Neden Kore dizileri? Çünkü Yeşilçam filmleri!

Güncelleme Tarihi:

Neden Kore dizileri  Çünkü Yeşilçam filmleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 12:29

Yeşilçam filmlerinden aşina olduğumuz bütün klişeler Kore dizilerinde de var. Bize yakın bulduğumuz için de ha bire uyarlıyoruz işte. Bu yazın taze ekran işlerinde Kore dizilerinin temel özelliklerinin izlerini sürdük, Yeşilçam’la ortak kavramlarının altını çizdik.

Haberin Devamı

SEVİYOR SEVMİYOR

Neden Kore dizileri  Çünkü Yeşilçam filmleri


‘She was Pretty’ uyarlamasında iki çocuk, güzel kız ve onun tombalak gözlüklü arkadaşı yıllar sonra, kız güzelliğini kaybetmiş, oğlan da sırım gibi yakışıklı ve başarılı bir dergi editörü olmuşken yeniden bir araya geliyorlar. Oğlan kızı tanımıyor, kız da utancından kimliğini gizliyor, yerine bir arkadaşını koyuyor.

Ortak payda: Sadakat, ekonomik olarak erkekten güçsüz kadın, saf aşkın yüceltilmesi, güçlü arkadaşlık bağları

NO: 309

Neden Kore dizileri  Çünkü Yeşilçam filmleri



‘Fated to Love You’ uyarlamasında tesadüfen yolları kesişen ve ilaçlı içki sayesinde kendilerini kaybeden iki genç geceyi birlikte geçirir. Ayıldıklarında hiçbir şey hatırlamazlar ve yollarına giderler, bir süre sonra kızın hamile olduğu ortaya çıkar. Ailelerin de iteklemesiyle hiç istemeden evlenirler.

Haberin Devamı

Ortak payda: Aile büyüklerine saygı, aileyle birlikte yaşama, başlangıçta birbirlerinden hiç hoşlanmayan gençlerin zamanla âşık olmaları, sosyal statü farklılıkları, akrabalık ilişkileri

 

YÜKSEK SOSYETE

Neden Kore dizileri  Çünkü Yeşilçam filmleri

 

‘High Society’ uyarlamasında varlıklı ailenin küçük kızı kendisini parası için değil, aşkla sevecek birini bulmak isterken aşkın zenginlere özgü bir lüks olduğuna inanan genç adam çok zengin arkadaşının yerini almak zorunda kalır. 

Ortak payda: Zenginlerin güçlü olmayan aile ilişkileri, ihanetler, lüks hayat ve arabalar, giysiler, mücevherler, kısaca şaşaa

 

BAKMADAN GEÇME!