Paris, Stockholm ve Dusseldorf’a tarifeli seferlere başladı. THY, Paris’e pazartesi ve cuma, Dusseldorf ile Stockholm’e cumartesi günleri uçacak. Havayolu, her gün Antalya - Moskova arasında yaptığı tarifeli seferleri de sürdürüyor.

Roma’da dört gün

Bu sene perşembe gününe gelen Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim haftasında dört günlük tatil imkanı yarattı. Fırsatı değerlendirip sonbaharda Roma kaçamağı yapabilirsiniz. Aşk Çeşmesi olarak bilinen Fontana dei Trevi’de dilekte bulunabilir, İspanyol merdivenlerine açılan Condotti Caddesi’nde alışverişe çıkabilir, meşhur Navona Meydanı’nda İtalyan şarkıları dinleyebilirsiniz. Kappa Tur’un promosyonlu gezilerinin ücreti, vergiler ve sigorta dahil 399 Euro. (www.kappatur.com)

İran’a kültür gezisi

Fest Travel, İran’a kültür gezisi düzenliyor. Başkent Tahran, İsfahan, şiirin ve güllerin cenneti Şiraz, Yezd, Persepolis, Meşhed... 23 Ekim - 2 Kasım arasındaki turun lideri Mustafa Kesim. İki kişilik odalarda kişi başı fiyatı 2.750 Dolar. (www.festtravel.com)

Bienali rehberle gezin

Küratörlüğünü What, How & for Whom / WHW (Ne, Nasıl ve Kimin İçin) kolektifinin üstlendiği İstanbul Bienali, 70 sanatçının 120’yi aşkın projesiyle 8 Kasım’a kadar sanatseverleri bekliyor. Pazartesi hariç her gün, 10.00-19.00 arasında ziyarete açık olan Bienal mekânlarında günde dört kez (Saat: 11.00, 13.30, 15.00, 16.30’da) rehberli tur yapılıyor. Bienal biletlerini aldıktan sonra, her üç mekânda tura katılma imkânı sağlayan biletleri 10 TL (öğrenciler için 5 TL) karşılığında alabiliyorsunuz. Her üç Bienal mekânına birer kez giriş olanağı sağlayan bienal biletleri (tam 10 TL, indirimli 5 TL) 20 kişi ve üzerindeki gruplar için tam 8 TL indirimli 3,5 TL. (Tel: 0212 334 07 89)

Yenice ormanlarını keşfedin

Patikatur, 17-18 Ekim’de Yenice Ormanları’na keşif turu düzenliyor. Firma iki alternatif sunuyor: Çadırda ya da Yenice’nin tarihi evlerinde konaklayabilirsiniz. Karabük Valiliği de aynı tarihlerde Yenice Ormanları Doğa Yürüyüş Parkurları’nı tanıtan etkinliklerle turizme yeni bir pencere açacak. Bölgedeki milli parkı da içeren yürüyüşler yöre yemekleri ile zenginleşecek. (www.patikatur.com)
False