Neden trend oldu - Vizesiz Avrupa, Ali Ağaoğlu, #Dersim

Güncelleme Tarihi:

Neden trend oldu - Vizesiz Avrupa, Ali Ağaoğlu, #Dersim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 18:24

Twitter'da bugün trend olan başlıkları sizin için derledik...

Haberin Devamı

Vizesiz Avrupa, AB Komisyonu
Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden en önemli beklentileri arasında yer alan vize muafiyeti konusunda Brüksel’den bugün olumlu haber geldi. Haziran sonunda gerçekleşmesi eklenen vize serbestisiyle ilgili yorumlar, 'Vizesiz Avrupa' ifadesini trendlere taşıdı. Aynı şekilde 'AB Komisyonu' da konuyla ilgili tweet'ler sayesinde trend oldu.

Ali Ağaoğlu
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun, Ahmet Hakan'ın geçtiğimiz günlerde köşesinde gündeme getirdiği "Gecelik ilişkilerden hoşlanmam. Hoşlansaydım İstanbul'da kadın kalmazdı" sözleri hakkında, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bu da Ağaoğlu'nun günün en çok konuşulanları arasına girmesine yeterli oldu.

Haberin Devamı

#Dersim
'Dersim Olayları'nın 78'inci yıldönümü nedeniyle bugün #Dersim kelimesi de günün en çok konuşulanlarından biri oldu. HDP gurubu tarafından, "1937-1938 yıllarında gerçekleştirilen Dersim'de yaşananlar ile yüzleşilmesi ve tüm boyutlarıyla araştırılması" başlıklı araştırma komisyonu kurulması önergesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında tartışmalara neden oldu.

BAKMADAN GEÇME!