Neler kaçırdın fener 2-0

Güncelleme Tarihi:

Neler kaçırdın fener 2-0
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son 3 maçını da kazanan rakibini, etkili oyunuyla dağıtan sarı lacivertli takım, güzel futbolunu Kemalettin ve Erol'un golleriyle süsleyip lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını korudu

Averaj yapacağı maçta Karabük’e ancak iki gol attılar

Tıklım tıklım dolu F.Bahçe Stadı'ndaki maçın henüz 2. dakikasında Kemalettin'in golüyle öne geçen sarı lacivertliler, ilk 15 dakikada Karabükspor kalesinde büyük tehlikeler yarattı. Karabükspor zaman zaman geliştirdiği ataklarla Fenerbahçe kalesini yoklamaya çalıştı ancak bunda başarılı olamadı. 73. dakikada B.Saffet'in penaltı atışında kaleciden dönen topu ağlara gönderen Erol sarı lacivertlilerin galibiyetini perçinledi.

Fener havasını buldu

Şampiyonluk yarışının iddialı takımı Fenerbahçe, son haftaların formada ekibi Karabükspor'u her iki yarıda attığı gollerle devirip, lideri yakın takibini sürdürdü: 2-0. Bir çok pozisyon üreten sarı lacivertliler bunları cömertçe harcayınca daha farklı bir skoru da kaçırdı.

2. dakikada soldan Erol, Mustafa Doğan'dan aldığı topu Kemalettin'in önüne bıraktı. Bu futbolcu yaklaşık 20 metreden sert vurdu. Şevki'nin müdahalesine rağmen top filelerle kucaklaştı: 1-0.

23. dakikada Faruk sağdan daldı, ceza alanına ortaladı. Moshoeu yakın mesafeden ayak koydu. Ancak top auta gitti.

24. dakikada Tayfun'un sağdan ortasında Okocha mutlak gol pozisyonunda topu üstten auta attı.

33. dakikada Senad'ın yaklaşık 35 metreden sert firikiğinde kaleci Murat mükemmel refleksle topu kornere çeldi.İlk yarı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle kapandı.

46. dakikada Okocha, B.Saffet'i gördü. Bu futbolcunun arapasıyla ceza alanına giren Faruk kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu. Şevki topa sahip oldu.

72. dakikada Faruk seri çalımlarla ceza alanına sokuldu. Tahir'den sıyrılırken kendini yerde buldu. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan B.Saffet'in vuruşunda top Şevki'den döndü, ayak koyan Erol farkı ikiye çıkardı: 2-0.

78. dakikada Tahir'in mükemmel frikiğinde kaleci Murat uçarak köşeye giden topu kornere yumrukladı.

83. dakikada Kemalettin'in pasıyla ceza alanında topla buluşan B.Saffet bomboş pozisyonda topu Şevki'ye nişanladı. Karşılaşma F.Bahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Fenerbahçe

HAKEMLER: Ali Uluyol (**), Sürhat Müniroğlu (**), Cengiz Akyüz (**)

FENERBAHÇE: Murat (***)- Tayfun (***), Uche (***), K.Saffet (**), Erol (***)- Moshoeu (***), Kemalettin (***), Okocha (***), M.Doğan (***)- Faruk (****) (Dk.74 Taner **), Boliç (*) (Dk.46 B.Saffet *)

YEDEKLER: Fevzi - H.İbrahim, Kubilay, Selahattin, Tuncay

KARABÜKSPOR: Şevki (**)- Dursun (**), Erkan (**), Tahir (**), Tayfun (**) (Dk.74 Gürkan *)- Tarkan (*) (Dk.28 Haliloviç **), Seyit (**), Ufuk (**) (Dk.67 Enver *), Senad (**)- Erdoğan (**), Serkan (**)

YEDEKLER: Tene - Pintul, Hüseyin, İzzet

GOLLER: Dk.2 Kemalettin, Dk.73 Erol

SARI KARTLAR: Senad, Erkan, Serkan

Yönetimden bürokratik tur

4 FENERBAHÇE'nin yeni Yönetim Kurulu bugün bürokratik tura çıkacak. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, önce Selimiye'ye giderek 1.Ordu Komutanı'nı, ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.

Federasyona büyük isyan

4 F.Bahçeli futbolseverler dünkü maçta Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na yine öfke saçtı. Maçtan önce hakemler ve karşılaşmanın BİMAŞ'tan naklen yayınına izin vermeyen federasyon aleyhine slogan atan sarı lacivertli futbolseverler iki takımın ortak taşıdığı ‘‘Spor sevgi, kardeşlik ve barıştır’’ yazılı Futbol Federasyonu'nun pankartına da ‘‘yuh’’ çektiler.

Fedakar Boliç

4 Belindeki kaslarda sorun olan Boliç, büyük bir fedakarlık örneği gösterip, iğne olarak sahaya çıktı. Ancak ilk 45 dakikada beklenen futbolunu sergileyemeyen Boşnak futbolcu, yerini ikinci yarıda B.Saffet'e bıraktı.

Alkışlar Faruk’a

İstanbulspor'a attığı son dakika golüyle takımına 3 puan kazandıran Faruk, Karabükspor maçında da sahanın yıldızıydı. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle hücum pres yapan ve çapraz koşularıyla takım arkadaşlarına boş pozisyonlar yaratan tecrübeli futbolcu, sarı lacivertli takımın geliştirdiği atakların çoğunda başrolü oynadı.

Faruk, sergilediği bu hırslı futbolun karşılığında sarı lacivertli taraftarlardan büyük alkış ve tezahürat aldı. Nitekim 74. dakikada geçirdiği sakatlığın ardından yerini genç Taner'e bırakmak zorunda kalan Faruk, sahayı coşku dolu alkışlar arasında terketti. Faruk gibi iyi oyunuyla alkış alan diğer futbolcu ise kaptan Kemalettin'di.

Kadıköy’de izdiham

Ligde 18 haftalık liderliğini Kayserispor yenilgisiyle yitiren Fenerbahçe'yi taraftarları yalnız bırakmıyor. İstanbulspor maçında İnönü Stadı'nı tıklım tıklım dolduran sarı lacivertli taraftarlar dün Kadıköy'de de tribünleri hınca hınç doldurdu.

ÊBu maç öncesinde biletlere yüzde 100 zam yapılması bile Fenerbahçeli taraftarların maça gelmesini engellemedi. Biletlerin karaborsaya düştüğü maçta, binlerce taraftar bilet bulamadığı için evlerine dönmek zorunda kaldı.

İlkler gecesi

Fenerbahçe'de dün ilklerin gecesiydi. Sezon başından buyana kaleci Rüştü ilk kez sakatlığı nedeniyle sarı lacivertli forma giyemezken, yedeği Murat da ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı. Yine sezon başından beri kadroya giremeyen kaleci Fevzi de ilk kez yedek kulübesinde oturdu. Rüştü ve İlker'in oynamadığı maçta Kemalettin bu sezon ilk kez kaptan olarak takımın başında sahaya çıktı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!