Neco, 6 yıl aradan sonra İstanbul'da konser verdi

Güncelleme Tarihi:

Neco, 6 yıl aradan sonra İstanbulda konser verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 04:33

- Neco, her cuma Beyoğlu Corinne Çatı Teras'ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Şarkıcı Neco (Nejat Tahir Özyılmazel), "Neco ile Yüzyılın Aşk Şarkıları” konserinde İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Beyoğlu Corinne Çatı Teras'ta gerçekleşen konseri öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Neco, altı yıllık bir aradan sonra İstanbul'da ilk kez sahne aldığını belirterek, “Benim müzikle ilişkim ve ne yapacağım hiç belli olmaz. Bugüne kadar neyi sevdiysem ve ne yapmak istediysem onu yaptım. Bugüne kadar bana kimse dışarıdan bir şeyi empoze etmeye muvaffak olamadı” dedi.

Neco, İstanbul'da yeniden sahne alma kararının bir gereklilik olarak hissettiğine dikkati çekerek “Bodrum’da yaşıyorum. Çevrede birkaç beğendiğim yerde müzik yaptım. Sonra etrafıma, sosyalizasyonumuza, topluma şöyle bir baktığımda bazı şeylerin eksik olduğunu ve yeniden yapılması gerektiğini gördüm” diye konuştu

Haberin Devamı

- "Bütün tecrübemi 50 senede biriktirdim"

Müzik konusundaki tecrübelerini aktarma ihtiyacı hissettiğini dile getiren Neco, şunları anlattı:

“Sahip olduğum tecrübeyi, yetenekleri ve kültürü paylaşmam lazım. Eğer bunu yapmıyorsam bir sanatçı olarak görevimi yerine getirmiyorum demektir. Bütün tecrübemi 50 senede, çok güzel şeyler yaşayarak biriktirdim. Bugün sahne sanatçılarına baktığımda, kendi yaşadıklarımın yaşanmadığını görüyorum. Tecrübelerimi paylaşmanın bir görev olduğunu düşünerek tekrar sahneye çıkmaya karar verdim."

Neco, insanlarla bir araya gelmeyi önemsediğini dile getirerek, “Sahneye çıktığım zaman, insanlarla diyalog kurduğum zaman çok keyifleniyorum. İnsanlara bir şeyler aktarmayı seviyorum” şeklinde konuştu.

Konserinde 1930’lardan itibaren insanların severek dinlediği şarkıları seslendireceğini ifade eden Neco, "Ülkemizde o kadar güzel aşk şarkıları yapılmış ki hepsini karma yaptığın zaman çok güzel bir ortam oluşuyor. Hem dünya müziği, hem kendi müziğimizin harmanlandığı bir konser olacak" yorumunu yaptı.

Neco, her cuma akşamı konser vermeye devam edeceğini, bunun devam edip etmeyeceğini seyircinin ilgisinin belirleyeceğini sözlerine ekledi.

Konserde, "New York New York", "My Dolly", "Fly İnto the Moon" müzikallerinin yabancı şarkılarını ve Türk müziğinin "Sevdim Seni Bir Kere", "Geç Bunları", "Sen Neredesin", "Resimdeki Gözyaşları", "Arkadaşımın Aşkısın", "Ben Böyleyim" gibi unutulmaz parçalarını sürpriz şovlarla seslendiren Neco, dinleyicilerden büyük alkış aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!