Neden trend oldu: #LaiklikIcin19daTunele, #KalbimizAbdiİpekçide

Güncelleme Tarihi:

Neden trend oldu: #LaiklikIcin19daTunele, #KalbimizAbdiİpekçide
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 17:22

Twitter'da bugünün en çok öne çıkan trend başlıklarını sizin için derledik:

Haberin Devamı

#LaiklikIcin19daTunele

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ın önceki gün İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliğince (AYBİR) düzenlenen "Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" başlıklı konferansta "Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalıdır" demesiyle başlayan tartışma gittikçe büyüyor. Kahraman'a toplumun farklı kesimlerinden farklı tepkiler geldi. TBMM Başkanı'nın sözlerini destekleyenlerin yanı sıra laiklik tanımının yeni anayasada da korunması gerektiğini savunanlar da var.

Neden trend oldu: #LaiklikIcin19daTunele, #KalbimizAbdiİpekçide

Bu ikinci grubun bugün İstanbul Beyoğlu Tünel Meydanı'nda düzenlemeyi planladığı eylemin etiketi #LaiklikIcin19daTunele. Saatlerdir Türkiye trendlerinin tepesinden inmeyen etikete, CHP Gençlik Örgütleri, HDP Genel Merkez gibi parti hesapları da destek verdi.

Tolgay, Olcay

Haberin Devamı

Beşiktaşlı Tolgay Arslan ile Olcay Şahan'dan bahseden çok sayıda tweet sayesinde bu isimler bugünün en trend konuları arasında yer aldı.

Konuyla ilgili bunca tweet atılmasının sebebi ise iki futbolcunun Kayserispor maçı öncesi idmanda yaşadığı gerginlik. Ancak son olarak Tolgay'ın Instagram hesabından, "Olcay abi seni çok seviyorum ve çok saygı duyuyorum. Seni asla bilerek kıracak bir şey yapmam" şeklinde bir mesaj paylaşmasıyla, sorun tatlıya bağlanmış gibi görünüyor.

#KalbimizAbdiİpekçide

Galatasaray Odeabank'ın Eurocup'ta Strazburg temsilcisi SIG Strasbourg ile bu akşam yapacağı maç öncesi taraftarlar tek yürek oldu, biletler tükendi. #KalbimizAbdiİpekçide etiketinde, takıma büyük destek var. İzlemek isteyenleri uyaralım, maç saat 20.00'de başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!