Nepal dostları Katmandu yolunda

Güncelleme Tarihi:

Nepal dostları Katmandu yolunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Katmandu Üniversitesi'nde bir süre ders verdikten sonra Türkiye'ye dönen ve bu ülkenin fahri konsolosu olan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Dr. Günseli Malkoç, Türk-Nepal Dostluk Derneği kurmak için girişim başlattı.

Türkiye'deki yabancı ülkelerle dostluk derneklerine çok yakında bir yenisi eklenecek: Türk-Nepal Dostluk Derneği. Türkiye'den çok uzakta, Uzakdoğu Asya'da bulunan ve 60'lı yıllarda Batı gençliğinin bütün dünyaya tanıttığı bu ilginç ülke ile bu girişimi başlatan, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Dr. Günseli Malkoç oldu.

Türk-Nepal Dostluk Derneği'nin potansiyel üyeleri 15 Ocak'ta Nepal'e bir tanışma gezisi düzenliyor. 12 kişilik grup, Nepal kültürüyle ilgilenenleri bu geziye katılmaya ve dernek oluşumuna katkıda bulunmaya çağırıyor.

Profesör Günseli Malkoç'un Nepal'e olan ilgisi, 1995'te bu ülkeye gidişine dayanıyor. Nepal'in başkenti Katmandu Üniversitesi'nde yetişkin eğitimi dersleri veren Günseli Malkoç, Türkiye'ye döndükten sonra da ilgisini kesmedi.

FAHRİ KONSOLOS

İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Profesör Malkoç, bir yıldır Nepal'in Türkiye'deki fahri konsolosu olarak görev yapıyor. Bu görevi üstlendikten sonra Nepalli öğrencilere Türkiye'de öğrenim imkanı sağlayan Malkoç, Türkiye'de Nepal kültürünü tanıtmak için de iki etkinlik düzenledi.

15 Ocak'ta başlayacak on günlük kültür gezisine Türk Nepal Dostluk Derneği'ni kurmayı tasarlayan bir grup ve bu ülkenin kültürünü merak edenler katılacak. Delhi, Agra, Varanası, Katmandu, Nagarkot, Chitwan ve Pokhara kentlerindeki tarihi eserleri, milli parkların gezileceği turun organizasyonunu Moris Turizm üstlendi.

Profesör Malkoç ve Nepal dostları 8-15 Şubat arasında da Ceylan Intercontinental Oteli'nde ‘‘Nepal Mutfağı ve Kültür Haftası’’ düzenleyecek.

İki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirme amacıyla bu etkinliklerin düzenlendiğini belirten Profesör Günseli Malkoç, ''Diğer kültürlere ilgi duyanların gezimize katılmasını, Nepal Haftası'na destek vermesini ve derneğimize üye olmasını bekliyoruz'' diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!