Neden daha fazla sebze yemeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Neden daha fazla sebze yemeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 11:59

Yüksek lif ve su içermesi, vitaminler, mineraller nedeniyle sebze sevmeyenler için bile tüketilmesi mecburi besin türü. Peki neden daha fazla sebze yemelisiniz, neden öğünlerinize eklemelisiniz?

Haberin Devamı

Sebzeler sağlıklı ve dengeli beslenmenin temelini oluşturur.

- Düzenli olarak sebze tüketmek başta hastalıklar olmak üzere kalp hastalıkları ve diyabetten korur.
- Kanser riskini azaltır. Bunun yanında sebzelerin kalori oranı çok düşük olmasından dolayı kilo yönetimine yardımcı olur.
- Sebzeler vitamin, potasyum, magnezyum ve  lif deposudur.

- Farklı renklerdeki sebzelerin içerisinde farklı miktarlarda faydalı mineraller ve vitaminler bulunur. Bunun için bir kaç çeşit sebze tüketmek yerine daha geniş bir alanda sebze tüketmek çok daha dengeli bir beslenme gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

Neden daha fazla sebze yemeliyiz

- Günlük beslenmelerinizde özellikle sebze yemeye dikkat etmeliyiz. Öğle yemeklerinde  salata yemek hem doyurucu hem de sağlıklı olacaktır. Ayrıca gün içinde daha az yemek yemenizi sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Neden daha fazla sebze yemeliyiz

- Mümkün olduğunda sebzeleri mevsiminde ve taze olarak tüketin. Çünkü sebzeleri mevsiminde tüketmek hem daha lezzetli olmasını hem de sebzelerin bağışıklık sistemi ve benzeri konularda insan sağlığına olan destekleri daha fazla olur. Ayrıca bütçemizi de etkilediği aşikar. Çünkü mevsiminde olmayan sebze daha pahalıya satılırken mevsiminde olan sebze daha uygun fiyatlarla tezgahlarda ki yerini alır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!