Nefes terapisi ve iyileşme

Yarın Şile Doğa Kulüp’te IBF’nin (International Breathwork Foundation) konuğu olarak, Uluslararası Nefes Konferansı’nda "İletişimin önündeki engeller, bilinçdışı zihnin çalışma prensipleri ve rüyalar" üzerine bir konuşma yapacağım.

IBF, nefes ve nefes çalışmalarını teorik ve pratik olarak yaygınlaştırılması ile kişisel ve global transformasyon prosesine katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası bir dernek. Bu dernek son 15 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde (Avrupa ülkeleri ve Amerika) GIC (The Global Inspiration Conference) adı verilen konferanslar düzenliyor. Şu ana kadar Avrupa ve Amerika dışına çıkmamış olan bu kuruluş, bu sene farklı ve yeni bir proje ile gündeme gelmek istedikleri için, 2007’nin Mevlana yılı olması ve Türkiye’nin bu sebeple büyük önem taşıması nedeni ile organizasyonlarını ülkemizde gerçekleştirme kararı almış.

Türkiye dışında 25 ülkeden kalabalık bir katılımın sağlandığı konferansın konusu "Turkish delights... One thousand and one nights dancing with the breath" (Türk lokumları... 1001 gece nefesle dans), insan kalbinin güzelliğini ve tatlılığını sembolize ediyor. Kalplerin tadı Türk lokumlarının tadı ile birleşiyor.

Yeni olan her fikre belli bir mesafede ama merakla yaklaşan birisi olarak özellikle de nefes almadan yaşayamadığımız düşünüldüğünde, nefes kullanma teknikleri ve nefes kontrolü ile nelerin başarılabileceğini dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş uzman isimlerden duymak, bu konu ile ilgili tüm sorularımı yanıtlayabilir diye düşünüyorum. Siz de konu hakkında bilgi sahibi olmak ya da etkinliklere katılmak isterseniz www.gic.tbturkey.com internet adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Nefes teknikleri ile ilgili tüm bilgileri ilerleyen günlerde sizinle paylaşacağım.

Ama şimdi, konferans tanıtımında kullanılan dünyayı kendine hayran bırakan güzel Mevlanamızın iyileştirici sözleri ile bitirmek istiyorum bugünkü yazımı:

"Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol,

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,

Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol,

Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,

Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol,

Hoşgörülülükte deniz gibi ol,

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Yazarın Tüm Yazıları