GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Lamalar ve kazlar arasında hafta sonu tatili

İstanbul’un Beykoz ilçesinde, Cumhuriyet Köyü’ndeki Legend Otel, kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta. Lamadan kazlara kadar pek çok hayvanın özgürce dolaştığı doğal parka sahip. 50 odası var. Bünyesindeki sağlık kulübü ve SPA merkezi, geriliminizi atıp rahatlamanız için, Tai masajı, Tayland masajı, refleksoloji Çin masajı, İsveç masajı, Bali masajı ve aromaterapi gibi bir çok seçenek sunuyor. Ayrıca tesiste, kapalı yüzme havuzu, yürüyüş parkuru, sauna, buhar banyosu da mevcut. Legend Otel’de akşam yemekleri, öğle yemekleri ve kahvaltılar da şömine başında yenebiliyor. İsteyenler ATV ya da bisiklet turlarına katılabiliyor. (0212 223 92 66)

Küba’da tropikal balıklarla tanışma fırsatı

Türkiye’de hizmet veren Kübalı tur operatörü Guantanamera, kasım ve aralık aylarında Küba’ya özel turlar düzenlemeye devam ediyor. Tur kapsamında 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Salsa Festivali’nde bulunup 3-11 Aralık tarihleri arasında başkent Havana’nın yanı sıra, ülkenin en gözde kentlerinden Trinidad ve Varedero’yı gezerek Che’nin anıt mezarını ziyaret edebileceksiniz. Maria La Gorda, Cayo Levisa gibi sahil kentlerinde dalış yapma ve rengarenk tropik balıkları görme imkanınız da olacak. (0212 221 58 39)

Beyaz kumsal ve volkanik dağların eteğine seyahat

Pasifik Okyanusu’nda, 15 adadan oluşan, 21 bin nüfuslu adalar topluluğu olan Cook Adaları, bembeyaz kumsalları ve volkanik dağlarıyla ön plana çıkıyor. Ardı ardına dizili adalar özellikle deniziyle sıra dışı tatil keyfi arayanlar için ideal. Jules Verne Luxury Travel’da bu adalara turlar düzenliyor. Firma sayesinde en lüks butik ada resortları arasına giren Pasific Resort Aitutaki’da yemek yiyebilir, adadaki tek özel otel olan The Aitutaki Lagoon Resort & Spa’da konaklayabilirsiniz. (www.julesverne.com.tr)

SPA’nın doruk noktası

İstanbul Ceylan InterContinental, kral daireleri, 53 süiti, Club InterContinental üyelerine yönelik 84 Club Floor dahil olmak üzere toplam 387 odasıyla hizmet veriyor. Şimdi de otele yoğun iş ve kent yaşamından bunalanlara yenilenme fırsatı tanıyan SPA InterContinental ekleniyor. Mekanın dekorasyonu, kullanılan doğal taşlar, ahşap ve cam gibi özgün materyallerle Fas’ın büyüsünü ve Akdeniz şıklığını hissettirmeyi hedefliyor. Öncelikle bedeni ve zihni deneyimlere hazırlamak adına Türk Hamamı tavsiye ediliyor. Ardından arındırıcı buhar odası ve özel duş sistemlerinde rahatlama geliyor. Isıtılmış, mermer yataklarda uzanarak şehrin manzarasının tadını çıkarabileceğiniz bir gevşeme odası da bulunuyor. 10 lüks masaj odasının yanı sıra özel bir SPA odası olan Angelica Couple Suite, özellikle çiftler için tasarlanmış. Her detayı konforu barındırıyor. Fitness stüdyosu ise koşu bantları, bisikletler ve kros ekipmanları üzerinde çalışırken Ipod aracılığıyla müzik dinlemenize izin veren yeni sistemleriyle göze çapıyor. (0212 368 44 44)

Oktoberfest İzmir’de

Swissotel Grand Efes, 24 -25 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın en kalabalık ve coşkulu geçen festivali Oktoberfest’i İzmir’e getiriyor. Festival boyunca Alman Baş Aşçı Michael Schauss tarafından hazırlanan Bavyera bölgesine ait geleneksel lezzetler Alman birası Becks eşliğinde sunulacak. Almanya’nın eğlenceli gruplarından Lasterbacher performans sergileyecek. Grup Alman halk müziğinin yanı sıra geçmişten günümüze uzanan birçok İngilizce şarkıyı da söyleyecek. Ayrıca her iki gecenin sonunda yapılacak olan çekilişte birer kişi, SunExpress ile Berlin’e gidiş-dönüş uçak bileti ve Swissotel Berlin’de iki gece konaklama şansı elde edecek. Festivalin biletleri otel resepsiyonunda 50 YTL’den satışta. Bu fiyata açık büfe akşam yemeği ve iki bira dahil. (0232 414 00 00)

Karda toplantı keyfi

Kırk yılı aşkın süredir Alkoçlar Otel ve Alkoçlar Sport Otel olmak üzere Uludağ’da faaliyet gösteren Alkoçlar Grup, hizmetlerini yeni toplantı salonlarıyla genişletiyor. Salonlar şehir gürültüsünden uzakta, toplantı yapma imkanı sunuyor. Ayrıca toplantı ve seminer sonrasında kışın kayak keyfi yapabilme imkanı da iş ortamını tatil havasına dönüştürüyor. Bilgi için: www.alkoclar.com.tr
False