Nerede oy kullanacağım? | Seçmen sandık sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Nerede oy kullanacağım | Seçmen sandık sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 15:20

Tüm Türkiye’nin sandık başına gideceği bugün, yani 1 Kasım Genel Seçimleri'nde nerede oy kullanacağınızı kimlik bilgilerinizle birlikte öğrenebilirsiniz. Genel seçimlerde nerede oy kullanacağınızı merak ediyorsanız, Yüksek Seçim Kurulu'nun internette yer alan sandık ve seçmen sorgulama sayfasından sandık bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. "Nerede oy kullanacağım?" sorusunun yanıtını arayan seçmenler için işte tüm detaylar…

Haberin Devamı

1 Kasım Genel Seçimleri'nde oy kullanacağız yeri henüz bilmiyorsanız, oy vereceğiniz sandığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın seçmen sorgulama sayfasından öğrenebilirsiniz. YSK2nın "seçmen sorgulama sayfası"na giriş yaptıktan sonra, TC Kimlik Numarası ve nüfus cüzdanının arkasında yer alan nüfus kayıt sırasını ilgili bölümlere girerek sorgulama yaptığınızda seçmen bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Nerede oy kullanacağım | Seçmen sandık sorgulama

YSK SEÇİM SANDIĞI SORGULAMA (NEREDE OY KULLANACAĞIM)

YSK'nın internet sitesinde, oy kullanacağınız okulu ve sandık numarasını öğrenmek için “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli doğrulama kodunu girmek yeterli oluyor.

Haberin Devamı

YSK SEÇMENE YARDIM EDECEK

Ayrıca YSK (secmen.ysk.gov.tr) artık Çağrı Merkezi ile de seçmene sandıkla ilgili merak ettiği tüm konularda yardım edecek. İşte yurt içinde ve yurt dışında yaşayan seçmenlere yönelik olarak oluşturulan 7 gün 24 saat hizmet veren çağrı merkezi numarası: “444 99 75"

1 KASIM SEÇİMİNDE OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA SONLANACAK?

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00 – 16.00; burada yazılı illerin dışında kalan diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 – 17.00 olarak belirlendi.

BAKMADAN GEÇME!