Neden 1995'teki bir boks maçının görüntüleri interneti çıldırttı? İşte cevabı...

Güncelleme Tarihi:

Neden 1995teki bir boks maçının görüntüleri interneti çıldırttı İşte cevabı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:12

Gelin itiraf edelim: Komplo teorilerini hepimiz çok seviyoruz. Hele ki işin içinde biraz bilimkurgu öğeleri de bulunursa, tadından yenmiyor. Böyle bir komplo teorisi birkaç gündür internet aleminin yersiz bir heyecan yaşamasına neden oluyor. 'Neden yersiz?' diyorsanız, ayrıntılar haberimizde...

Haberin Devamı

Her şey bir meraklının boksun iki yıldızı Mike Tyson ile Peter McNeeley'nin, 19 Ağustos 1995'te, Las Vegas'ta yaptıkları bir maçın videosunu izlemesiyle başladı.

Görüntüler çok kaliteli değildi belki ama arka taraftaki seyircilerden birinin elindeki bir cihaz da dikkatten kaçacak gibi değildi. Adamın biri oturmuş, elinde bir akıllı telefonla maçı kaydediyordu.

Neden 1995teki bir boks maçının görüntüleri interneti çıldırttı İşte cevabı...

Bugün için çok sıradan bir görüntü, evet... Ancak tarih 1995 olunca bir anda işler değişiyor. Zira kameralı telefonların ABD'de piyasaya çıkması 2000 yılını buldu. Dahası o zamanlar da bugünkü gibi ince, tablet telefonlar yoktu. 'Takoz' tabir ettiğimiz modeller kullanılırdı.

Haberin Devamı

Hal böyle olunca iddialar bir anda ortaya saçıldı. Adamın zamanda yolculuk yaptığı, geçmişe gidip maçı izleyip kaydettiğini iddia edenler oldu.

Ancak işin aslı ne yazık ki böyle değil... Yoksa biz de istemez miyiz zamanda yolculuk yapanların haberlerini yapmayı?

AllThings Creepy'nin aktardığı üzere, o dönem piyasada olan bazı kamera modelleri (örneğin Casio Qv-100 ya da Logitech Fotoman gibi) uzaktan bakıldığında günümüzün akıllı telefonlarına çok benziyordu.

Neden 1995teki bir boks maçının görüntüleri interneti çıldırttı İşte cevabı...

Karşınızda Logitech Fotoman...

Evet, bunlar da çok yaygın, herkesin elinde dolaşan ürünler değildi, çok da pahalıydılar. Ancak boks efsanelerinin Las Vegas'taki maçına bilet alabilen bir kişinin böyle bir ürünü alabilmesi de gayet olası.

Ya da en azından şimdilik, zaman yolculuğundan daha olası görünüyor.

BAKMADAN GEÇME!