Nehir: İşsizlik ciddi bir sorun

Güncelleme Tarihi:

Nehir: İşsizlik ciddi bir sorun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 16:44

Nehir: İşsizlik ciddi bir sorun

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)- AVRUPA Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Hatay'ın Samandağ ilçesindeki mali müşavirlere yönelik bir etkinlik düzenlendi.
Ata Dervişan Tesisleri'nde gerçekleşen etkinliğe Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Samandağ Temsilcisi Gül Oruç ve Samandağlı Mali Müşavirler katıldı. Belediye Başkanı Mithat Nehir gecede yaptığı konuşmada, "Bu dönem sadece ilçemizin değil Türkiye’nin büyük bir sorunu. Çok ciddi bir işsizlik ile karşı karşıyayız. Belediyeler ne yapsa da bu işsizlik meselesine bir ucundan dokunsa, bir miktar azaltsa, vatandaşın bir kısmına da olsa ucundan bir katkı sunsa, belediye bütçelerinin bir kısmını böyle sosyal yardımlara ayırsa, kimi desteklere ayırsa ama bu işin içinden çıkılacak bir şey değil. Sonuç itibarı ile biz balık tutmayı öğretmek zorundayız. 3 - 5 kişiye balık sunabilirsiniz ama tutmayı öğretebilirsek en sağlıklısı bu olacaktır" dedi.
SAMANDAĞ'LI GİRİŞİMCİLER İŞYERİ AÇMADA LİDER
ABİGEM Direktörü İdil Siret Teoman ise yaptığı konuşmasında Samandağlı girişimcilerin iş yeri açma konusunda lider olduğunu söyledi. Teoman, "ABIGEM 2013 yılından beri belediye ile beraber ortalama 22 eğitim vererek toplamda  660 kişiye eğitim vermiştir. Samandağ Belediyesi ile 2013’den beri verdiğimiz eğitimler her geçen yıl artmaktadır. Son yılımız olan 2017 yılında 8 eğitim vermiş ve toplam 231 girişimci sertifika almıştır. Ortalama 2013’ten bu yana 70 girişimci bu eğitimler neticesinde, hibe ve kredi alma imkanına sahip olmuştur. 70 girişimci ortalama 3 buçuk milyon TL’nin Samandağ’a girmesini sağlamış ve 7 milyon TL kredinin yine Samandağ’a akmasına izin vermiştir. Türkiye ortalaması başarı oranı yüzde 5’tir. Ancak Samandağ’da bu oran yüzde 30’dur. Bu imkanlar sağlanırken, muhasebeciler çok önemli bir rol oynamıştır. Tüm başvuru süreci ve faturalandırma hep muhasebecilerle iş birliği içerisinde gerçekleşmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!