Neden oynadık ki bu maçı?

DÜN için değil, Aragones için değil, Skibbe için değil ya da Metalist karşısındaki Ertuğrul Sağlam için değil kızgınlığım.. Futbolda "korkanın", kendisinden kat be kat "zayıf" rakibinden çekinen bütün teknik adamlar için öfkem.. Tüm "cesur olmayan hamleler" için yazacaklarım..

Neden; Barcelona ya da Real Madrid’i çalıştıranlar "savunmayı" savunanlardan değil de "hücumu" düşünenlerden seçilir?

Neden; şampiyon olsa da olmasa da Brezilya ve Hollanda gibi takımların her kupada yer alması arzu edilir?

Neden; pres yapsa da yapmasa da Hagi, Alex, Sergen gibi yıldızları seyretmekten bir başka zevk alır tribünleri dolduran onbinler?

Neden; müthiş bir dönem yaşamasalar da, taraftar Anelka’nın Beşiktaş maçında attığı golü, Ortega’nın Galatasaray derbisindeki çalımlarını unutamaz?

Neden; Emre Güngör, Emre Aşık, Servet, Meira, Mehmet Topal, Ayhan, Barış gibi bir sürü "çalışkan" takım oyuncusunun bir arada oynamasındansa, Kewell, Baros, Lincoln, Arda, Nonda beşlisi tercih edilir?

Hayal kırıklığı

Neden; dengeli, temkinli, dikkatli, "savunma ağırlıklı" oynamaya çalışan Milli Takımımız önüne gelen takımdan gol yer de.. Her şeyini riske edip, Hamit’iyle, Nihat’ıyla, Tuncay’ıyla, Kazım’ıyla, Arda’sıyla, Semih’iyle saldırdığı anlarda dünyanın gündemine oturur?

Neden; Bosna maçına çıkarken yapılacak bütün tercih hatalarını yapıp, çift önlibero ile oynayan bir takım, çok daha defansif oynayan başka bir rakibi karşısına yine 7 savunma ağırlıklı isimle çıkar?

Neden; Yusuf gibi, Mevlüt gibi, Halil gibi, Arda gibi, Uğur gibi "önce golü" düşünen isimler son 15 dakika bir arada oynar da, ilk onbirde başlamazlar?

Neden; 10 net gol pozisyonu kaçırdığımız bir maçta, topu içeri atacak, Gökhan Ünal, Umut Bulut, Mehmet Yıldız gibi formda golcüler o formayı giyemez?

Neden; iki gün içinde, önce Beyaz Rusya, sonra Estonya karşısında hayal kırıklığı yaşar bir ülke?

Neden Hocam? Neden oynadık ki biz bu maçı?
Yazarın Tüm Yazıları