Neden Zaz?

Güncelleme Tarihi:

Neden Zaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 01:00

“Je Veux” şarkısıyla ünlenen Zaz, önceki akşam 21’inci Akbank Caz Festivali kapsamında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahneye çıktı. Asıl adı Isabelle Geffroy olan Fransız şarkıcıyla konserden hemen önce buluştuk.

Haberin Devamı

Neden gerçek isminiz yerine Zaz’ı kullanıyorsunuz?
- Özel hayatım ve sahne hayatımın farklı olmasını istiyorum, bu yüzden isimleri de ayrı tutuyorum. Isabelle Geffroy aslında Zaz ama Zaz, Isabelle Geffroy değil... Müzik hayatımı bıraksam da Isabella olarak var olmaya devam edeceğim.

‘Zaz’ın özel bir anlamı var mı peki?
- Değişik bir isim bulmak istiyordum. A alfabenin ilk, Z de son harfi. Simetrik bir şey olsun diye ‘Zaz’da karar kıldım.

DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

İnternette yayınladığınız “Je Veux” şarkısıyla bir anda ünlendiniz. Bu kadar sevileceğinizi umuyor muydunuz?
- Bu çok cool bir durum. Tek bir şarkıyla ünlü oldum ve bu şarkı bana daha fazla müzik yapmam için büyük fırsatlar sundu. Garip bir şekilde, bu kadar ses getireceğimi biliyordum. Çünkü ben küçüklüğümden beri dünyayı değiştirmek istiyorum. Bunun için de en önemli aracın müzik olduğunu düşünüyorum. Tüm bilgilerimi ve fikirlerimi müzik aracılığıyla iletiyorum ve çok fazla kişiye ulaşıyorum. Kazandığım parayı bir amaç değil, dünyayı değiştirmek için bir araç olarak görüyorum.

“Je Veux”yü söylemeye nasıl karar verdiniz?
- Bu parçayı internette dinlemiş ve çok beğenmiştim. Sonra da söylemeye başladım. 

Bir albüm yaptınız ama sadece bu şarkı ön plana çıktı. Bu durum sizi üzmedi mi?
- Hayır, üzmedi. Önemli olan müzik yapmak ve insanlarla beraber olmak. Diğer şarkılarım da bilinsin, çok başarılı olayım gibi bir derdim yok.

TÜRKLER’İN DEĞİŞİK BİR ENERJİSİ VAR

Türkiye konserinizin biletleri ilk günden tükendi. Yabancı bir ülkede bu kadar ilgi görmek neler hissettiriyor size?
- Konuştuğumuz diller farklı olsa da insanların beni anlaması mutluluk verici. Ben müziğimle enerjimi yansıtıyorum ve insanların enerjimi hissetmesi çok güzel.

Son olarak İstanbul hakkındaki fikirlerinizi sormak istiyorum...
- İstanbul’u pek gezemedim ama gördüğüm kadarıyla çok otantik bir şehir olduğunu söyleyebilirim. İnsanlarının çok farklı yüzleri ve yüzlerinde de çok farklı güzellikleri var. Çok değişik bir enerjisi var Türkler’in. Burada birlik duygusu içinde yaşadıklarını hissettim. Ezan sesini duyduğumda da çok etkilendim.

Haberin Devamı

Ünlüler konsere akın etti

Haberin Devamı

Zaz, Türkiye’deki ilk konserini önceki akşam Lütfi Kırdar’da verdi. Renkli çorap ve ayakkabılarıyla müzikseverlerin karşısına çıkan şarkıcı, geceye “Les Passants” adlı şarkıyla başladı. Seyircileri Türkçe “İyi akşamlar” diyerek selamlayan Zaz, daha sonra elindeki Türkçe metni okudu: “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Birkaç sene önce önemli bir şey istedim; başkalarını sevebilmek, mutlu etmek için önce kendimi sevmeliyim. Bu, benim çok güzel bir hediye.” Bir ara Fransızca bilen iki genç kızı sahneye çıkaran Zaz, onlara çevirmenlik yaptırdı ve seyircilerden gözlerini kapatıp kendilerini eski Paris sokaklarında dolaşıyor gibi hayal etmelerini istedi. Sahnede bol bol dans eden ve bir an olsun yerinde durmayan Zaz, seyircilerine unutamayacakları bir
gece yaşattı. Konseri izleyenler arasında birçok ünlü isim de vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!