Nerede kaldı fair play

ÇOK kritik bir lig dönemi yaşadık. "Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu" misali, kulüp yöneticileri fair play olgusunun dışında çok yanlış ve haksız demeçler verdiler.

Özellikle Futbol Federasyonu ve hakemler üzerinde baskı kurmak için yapılan girişimler, aslında Türk futbolunun sonunu getirecek nitelikte idi. Bu yanlış ve ucuz konuşmaların medyada çok geniş bir şekilde yer alması ile büyük bunalım yaşandı. Hiçbir kulübün bir diğerini itham etmeye hakkı yok. Çünkü, hatalar her takım için yapıldı. Bunda Futbol Federasyonu'nda veya hakemlerde suç aramak ucuz bir yaklaşımdan ileri gidemez. Ve sonunda atılan ok, dönüp dolaşıp sahibini yaralar.

Bu ülkede çağdaş spor ve kulüp yöneticilerine gerek var. Sporda başarıyı bu gibi yanlış yollardan ararsanız, spora ihanet etmiş olursunuz. Hepimizin konuşmalarımızda ve demeçlerimizde çok dikkatli olmamız ve spora saygı göstermemiz gerekir. Fair play tüm spor yöneticilerinin uyması gereken bir olgudur. Birbirimize saygılı olmamız şarttır. Kulüplerin bu şekilde ağız dalaşına girdiği bir başka ülke yoktur. Lütfen ne kendimizi, ne sporumuzu ve ne de ülkemizi dünyaya rezil etmeyelim. Kulüpler Birliği bu konuda gereken işlemlerde bulunmalıdır.

Değişik ve çok keyifli bir turnuva

EĞER normal spor müsabakalarının dışında değişik ve de çok keyifli bir turnuva izlemek istiyorsanız lütfen bu hafta sonu Ataköy 4. Kısım'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nu ziyaret edin. 17 Ağustos depreminde yaşamını yitiren Türk dostu Dr.Trawinski adına Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve TESYEV tarafından düzenlenen Uluslararası Sandalye Basketbol Şampiyonası'ndan müthiş heyecan ve zevk alacaksınız. Çok değişik bir basketbol müsabakası izleyeceksiniz. Tekerlekli sandalye basketbolunun ayrı tekniği ve taktiği var. Sporcular ayrı ayrı engelli handikaplarına göre yer almakta. Müthiş bir sürat, teknik ve beceri isteyen bir branş. Türkiye bu konuda bir hayli başarılı. Ancak, Türk halkının, Türk sporseverlerinin desteğine ihtiyaçları var.

Bu müsabakalara büyük kulüplerimizin yöneticileri de gitmeli. Beşiktaş'ın takımı var, G.Saray ilgileniyor, ayrıca F.Bahçe, Denizli ve Ankara kulüpleri... Futbol nedeni ile devletçe desteklenen kulüplerimizin engelli vatandaşlarımızın yaşamına da katkıda bulunmaları sosyal olduğu kadar milli bir görevdir.
Yazarın Tüm Yazıları