Nemrut Dağı'nda tango yapacaklar

Güncelleme Tarihi:

Nemrut Dağında tango yapacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 11:46

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan Arjantin Tango Dans Sporu Türkiye Şampiyonası'na katılmak üzere Gaziantep'e gelecek olan dansçılar, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı, gün doğumunda Nemrut Dağı'nda tango yaparak karşılayacak.

Gaziantep-Arjantin Tango ve Sosyal Danslar Kulübü Başkanı ve Dans Sporları İl Temsilcisi Hüseyin Cahit Karaata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Arjantin Tango Dans Sporu Türkiye Şampiyonası'nın 18-23 Mayıs tarihlerinde Gaziantep'te gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu tarihi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dans haftası ilan ettiklerini ve bu kapsamda Gaziantep'e gelecek dansçılar ve dans severlerle 19 Mayıs'ta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Nemrut Dağı'na çıkacaklarını ifade eden Karaata, “Yöremiz medeniyetin ilk çıktığı yer. Medeniyet buradan doğmuş. Büyük önder Atatürk de dansın medeniyet olduğunu söylemiş. Bizler de medeniyetin olduğu yerde medeniyetsiz kalamazdık, buna ayak uyduralım dedik ve Atatürk'ün sözünü yerine getirmek istedik. 19 Mayıs sabahı gün doğumu eşliğinde Nemrut DAğı'nda dans severlerle tango yapacağız” dedi.

ETKİNLİK BOYUNCA HER GÜN DANS GECELERİ YAPILACAK

Karaata, yarışma süresince her gün farklı mekanlarda dans geceleri yapacaklarını, milonga ve Latin gecelerinde farklı danslar salsa, tango, vals gibi gösteriler sunacaklarını ayrıca, kentin tarihi ve turistik mekanlarında da dans gösterileri sunacaklarını bildirdi.

Ünlü bir tango şarkısı olan “Papatya Gibisin Beyaz ve İnce” şarkısının bestecisi ve söz yazarı Necdet Koyutürk'ün oğlu Özdener Koyutürk tarafından kurulan tango orkestrasının Festival Park'ta bir gösteri düzenleyeceğini anlatan Karaata, şöyle konuştu:

“Ayrıca, yine etkinliklerimiz kapsamında İstanbul'da bir dans kulübünün hazırladığı 8 perdelik dans gösterisi düzenleyeceğiz. Tenis kulübünde ve Bayazhan'da milonga geceleri düzenleyerek, dans severlerin bize katılmasını sağlamak istiyoruz.

23 Mayıs Pazar günü yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda yöresel folklor gösterileri, hiphop, salsa gibi dansların gösterisi yapılacak. Yarışmada dereceye girecek olan yarışmacılarımıza kupa ve madalyalarını takdim edeceğiz. Ancak, Gaziantepli sanayicilerimizden, dereceye giren yarışmacılara ödül vermelerini bekliyoruz. Bu konuda sanayicilerimizden destek istiyoruz.”

ÇOCUKLARA DANS DERSİ

Dansın hayatının çok önemli bir parçası olduğunu ve tüm zamanını dansla ilgili etkinliklere harcadığına dikkati çeken Karaata, dansı sevdirmek için ücretsiz olarak dans dersleri verdiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bu konuda başvuruda bulunarak okullarda ücretsiz dans dersi vermeyi talep ettiğini anlatan Karaata, şöyle konuştu:

“Öğrenciler dansı öğrenmeye çok hevesli. Ancak, bu konuda bir çok sıkıntı yaşıyoruz. Dans derslerini verebileceğimiz bir mekan yok. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile okullarda bulduğumuz yerlerde dans derslerini yapıyoruz. Ben dansın, insanı hayata bağladığını düşünüyorum. Bu yüzden de çocukların dansı sevmesi için ücretsiz olarak dans dersleri veriyorum. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'den yer tahsisi için söz aldık. Hedefimiz iyi dansçılar yetiştirmek.”

GAZİANTEP'TE TANGO BELGESELİ ÇEKİLECEK

Karaata, yönetmen Ümit Kıvanç'ın Gaziantep'te tango ile ilgili bir belgesel çekeceğini, bu konudaki hazırlık çalışmalarını birlikte yürüttüklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!